ספרי את סיפור ההתגברות שלך!

ספרי את סיפור ההתגברות שלך!

נשים יקרות , שנה טובה לכן, שנה של חירות אמיתית משיעבודים למיניהם! לאתר חדש שעוסק בעידוד ותמיכה עבור כל מי שמצוי במשבר / קושי - מכל הסוגים שהחיים מזמנים לנו - אני מעוניינת להכניס למודעות הציבור גם את נושא ההתמכרויות של נשים. אני זקוקה לנשים שעברו,התמודדו והתגברו על השיעבוד הזה ומוכנות להצטלם לסרטון קצרצר של 5 דקות - בו תספרו על הקושי הגדול, בתוספת המסר המשמעותי של : איך יצאתי מזה בסוף !! יש לסיפור כזה השפעה עצומה ומעצימה , זה עובד! ותבואו~על~הברכה !! בתודה- גילה 0524.725545

BellA עלמה

New member
הייתי מכורה להרבה דברים

* תוספי מזון(כדורי הרזיה) *דיאטות למינהם *אינטרנט (עדיין קצת) *מתוקים היום אני מנסה לאזן את עצמי

מפנה אתכן לאתר מיוחד להתגברויות

יש מקום לדעתי, התייחס לנושא של שחרור מהתמכרויות

כשכדאי לקחת בחשבון

ששיחרור מהתמכרויות הוא לא טוטלי. לרוב זאת התמודדות ממושכת , לפעמים זו המרה של התמכרות הרסנית בהתמכרות להרגל יותר חיובי, אבל שחרור מוחלט הוא מצב נדיר ביותר, ומותנה בהגירה של הנפש מהרסנות להצמחה עצמית. לרוב האנשים מדובר בתהליך מאוד מאתגר ורווי עליות וירידות.

אופירA

New member
מנהל
בעיה -

ההתמכרות היא סבל נורא (בד"כ), אבל היא מגנה על הנפש מפני משהו פנימי סמוי. שחרור מהתמכרות (ומכמה התמכרויות - על אחת כמה וכמה) משחרר מהסבל של ההתמכרות, אבל חושף לסבל של המשהו הפנימי - אם לא הצלחנו לפתור אותו בטיפול הנפשי ששיחרר מההתמכרות. אני נגמלתי מבולמיה של 11 שנה, מהתאהבויות חסרות שליטה, מהתמכרות לקשר מיני, ומעוד כל מיני התנהגויות כפייתיות שונות, ובעיקר - מרגשי אשמה. אבל למרות שכל השנים אני עוברת כל מיני טיפולים פסיכולוגיים, כולל כיום, לא השתחררתי מבעייתי הפנימית. דווקא המודעות והשחרור מהגנת ההתמכרות חושפים את הכאב יותר ויותר, ואני סובלת מדיכאונות קשים כבר שנים ארוכות. קשה לי לתפקד ולנהל חיים נורמליים, קשה לי לרצות לחיות, הקושי מלווה כל רגע, ואני מרגישה שאין לי כוחות כמעט לכלום. החלקים החיוביים והבריאים באישיות שלי צמחו מאד, אני מרגישה מאד מחוברת לעצמי, מחוברת להומור, לאנשים ולסובב. שיפרתי לאין ערוך את התקשורת עם זולתי. אבל המקומות המוגבלים והמתקשים באישיות - כאילו צמחו והתעצמו גם הם, נחשפו יותר ומשליטים את הגבלתם על היום-יום...

אופיר

אני מאוד מאוד מכירה את מה שאת כותבת עליו. אני מכנה את זה "החור השחור שלי". משהו שמתחזק יחד איתי ותמיד תמיד מאיים לשאוב אליו הכל. בגלל זה כל כך חשוב הדיון הזה של לקחת משהו מההתמכרות (אותו דבר מגונן שדיברת עליו בכזאת תבונה ויושר פנימי) ופשוט להפוך לו את הסימן מפלוס למינוס. זה נשמע פשוט וזה לא. להמיר הפרעת אכילה בהשתגעות על מזון בריאות וספורט היא לא פשוטה אבל אפשרית. בצורה הזאת , לדוגמה, אנחנו לוקחים משהו הרסני (התמכרות) והופכים אותו למשהו קצת פחות הרסני (כי היא בכל זאת מגוננת עלינו ) בקשר לאהבה? אני עכשיו בדיונים נוקבים עם עצמי איך אפשר לעשות המרה של התמכרות לאשליית אהבה למשהו חיובי יותר. יש לכן הצעות?

אופירA

New member
מנהל
12 הצעדים מיועדות לגמילה מהתמכרות

ומההתמכרות כבר נגמלתי (מהבולמיה - רק בעזרת קבוצות 12 הצעדים). התוכניות טובות, אבל יש בעיה - אין בהן השגחה מקצועית, ואנשים עם בעיות נפשיות מורכבות (התמכרות הרבה פעמים מתלבשת על הפרעות עמוקות יותר) צריכים השגחה במהלך התוכנית, ובדרך כלל אסור להם לקיים את כל הצעדים. וכיוון שאין השגחה - התוצאות לפעמים מרות: בתקופה שהייתי שם כמה נשים התאבדו (לא עמדו בלחץ), אחת התנצרה (לא עלינו!) ואני ועוד כמה חטפנו התקפים פסיכוטיים חמורים (מהלחץ ומאי ההתאמה הנפשית), שזה מחיר מאד כבד על מנת להשתחרר מהתמכרות! מההתמכרויות האחרות השתחררתי באמצעות טכניקות פסיכולוגיות של מחשבות נוגדות ופעולות של גמילה, וכבר לא הייתי צריכה לעבור התקפים פסיכוטיים...

BellA עלמה

New member
עוד בעייה עם קבוצות מסוג זה

היא שאם אתה יוצא ממעגל הקבוצה סביר להניח שתחזור להתמכרות (בין עם זה אכילה כפייתית , סמים או אלקוהול)

סיפורי התגברות!

לשירית , תודה לך על הפניית המשתתפות לאתר שלנו. כל מי שמוכנה להביא את סיפורה , כמסר לתמיכה ועידוד לאחרות - תבורך!! אפשר ליצור איתי קשר באופן ישיר : 0524.725545 , בברכת : שנה של יציאה מן המיצר-אל המרחב , לכולנו . גילה הגלילית.

למעלה