ספרינקלרים מעל תקרת גבס

koganzon

New member
ספרינקלרים מעל תקרת גבס

בדירה אליה אני עומד להכנס מותקנים ספרינקלרים המפוזרים בכל אחד מהחללים בדירה. שתיים מהספרינקלרים ממוקמים במסדרונות המובילים לחדרים ולממ"ד, רציתי לשאול האם הנמכת תקרה (תקרת גבס בהתקנת מיני מרכזי) מחייבת אותי לשנות את מיקום הספרינקלרים מתחת לתקרת הגבס או שזה נתון לשיקול דעתי......... האם יש השלכות לגבי מימוש ביטוח דירה במקרה של חיפוי מתחת לנקודות . האם מי מהקוראים שינה מיקום בעקבות הנמכת תקרה ומה העלויות לכל נקודה ? רצ"ב תרשים הדירה ומיקום הספרינקלרים הממוקמים מעל ההנמכה הצפויה. תודה

fireman

New member
אין שום בעיה לשנות גובה של מערכת

ספרינקלרים. זה צריך להיות מבוצע ע"י חברה מורשית לביצוע מערכות כיבוי אש. מדובר בסה"כ בתוספת של חתיכת ניפל מיוחד ואתה יכול להנמיך את את הספרינקלר בלי שום בעיה. שינוי גבהים לצורך הנמכת תקרות הוא דבר מקובל בענף. אל תכסה את הספרינקלרים ותסגור אותם. את העלויות בדוק דרך חברות העוסקות בתחום, לדעתי זה לא אמור להיות יותר מכמה מאות בודדות של שקלים.

fireman

New member
לא.

זה נשמע לי קצת יקר. סביר להניח שמדובר במערכת שיש בה לחץ מים חיובי תמידי מה שאומר שהמערכת מפעילה משאבות או פותחת מגוף חשמלי ברגע שיש ירידה בלחץ המים (שבירה של קפסולה) אם אתה תפרק את זה בעצמך אתה עלול להציף לעצמך את כל הבית. וזו הסיבה שמלכתחילה לא ייעצתי לך לבצע את זה בעצמך (כי זה באופן כללי עם הכלים המתאימים מאוד פשוט) כאשר יבואו לבצע את השינוי סביר להניח שינטרלו את המערכת ואפילו ינזקו את המים מתוכה ורק אחר כך יבצעו את השינוי ויחזירו את המערכת לכשירות. אני מניח שאתה מבקש מהקבלן שבונה לך את הבית כרגע את השינוי הזה ולכן הוא מרשה לעצמו לדרוש כזה סכום עצתי לך היא לפנות לאחת או יותר מהחברות העוסקות בתחום התקנת מערכות כיבוי אש אוטומטיות ולשאול כמה תעלה לך הנמכה של ספרינקלר בשביל תקרה אקוסטית ככה תוכל לקבל פחות או יותר מושג לגבי העלות הכוללת אני אפילו הייתי מציע לנסות ולבדוק מי הקבלן שמבצע את התקנת המערכת במקום ולבקש ממנו לבצע את השינוי ישירות ולא דרך הקבלן לאחר המסירה. אני לא יודע עם החלק של המערכת כולה שנמצא בתוך הבית שלך שווה יותר מ500 שקל
אין מנוס מלבדוק ולחזור עם מסקנות בהצלחה

koganzon

New member
פניתי ישירות לקבלן המבצע...........

ולא דרך חברת הבניה. אולי בגלל שהוא הקבלן בפרוייקט הוא מרשה לעצמו לנקוב במחיר כזה. ביום א' אבקש הצעות מחברות נוספות לשם השוואה. האם יש לך מישהו להציע לי מהכרות מוקדמת? תודה

fireman

New member
יש בלי סוף חברות שמתעסקות בתחום

פתח דפי זהב ותוכל למצוא לא מעט, אני לא מכיר מישהו ספציפי בשביל להמליץ עליו.

למעלה