ספרים של אותו סופר - ברצף?

Rivendell

New member
ספרים של אותו סופר - ברצף?

כשאתם מגלים סופר חדש שמוצא חן בעיניו, אתם קוראים את כל הספרים שלו ברצף, או שאתם צריכים מרווח "נשימה"? אני בד"כ לא מסוגלת לקרוא ברצף ספרים של אותו סופר. אני קוראת אחד, ואם מוצא חן בעיני בהמשך אני מחפשת נוספים, אבל בין לבין קוראת גם ספרים של אחרים. הגיוון חשוב לי. משהו בקריאה ברצף גורם לי להתרגל יותר מדי לשפה של אותו סופר, ואני מאבדת את הרגישות לזה.

The Mad Hatter

New member
אה..תלוי.

אם יש סופר שמוצא חן בעיני במיוחד, סביר להניח שאני אשתדל לקרא את כל הספרים שלו, אבל אני בעיקר בוחרת את הספרים שאני לוקחת בהתאם לעלילה שמתחשק לי לקרא באותו זמן מסוים. כך שאם יש ספר כבד יותר של סופר שאני אוהבת, אני אקח אותו כשיהיה לי הזמן והכח לקרא ספר כבד יותר, בלי קשר מיוחד לקריאה ברצף של כל ספריו של סופר מסוים. אבל אם להיות יותר מדויקת, אני מניחה שגם אני צריכה מרווח מסוים בין הקריאה בספרים של אותו הסופר.

b00

New member
אממ

אני לא יודעת מה אני לרוב עושה... אבל אני יודעת שאחרי שקראתי סדרה אחת של הסופר דיוויד אדדינגס כל כך אהבתי את הכתיבה וההומור שמיד קראתי את כל 21 הספרים שיצאו שלו... אז אני מניחה שאני קוראת ברצף את כל הספרים של הסופר אם אני אוהבת אותו...

sagiberg

New member
ברצף../images/Emo13.gif אם כי אחרי שלושה ארבעה

אני מתחילה לחוש את השחיקה. החודש קראתי את כל ספריו של א.ב. יהושע ולא יכולתי לעצור.

dawn35

New member
אני דומה לך בעניין הזה ריווי

למשל את ספריה של אלזה מורנטה קראתי במרווחים של כמה חודשים טובים-לתת לכל אחד לשקוע למקומו בתודעתי...אלה תולדות שכולם מתפעלים ממנו ובצדק לא האהוב עליי ביותר אלא האי של ארתורו, עם התמימות הכובשת בדמותו ובכתיבתה. את החדש טרם קראתי כי רק סיימתי את אלא תולדות מתישהו בחורף-עכשיו אני נזכרת שאת כזב וכישוף קראתי בחורף שעבר-ספרים "כבדים" רק בחורף.

Rivendell

New member
מורנטה ../images/Emo99.gif

דוגמה מצויינת אגב. קראתי את אלה תולדות" והתאהבתי, אבל את "ארצ'לי" התחלתי רק עכשיו. הייתי זקוקה להתרחקות קלה כדי להמשיך איתה. משהו דומה קרה לי גם עם מרגרט אטווד.

חוטהשני

New member
לא רוצה לייאש אותך.. אצלנו הרבה לא הצליחו לקרוא את ארצ'לי ולא צלחו אותו.... בהצלחה..

חוטהשני

New member
גם לי קורה שאני נתפסת לסופר מסויים ומחפשת דווקא אותו.. למשל בתחום ספרי מתח, אחרי שאחי הכריח אותי בכתה ט' לקרוא את הספר הרימו את הטיטניק של קלייב קסלר, בתור ספר שישבור את האנטי שהיה לי לספרי מתח.. הייתי חייבת לחפש עוד ספרים שהוא כתב, והתברר שיש לו סדרה שלמה המבוססת על אותו גיבור (דרק פיט..) ומאז כל פעם שיוצא תרגום חדש של ספר שלו אני חייבת לקרוא אותו.. עד כדי כך שלפני 4 שנים, כשיצא ספר חדש בעברית ותקופה ארוכה לא היה בספריה העירונית אף עותק ../images/Emo2.gif (מתוך שלושה..), החלטתי לרכוש אותו לעצמי, גם כדי שאח"כ אוכל לתת לאחים שלי לקרא אותו ../images/Emo8.gif כשיצא שנה אח"כ עוד ספר.. והתלבטתי איך להשיג אותו, הספרנית הראשית של ספרית ביה"ס אמרה לי, שהיא כבר תזמין אותו (לא רציתי לבקש ממנה את זה.. כי סה"כ זה לא ספר לימוד או ספר חשוב.. למרות שבני נוער אוהבים לקרא סוג כזה של ספרים..) ../images/Emo13.gif

למעלה