ספרים שאסור לקרוא אחרי ספרים אחרים?

Boojie

New member
ספרים שאסור לקרוא אחרי ספרים אחרים?

אני קוראת עכשיו את הספרים של אוקטובר דיי (שונן מגווייר), ומסתבר שזו הייתה טעות להתחיל לקרוא אותם בעיצומו של קריז דרזדן (סיימתי את הסדרה כולל כל הסיפורים הקצרים לפני כן). יכול מאד להיות שהייתי נהנית מהספרים אם הייתי קוראת אותם בתזמון אחר (כי בסך הכל, אני לא נגד דמויות בינוניות, כשהן בנויות היטב), אבל מיד אחרי הברק והשנינות של דרזדן, אוקטובר דיי היא כמו סכין ישנה - קהה וחסרת ברק.
להבדיל, אני זוכרת שקרה לי משהו דומה כשקראתי את צופן דה וינצ'י (בלעכס) - לא שהייתי נהנית מפלא הגריעות הזה בכל זמן אחר, אבל יצא לי לקרוא אותו זמן ממש קצר אחרי שהשלמתי קריאה (חוזרת) ב"המטוטלת של פוקו" האהוב עלי מאד (אומברטו אקו), וההשוואה (שהרי שניהם עוסקים בנושאים דומים) הציגה את דן בראון באור עוד יותר גרוע.
יש לכם דוגמאות לתזמוני ספרים לא רצויים? מה לא לקרוא אחרי מה, או מה לא לקרוא בסיטואציות ספציפיות?

pix37

New member
דאגלס אדמס אחרי פראצ׳ט

סדרת המדריך התיישנה כל כך רע לעומת התנופה וההומור של פראצ׳ט. היינלין אחרי סקאלזי - הקצב של סקאלזי כל כך מתאים להיום בעוד שהיינלין דורך לעצמו על הזנב לפעמים מרוב חרטוטים וחשיבות עצמית.

Boojie

New member
היינליין אסור גם אחרי וארלי.

אבל זה לא מפתיע - גם וארלי הוא מתלמידיו של היינליין שהתעלה על רבו.

ולגבי אדאמס - דווקא הספרים של דירק ג'נטלי עובדים נפלא מול פראצ'ט. אבל תמיד חשבתי שהם הטובים יותר של אדאמס.

ניימן3

New member
אני מציק לא בקשר למה שכתבת,

אלא בקשר לדרזדן. בעיקר כי אמרת "הברק והשנינות של דרזדן". זה משהו שכבר הרבה אנשים עם טעם מאד משובח אמרו לי. אבל מארבעת הספרים של דרזדן שאני קראתי קיבלתי הרגשה של עלילה של פרק של סדרת טלוויזיה סתמית, ובדיחות סיטקום לעוסות משהו. זה נחמד בקטע של "לתת למוח הנוח עם מיינדלס פאן", אבל לא יודע מזה. אני תוהה מה אני מפספס..

Boojie

New member
שזה לא לטעמך?

זה לגמרי עניין של טעם, אני חושבת. מכל סדרות הפראנורמל (ובפרט, הבלש) שיצא לי לקרוא, אני חושבת שדרזדן היא האהובה עלי, לא רק כל ספר בפני עצמו והדמות באופן כללי, אלא גם ההתפתחות שלאורך הסדרה. אבל אם זה לא לטעמך, זה לגמרי בסדר.

ניימן3

New member
זה משתנה אחרי הספר הרביעי?

או שלהרים ידיים וזהו?:)

סדרת הפראנורמל היחידה שאיכשהו חיבבתי עד עכשיו היא קייט דניאלס. וגם היא כנראה לא תכנס לרשימת 50 הסדרות האהובות עלי אי פעם.

אכמו

New member
ככל שהסדרה מתקדמת

בהחלט יש העמקה של הדמות של דרזדן, והתמודדות עם כל מני דילמות מעניינות. אבל אם אתה לא נהנה מההומור עד כה, ולא חולה על התחת של דרזדן, לא סביר שזה ישתנה

frizzly

New member
אם לא התאהבת בפרק הראשון

כניראה שלא תתאהב
אותי הוא קנה ברגע שבוב פתח את הפה

ניימן3

New member
גם אותי,

רק חבל שבוב הוא לא הגיבור :))

את דרזדן אני מוציא קצת.. too much. גם הנטיה של הסופר לעשות לו משהו רע כל שני עמודים מעצבנת אותי.

frizzly

New member
המלצה לגבי האודיו

אם כן תחליט לתת צ'אנס תנסה לשמוע את האודיו
עושה אותו ספייק מבאפי והוא פשוט אדיר!!!

האמת שזאת הפעם הראשונה שאני נהנית מסדרה יותר באודיו מאשר בקריאה וזה הכל בזכות ספייק. את ספר 13 הוא לא עשה ונהניתי הרבה הרבה פחות.

D O 7

New member
בהחלט שהיא סדרה מעולה

וממש כיף לקרוא אותה

אסור ל

New member
גם אני לא התרשמתי מדרזדן

זו סידרה מאד נחמדה בעיניי, אבל יש לה הרבה חסרונות. אני חושבת שנעצרתי בספר השלישי, פשוט לא משך אותי מספיק להמשיך

avivs

New member
הפסקתי בשני.

כתוב נחמד, אבל לא התחברתי למה שקורה שם. הבנתי אבל שהסדרה משתפרת.

D O 7

New member
הראשון די טוב, השני טוב מאוד

השלישי מדהים. אני ממליץ לך לקרוא לפחות את השלישי, משם הסדרה באמת צוברת מומנטום.

מיכאל ג

New member
גם לא מבין את ההתלהבות

קראתי רק את הראשון ויכול מאוד להיות שהאחרים טובים עד מעולים, אבל מה שאני לא מבין זה למה שמישהו ימשיך אחרי הראשון (כמובן שיש את זה שאחרים אומרים לכם להמשיך אבל זה היה חייב להתחיל איפה שהוא). הוא השאיר עלי רושם כל כך סתמי וכל כך נוסחתי. הבלש הסובל ששום דבר לא הולך לו בחיים (אני יודע, קוסם, אבל הדמות לגמרי של בלש), שהמשטרה לא כל כך אוהבת אותו אבל משתפת פעולה בחוסר חשק, ההומור השחור הצפוי, או לפחות הנסיונות להומור, שום דבר בספר הזה לא הלהיב אותי.

מיכאל ג

New member
עולם הרימום אחרי אש על פני תהום

אחרי אש על פני תהום העולם המגניב לכאורה של דיוויד ברין נראה ילדותי, פרימיטיבי ומטופש. איפה הבינות המלאכותיות? איפה התרבויות השלמות שנודדות ממרכז הגלקסיה לשוליים? איפה וירוסי המחשב שכובשים אלפי כוכבים? זה פתאום נראה מוזר שהם לא קיימים במסגרת של תרבות גלקטית.

וקרה לי משהו דומה עם לקרוא ספרים של איאן בנקס אחרי אקסלרנדו של סטרוס, כשפתאום התרבות נראתה לי מאוד פשטנית יחסית לעולם הפוסט-סינגולריות של סטרוס. אבל זה עבר לי וחזרתי להנות מבנקס.

ועצה אחרונה - לא לקרוא שום ספר עם חדקרן אחרי Equoid של סטרוס. הנובלה הזו תחרב לכם את כל עניין החדקרן בצורה בלתי הפיכה.

למעלה