ספרים רבותי ספרים...

ספרים רבותי ספרים...

איזה ספרים אתם מכירים שמשמשים אתכם דרך קבע כתרופות סבתא? זה יכול להיות אפילו מקבץ דפים שימושיים... משהו שהורישו לנו ואנחנו שומרים בבת עינינו ואפילו ספר שמצאנו בחנות יד שניה...

0 אור 0

New member
מאז שיש אינטרנט ...

האמת היא שיש לי כל מיני ספרים, אפילו את ספר הטיפים של אודטה, ופעם היה לי קלסר ששמרתי בו טיפים ממש טובים, כאלה שלא רציתי לשכוח בעת הצורך, אבל מאז שיש אינטרנט , אז החיפוש עושה את כל העבודה וכשיש משהו ממש טוב אז אני שומרת אותו במועדפים עולם אחר

yigalby

New member
מרפא הבשם

קודם כל! כבר הסברתי פה למה..ספר מעולה מאיש משכמו ומעלה ז"ל המדריך השלם לצמחי מרפא של קריספיל (ספר הירוק) - אני מאוד מתחבר לרפואה העממית שהייתה קיימת תמיד בא"י והמדריך הזה פשוט ספר נפלא,וגם היה עוזר לי בזיהוי צמחים בהתחלה. עוד ספר טוב מאוד למי שמוכן לקפוץ למים - ר' טוביה הרופא - ספר מעשה טוביה ניתן למצוא אותו דרך ויקיפדיה ולהדפיס. רופא מהמאה ה 17 18 היה רופאו של הסולטאן הטורקי ,העריך מאוד את עצי הבר ועצי המקרא לרפואה. כתב הרבה על הזית האתרוג ערבה רימון ועוד.. ספר של רפואה עממית של יהודי בבל - אפרים לב .גם ספר מעולה מלא עצות טובות ממרפאים עממים בתחלית המאה שעברה. ספר של 'תרופות סבתא' מהאיורודה נכתב ע"י רופא שהיה גר בפונה. גם מעולה. ויש עוד שתי ספרים של חוכמת האינדיאנים בברזיל ומקסיקו שמהם אני לוקח את הצמחים שנמצאים גם אצלנו זמינים וזולים, או לומד שיטות שונות . אגב אני לא כ"כ אוהב את הכינוי תרופות סבתא ,זה נשמע לא מחמיא לפעמים ויש שנוטים לזלזל רק בנושא רק בגלל השם. יותר אוהב רפואה עממית ,או אמונות הרפואה העממית . זהו לבנתיים

למעלה