ספרים רבותי ספרים

סטיוויה

New member
המיילדת אינה מיי גסקין

נזכרתי בה בעקבות משהו שאילנה שמש כתבה כאן. עבורי קריאת הספר שלה היתה נקודה חשובה בתהליך שלי לעבר לידה טבעית ובבית. spiritual midwifery זה שם הספר. באנגלית,אבל פשוטה וידידותית. כדאי גם לתת לבן הזוג לקרוא חלק. וזה האתר שלה.

mise

New member
אולי פשוט נעשה שרשור של ספרים

מומלצים? זה יהיה השרשור הזה שפתחה סטיוויה וכל אחת שממליצה על ספר הקשור להריון ולידה, בגישה טבעית/הוליסטית תכתוב אותו כאן. נראה לי שאפשר גם להוסיף ספרים אחרים שיכולים לתרום לכל תהליך הלידה ולא קשורים באופן ישיר ללידה עצמה, רק לסמן אותם בשורת הנושא בכוכבית או OFF. מה דעתך, מבשלת?

סטיוויה

New member
אז יש לי עוד כמה

-"אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי. ספר מצוין ללמוד לחשוב ולחיות ממקום חיובי ובוטח. -"גופה של אישה תבונתה של אישה" של נורת'וורפ. גניקולוגית בעלת חשיבה הוליסטית ומוארת משהו שכתבה ספר חובה לכל אישה באשר היא.יש שם פרק שלם שמוקדש להריון ולידה. "preparing for birth with yoga" של האחת והיחידה,ג'אנט בלאסקס.

המלצתי: לידה פעילה

של ג'נט בלאסקס. ספר מעולה, המדריך בצורה יעילה וברורה כיצד להיות פעילה במהלך הלידה. יש הסבר מפורט על תרגילים ותנוחות, מלווה בתמונות. כמו כן ,יש הסברים על הפרוצדורות בבתי חולים (למקרה הצורך) וניתן ללמוד מזה הרבה וגם פרק שלם שמוקדש ללידת בית (מותאם לישראל בעריכתה של מיכל בונשטיין) ולידת מים.

more great birthing books

Home Birth by Sheila Kitzinger' The Ceasarian by Michel Odent Birth Reborn by Michel Odent Sensitive Midwifery by Caroline Flint Heart and Hands by Elizabeth Davis The Thinking Womean's Guide to Pregnancy and Birth by Henci Goer The Midwife Companion by Andrea Robertson

כרמית מ.

New member
מצטרפת להמלצות

ומוסיפה - את THE SILENT KNIFE - על לנל"ק, קיסרי ומניעתו, על נהלי בית החולים והבעיתיות שבהם. קצת קרבי, באנגלית, אבל מעולה. מי שמעוניינת, אני יכולה להשאיל ספר שיש לו "רקורד" של כמה לנל"קים מוצלחים, חלקם בבית. יש גם את HOMEBIRTH של שילה קיצינגר, גם הוא באנגלית, וקצת ישן, אבל נותן מידע שלא נתקלתי בו במקומות אחרים. ממליצה מאד על האתר של MIDWIFERY TODAY ועל העלון האלקטרוני שלהם. מניחה שגם העלון המודפס מעולה, אבל לא עשיתי מנוי. במסגרת האתרים - WWW.BIRTHLOVE.COM הוא אתר מ-ד-ה-י-ם. הספקתי לקרוא בו זמן קצר לפני שהפך להיות בתשלום.... אבל גם החלקים המועטים שחופשיים שווים. למי שמקצועית יותר, שווה לשלם (נדמה לי 35$ לכל החיים. אני שוקלת לעשות מנוי, אבל עוד לא יצא לי). בכלל, ברשת יש הרבה מאד מידע. לא זוכרת כרגע עוד ספרים.

Manty

New member
טוב, יש הרבה..

