ספרים :)

Fairy24

New member
ספרים :)

מישהו יכול להמליץ לי על ספרים? אני די מעדיפה בעברית, אבל אם באנגלית בבקשה תגידו לי איפה אפשר למצוא את הספר הזה (רצוי מאוד שהמקום יהיה במרכז....) תודה רבה לכל מי שיענה :) טל

אני מניח שאת מתכוונת לספרים

על פגניות. בעברית, הספר שאני ממליץ עליו הוא "דרך הקסם" של רינה קסם ואפשר להשיג אותו כיום בכל חנות ספרים. ישנו גם הספר "וויקה" של סקוט קאנינגהאם (שאני מכיר אותו באנגלית, איני יודע מה איכות התרגום לעברית). באנגלית הרשימה היא ארוכה יותר, ולכן תצטרכי להיות גם ספציפית יותר לגבי מה הנושאים שאת בדיוק רוצה...

mbinh

New member
יש מעט קשר(לדעתי די הרבה)

אני אמליץ על ספר.אומנם אינם על הפגניות אבל הם טובים. "ערפילי אבלון"של מריון צימר ברידלי.

ההגמון

New member
רק כדי לציין

שהוא לא מדוייק היסטורית או מדעית ואין להתייחס אליו כאל ספר היסטורי או לקחת אותו כמקור.

mbinh

New member
שאלה והסכמה

קודם כל השאלה של ארדן היתה מופנת אלי? ולרוב ספרי "הנאה" אינם מדויקים.

ההגמון

New member
כמובן.

פשוט כשממליצים על הספר הזה לאנשים שלא ממש מבינים יש להם נטייה לקחת אותו כמקור היסטורי.

Fairy24

New member
כן, התכוונתי לספרים על פגניות.

והספרים שיהיה בהם את הבסיס, את האלים...

ספרים כבר ציינתי

אבל אלים לא נמצאים בספרים. אולי נכון יותר לומר כי האלים נמצאים לא רק בספרים. אם את רוצה לדעת מה אנשים כתבו על אלים שונים, אני מציע שתתחילי לקרוא מיתולוגיות שונות. המיתולוגיה היוונית היא המוכרת ביותר בעולם המערבי ועליה נכתבו ספרים רבים - אז תתחילי משם, אם את רוצה.

mbinh

New member
שימי לב ל"אם את רוצה"

אני חושב שכוכב השחר טועה כשהוא ממליץ לך ללמוד קודם על המיתולוגיה היוונית. את צריכה קודם כל לדעת(ואני משער שאת יודעת) איזה אזור מענין אותך (או עמים)ואז לקרוא על ההיסטוריה של המקום והאמונה של העמים שישבו את המקום. עכשיו אני לא קראתי את הספרים של מריון צימר ברידלי אבל אני מכיר מישהי שקרא מספר ספרים שלה(כמובן באנגלית)אותה נערה(שקרא את ספריה)סיפרה לי מעט אודותם וחשבתי שיהיה נחמד להמליץ עליהם(אני רוצה להדגיש שאני סומך על אותה נערה יותר מאשר על עצמי).

המלצתי על המיתולוגיה היוונית

מכיוון שהיא הכי נגישה לקורא העברי, ובין אם נרצה או לא, היא גם טוויה לתוך מארג התרבות המערבית יותר מאשר מיתולוגיות אחרות. רוב האנשים שמעו על דמויות כאלה ואחרות מתוך המיתולוגיה הקלאסית ולרוב קל יותר להתחיל עם משהו שכבר מכירים ממקודם. כמו כן, בעברית ישנם תרגומים של המקורות הישירים של המיתולוגיה הקלאסית (אודיסיאה, איליאדה, עבודות וימים וכן הלאה) מאשר קיימים כאלו של מיתולוגיות אחרות (זה לא שלא קיימים, טשרניחובסקי, שיפרה, קאסוטו ואחרים תרגמו גם מיתולוגיות אחרות, אך שוב, קיים חומר רב יותר מהמיתולוגיה היוונית). לגבי מריון צימר בראדלי - עם כל היופי של כתיבתה, המיתולוגיה שם אינה מיתולוגיה, אלא אם מחשיבים אותה למיתולוגיה ניאו-פגנית...

The Holy Hooker

New member
התחלתי לקרוא את

"הגביע והלהב" של ד"ר ריאן אייזלר ובינתיים ,אני ממליצה עליו וכמו שכבר נאמר לפניי, "דרך הקסם" של רינה קסם גם בהחלט ספר ששווה לשים אליו לב

הגביע והלהב

הוא ללא ספק ספר טוב, אבל לא הייתי ממליץ עליו מהתחלה - יש לקרוא אותו קריאה בקורתית ולדעת להבחין מתי אייזלר מציינת עובדות ומתי את דיעותיה שלה. עד כמה שזכור לי, היא לא עושה את ההפרדה הזו כל כך טוב.

mbinh

New member
מיתוסים

אני רוצה להוסיף ולומר שסדרת מיתוסים היא מאוד חביבה. יש ספרים על המיתולוגיה האירית,בריטית,מיצרית,בבלית,פינית,סקנדינבית,סרבית,סינית,הודית,יהודית(אני פחות אהבתי את הספר הוא מציג דברים באור שונה מאוד שונה) יוונית,אינאנדיאנית של מרכז אמריקה,ספרדית ויפנית.

gwizard

New member
הערה

אתה בטח מתכוון לסדרת המיתולוגיות בהוצאת מפה. אם כן, מה הקשר לגביע והלהב ?

mbinh

New member
תשובה

המלצתי עליהם בל קשר לגביע וללהב. ולסדרה קוראים מיתוסים לא מיתולוגיות(אנחנו מתכוונים לאותה סדרה).

Fairy24

New member
תודה ../images/Emo13.gif

מצאתי ספר מיתולוגיה בבית, עד איפה שקראתי הוא נשמע דווקא ממש טוב. וקניתי את דרך הקסם.

למעלה