ספרים שמוזכרת בהם השואה-לשירלי מאוס

maore

New member
ספרים שמוזכרת בהם השואה-לשירלי מאוס

מכיוון שנראה ששירלי מאוס חובבת ספרים שעוסקים בשואה, חשבתי להמליץ על שני ספרים שאינם "ספרי שואה", אך מוזכרת בהם השואה, והם בהחלט מתאימים גם לנוער.
נערה בכחול יקינטון/ סוזן פרילנד הספר עוקב אחר גילגוליו של ציור של ורמר. כל פרק עומד גם בפני עצמו כסיפור קצר, וחלק מהפרקים גם פורסמו לפני כן במגזינים שונים כסיפורים עצמאיים. הסיפור מסופר מבעליו האחרון של הציור ואחרונית עד לורמר. 2 הפרקים הראשונים עוסקים בשואה (אני לא אציין כיצד, כדי לא להרוס). בהחלט קונספט מיוחד. כתוב טוב ומעניין.
עושים היסטוריה / סטיבן (סטפן) פריי היסטוריה חלופית שנוצרת באמצעות ניסיון למנוע את היוולד של היטלר. יש פרקים שמספרים את מה שקרה ב'מציאות' ובהמשך הסיפור מכיל פרקים מקבילים שמתארים את העלילה בהיסטוריה החלופית. מכיל רכיבים קלים של מד"ב (בכל הנוגע להיסטוריה חלופית ולאפשרות להתערב בעבר). ספר מצוין! (אם שירלי תקרא אז בטח נקבל ביקורת מושקעת יותר על הספר)

תודה רבה../images/Emo70.gif

תודה רבה! בפעם הבאה שאני יהיה בחנות ספרים אני אחפש את הספרים הללו. והנה גם עוד ספר לבני נוער ומבוגרים שמתעניינים בנושא השואה. מָרישה / מלכה דולברג-רוזנטל מרישה כמעט בת עשר כאשר משוחרר הכפר הפולני חורוסנו מעול הכיבוש הנאצי. הילדה מוצאת את עצמה שוכבת מכווצת על התנור בבית משפחה קוט והתקרה חגה סביבה. שנה וחצי החביאה אותה המשפחה מפני הנאצים בתוך חבית, בבור שברצפת הרפת. זמן קצר לפני השחרור מוצאים אותה מהחבית ומעבירים אותה אל הבית כשהיא חולה מאוד, מאובנת ובקושי רואה. המשפחה הנוצרית, ובעיקר בתם אנז`ה, ששמרה עמה על קשר כל ימי המחבוא, עושה למענה ככל יכולתה, בתנאים הקשים השוררים באירופה עם תום המלחמה. מרישה הקטנה עדיין לא החלימה לגמרי, כשיום אחד מופיעה אישה זרה המציגה את עצמה כאמה החורגת, ובידה מכתב מאביה הפצוע המבקש מהמשפחה הנוצרית למסור לה את בתו. בבכי קורע לב ובלב מנבא רעות יוצאת מרישה עם הזה למסע נדודים בדרכי אירופה כשעל גבה תיקה החום ובו צרורים רכושה וזיכרונותיה. בנדודיה נקרעת מרישה בכל פעם מאנשים וממקומות, מייחלת לחמימות אנושית ולאהבה, ובעיקר מנסה לשרוד. סיפור מרגש וסוחף על מה שעוללה המלחמה ומה שעוללו אנשים לילדה אחת קטנה ואמיצה. מיועד לבני נוער מגיל חמש-עשרה ומעלה אני קניתי אתמול את הספר הזה... ואני מחכה להתחיל לקרוא אותו. בנתיים אני קוראת את "דפי תמר" של דבורה עומר. ועוד משהו לסיום: אתמול קניתי ארבעה ספרים ב"סטימצקי" וזה עלה לי (יותר נכון לאימא שלי) כמחיר של שני ספרים.
למי שיש "לאומי קארד" אז יש שם מבצע שאם לדוגמה קונים שישה ספרים אז משלמים רק על שלושה (על היותר יקרים כמובן). ואם קונים ארבעה ספרים אז משלמים רק על שניים. זה ממש שווה!
אז בגלל זה קניתי ארבעה ספרים: *סודות- ג'קלין ווילסון. *דפי תמר- דבורה עומר. *שני ירחים- שרון קריץ'. *מרישה- מלכה דולברג-רוזנטל. שירלי.

maore

New member
שירלי תודה שהזכרת את המבצע

אולי בכל זאת אני אקנה לעצמי את "הטירה הנעה" שאין בשתי הספריות כאן...

../images/Emo9.gif

כדאי לך לקנות את הספר הזה! אני קניתי אותו בשבוע הספר... שעשו לזה מקום מיוחד עם "טירה" שבפנים יש את כל הספרים. ויחד עם הספר קיבלתי דיסק עם הפסקול הסרט והטריילר. זה ספר ממש נחמד! אני עוד לא ראיתי את הסרט, אבל בקרוב אני אראה... שירלי.

אתמול נשברתי וקניתי את הטירה הנעה

כלומר- קניתי מתלושי מתנה שקבלתי ליומולדת.... בלי פסקול ובלי גימיקים אבל אני מתארת לעצמי שהוא יהיה שווה גם ככה.

maore

New member
וכמובן: צחוק של עכברוש/ נאוה סמל

חיפוש בפורום העלה שלא הוזכר בו מעולם הספר הזה. ספרה של נאוה סמל "צחוק של עכברוש" יצא לפני מספר שנים (אני מתעצלת לקום לאתר את הספר על המדף ולבדוק), ובשנה האחרונה הועלתה גם אופרה שמבוססת עליו (שזכתה לשבחים רבים, ונוספו הופעות, אז יכול להיות שאפשר להשיג כרטיסים עדיין). סמל היא משוררת וסופרת, דור שני לניצולי שואה. הספר ייחודי בכך שכל פרק נכתב בסגנון שונה - שירים, צ'אט באינטרנט ועוד - או מנקודת מבט שונה. מודה ומתוודה שלמרות שיש להורי את הספר, לא קראתי אותו! דפדפתי קראתי קלות, והחלטתי שהוא ספר שואתי כבד הרבה יותר מדי בשבילי.

maore

New member
קישר להמלצה על צחוק של עכברוש

שכחתי את הקישור להמלצה...........

הוא ספר נפלא אבל לא במקרה לא הוזכר

"צחוק של עכברוש" הוא ספר יפיפה אבל נורא נורא קשה רגשית ולטעמי הוא ממש לא מתאים לבני נוער- אפילו לא לנערות המאוד אינטיליגנטיות ושקוראות "ספרים של גדולים" שיש כאן....

maore

New member
כפי שציינתי לא קראתי אותו

בין היתר כי התרשמתי שהוא קשה (למרות שבכל הנוגע לשואה, מינון נמוך מאוד הוא כבר יותר מדי בשבילי). אקבל את דעתך, כמי שקראה.

holliston1

New member
ילדת היער עשי ויינשטיין

חייה של ילדה בתוך קבוצת פרטיזנים מספר על צד נוסף הצד הפחות מסופר בסיפורי שואה

מצאתי עכשיו ספר מקסים

שנקרא "אנה פרנק" כתבה אותו ג'וזפין פול, ויש ציורים מדהימים של אנג'לה בארט. הוא מספר על חייה ויומנה של אנה פרנק. עצוב ומקסים, ומתאים לילדים עד כיתה ו' וגם אחר כך

למעלה