Unassisted Childbirth / Laura Shanely לורה ילדה את כל חמשת ילדיה בבית, ללא מיילדת, בשנות ה 80. בספרה היא מתארת את הלידות (כולל לידת תינוק מת) ואת סיפור חייה. בספר יש התייחסות רבה למי/מה / ואיך ללדת לבד בית. באתר של לורה יש המון אינפורמציה על לל"מ (לידה ללא מיילדת), על הריון ומיניות, על לידה אורגאזמית, כמו גם התייחסויות לברית מילה, הנקה (גם של גברים
) ועוד... אתר מומלץ ביותר!, The Power of Pleasurable Childbirth / Laurie Morgan לורי פותחת את ספרה עם סיפור הלידה של ביתה הבכורה - לידה עם מיילדת. הסיפור מתאר את הלידה באור מאד חיובי. במהלך הספר לורי מעבדת את הסיפור ומגלה רובד אחר רובד, כיצד למעשה זו היתה חוויה של אי אמון ושליטה בלידתה. היא מדברת על הבעיתיות עם המיילדת, ומה, לדעתה, תפקיד המיילדת ה"אמיתית". ספר מאד ספיריטואלי, כתוב מהלב אך משלב בתוכו אינפורמציה והגיון בריא. סיפור לידת שתי בנותיה הקטנות, בבית לל"מ מתארים את תהליך שבירת המיטוסים וההבראה של לורי. לאחר סיום הכתיבה, לורי ילדה בן נוסף לל"מ. Childbirth Without Fear: The Principles and Practice of Natural Childbirth / Grantly Dick Read גרנטלי דיק ריד כתב את ספרו בשנת 1959!!! הספר במשך שנים רבות יצא מהדפסה אך חזר לאחרונה עם הקדמה של מישל אורדנט. אני רק בתחילתו אך תיאור קצר מאמזון: In an age where birth has often been overtaken by obstetrics, Dr Dick-Reads philosophy is still as fresh as it was when he originally wrote this book. He unpicks every possible root cause of western womans fear and anxiety in pregnancy, childbirth and breastfeeding and does so with overwhelming heart and empathy. Essential reading for all mothers-to-be! Herbal for the Childbearing Years / Susun S. Weed ספר נפלא הכולל בתוכו רשימת צמחי מרפא מומלצים לתקופה של לפני ההריון, בזמן ההריון, בלידה ובפוסט פארטם, כמו גם המלצות לטיפול בתינוק המלצת סרטים: A Clear Road to Birth / Judy Seaman סרט באורך כשעה העוסק בבחירה בלל"מ. הסרט משלב בו כ-7 סרטוני לידה, ראיונות אם אמהות ועם לורה שיינלי והמיילדת שהפכה לתומכת פעילה של לל"מ (וגם יילדה את תאומיה לל"מ) - ג'נין פארוואטי בייקר. Psalm & Zoya - The Unassisted Homebirth of Our Twins / Mindy Goorchenko סרטון קצר (20 דקות) של לידת תאומים לל"מ. תעוד פשוט מדהים של מינדי, היולדת את תאומיה ביופי, עוצמה ורוגע. בנה יוצא ראשון אל תוך ידיה המחכות, ולאחר מספר דקות היא תופסת את כף רגלה הזעירה ובעקבותיה את רגליה וגופה של ביתה. צפיתי בסרט עשרות פעמים, ועדין לא נמאס! מומלץ ביותר קצת
Diaper Free! The Gentle Wisdom of Natural Infant Hygiene / Ingrid Bauer ספר שפקח את עיני ושינה את תפיסתי לגבי חיתולים, פיפי/קאקי והכי חשוב - צרכי תינוקי. זהו להיום​

ואוו תודה manty

בדיוק חשבתי לשאול על לידה ללא מיילדת והנה את כתבת על ספרים. חלום שלי שיתגשם יום אחד...

mise

New member
איך משיגים את הסרטים? ../images/Emo12.gif

נשמע מעניין מאוד, אבל איך אני משיגה אותם??

כל ההמלצות נאספו למאמר

שנמצא עכשיו במאמרי הפורום. תודה לכל הממליצות
. אם יש לכן עוד ספרים להוסיף לרשימה, אפשר להמשיך לשרשר ואני אעדכן את המאמר בהתאם.

למעלה