ספרים שעלילתם מתרחשת בריו או סלבדור

DoraOst

New member
ספרים שעלילתם מתרחשת בריו או סלבדור

היי ג'נצ'י, אשמח אם תמליצו לי על ספרים (עברית,אנגלית), לאו דווקא של סופרים ברזילאים אבל ברור שעדיף, שקורים בריו או סלבדור. חברה שנוסעת לברזיל לשלושה שבועות אוהבת לקרוא ספרים שקורים איפה שהיא נמצאת . . . אה, וגם אם יש לכם המלצה למלונות בריו וסלבדור ולפוסאדות באיליה גרנג'י ומורו ג'י סאו פאולו זה יהיה מעולה. תודה וערב טוב לכולכם !

viveros

New member
יש את הספר של מיקי גבע

"מלבי אקספרס" - שמתרחש בריו, אריאל דאז'ודה ומורו דה סאו פאולו. אני קראתי את הספר הזה כשהייתי בברזיל והוא בהחלט משעשע, אבל יצירת מופת הוא ממש לא.

ויש גם את בודפשט של שיקו בוארקי

כן כן... הזמר הידוע. העלילה מתרחשת בחלקה בריו וחלקה בבודפשט

החתולית

New member
כל הספרים של זו'רז' אמדו

אלה שכבר הזכירו וגם tieta(שאני לא בטוחה אם תורגם לעברית) תרזה בטיסטה עייפה ממלחמות גבריאלה ציפורן וקנמון ארץ החמס ורועי הלילה צריך לזכור שאלה ספרים שנכתבו לפני שנים רבות, והם אינם מייצגים את ברזיל של היום.

giba70

New member
אבל זו מדינת באהיה

מרחק יריקה מסלבדור, במושגים של ברזיל...

romario005

New member
מלונות

באיים הכי טוב זה פשוט להגיע ולהסתובב. יש מבחר עצום, כמובן שתלוי בעונה לגבי תפוסה, אבל אין יותר טוב ממראה עיניים. בריו לשמחתי אני לא נזקק למלונות. לגבי סלבדור אני מכיר את Barra Praia ליד המגדלור ברח' Marque de Leao (נדמה לי מס' 172). מלון בסדר ובטוח. אבל לא יוצא דופן. לדעתי גם עדיף להסתובב ולבדוק, רק לא להתקרב למרקוס.

giba70

New member
אילן *רחום*, אבל היא לא ביקשה ספרי עיון

אלא סיפורת המתרחשת בברזיל.

giba70

New member
עוד סופרים וספרים

קלאריס ליספקטור - "יומולדת שמח" Clarice Lispector - Feliz Aniversário. מתרחש בריו ומדובר ביחסים וההבדלים בין שתי משפחות, אחת מאיפנמה והשנייה מאולאריה. ליספקטור, סופרת יהודייה, גם הוציאה את קובץ הסיפורים "קשרי משפחה" שעובד, כמדומני, לטלנובלה המוכרת Laços de Familia.
ז'ואקים משאדו דה אסיס Machado de Assis: "דון קאשמורו", "זכרונותיו של מת", "אבא נגד אמא", ועוד. מדובר בסיפורים מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, הסיטואציות השתנו, העבדות כבר לא קיימת, אבל המקומות נותרו פחות או יותר...
רוּבּם פונסקה Rubem Fonseca - סופר מהמאה ה-20 שכתב עשרות סיפורים.
אולי גם פאולו קואליו Paulo Coelho כתב על המקומות הללו.

למעלה