ספרי בית הספר - סקר

ספרי בית הספר - סקר

מה אתם מעדיפים:
השאלה מרוכזת בבית הספר או רכישה אישית לכל תלמיד?
מה פועל בבית הספר של ילדיכם?- מרוצים?

אני לא הצטרפתי לזה...

כשיש שני ילדים קרובים זה לא משתלם. אני קונה את הספרים והם מעבירים מאחד לשני. אצלי הילדים שומרים על הספרים במצב טוב ולא מתחשק לנו ספרים במצב בלוי...
בכלל בחו"ל מקבלים בבית הספר ספרים ללא תשלום, רק פה חינוך חינם עולה...

לא צריך לקנות כלום לבן - הכל יש מאחותו!!!!

צריך למחוק כמה דפים בודדים משתיים שלוש חוברות שהיא כתבה בפנים (או שאשאיר לעצלן שלא יצטרך לכתוב חחחח). רק אנגלית צריך לקנות, אבל דוברי אנגלית ממילא לא בסל הספרים שמקבלים.

חוטהשני

New member
זה ממש לא נכון...
בארה"ב ההורים משלמים על החינוך (גם בחינוך הכללי) ולכן הם מקבלים את הספרים והכל (גם עטים, מחברות) ללא תשלום. פשוט זה משולם במיסים (ופשוט אף אחד לא מתלונן על כך...) שמועברים למערכת החינוך - כך כי יש תקציבים לבתי הספר.
&nbsp
בארץ אנחנו פשוט מנסים אוכלים את העוגה ומתפלאים איך היא לא נשארת שלמה

&nbsp
ולדעתי דווקא כן משתלם להכנס לפרוייקט - אני זוכרת שאחותי למדה שנתיים מתחתי והיא לא השתמשה באף ספר שלמדתי

כמו כן אני גם זוכרת את המורות שדורשות שנשיג את המהדורות החדשות גם אם רכשנו את המהדורה הישנה....
(ושמעתי על מקרים שהתופעה הזאת שדורשים מהד' חדשה קיימת גם כיום... ביחוד בספרי מתמטיקה... אצלנו מחליפים ספר פעם בכמה שנים ורק כשאין ברירה... - הספרים במדעים החדשים פשוט דלים כ"כ במידע שזה מפחיד
)
&nbsp
לדעתי כשיש פרוייקט השאלת ספרים ביה"ס ערוך לא לבזבז יותר מידי.
&nbsp
אגב היה הורה שהתעקש לא להכנס לפרוייקט והוציא בסוף מכיסו סכום כפול מהסכום שהוא היה משלם להשאלה...

חוטהשני

New member
ועכשיו נזכרתי
שבספרי מדעים לכיתות ז' הוחלפו במשך 4 השנים האחרונות 3 ספרים

כשהתפלאתי הסבירה לי הרכזת שלעתים מציגים להם ספר שנחשב לחדשני ובפועל כשהוא מגיע לבי"ס מתברר שהוא חסר כ"כ - כך שאין ברירה וחייבים למצוא לספר תחליף. (והספרים הישנים - בסופו של דבר הם הכי טובים...)
&nbsp
ובלשון גם היה סיפור עם ספרי הלימוד שכל שנה כמעט החליפו ספר - כי מה שמשרד החינוך דרש שילמדו התברר שהיה גרוע...

לי זה לא התאים

בית ספר יסודי, הפרש של שנה. המון חוברות שכותבים בהן (חשבון) ומעט שלא...והעברה של כמעט כל השאר בין הילדים שלי. דוברי אנגלית אין בהשאלה ממילא, וכו.....
המיסים בארץ גבוהים יותר מארה"ב וגם יוקר המחייה (אולי חוץ משרותי בריאות אבל גם זה משתנה כאן לאט לאט) אבל זה כבר לדיון אחר.......

חוטהשני

New member
ממה שהבנתי מאחותי
המסים בארה"ב (המיסים המקומיים ולא רק הכלליים כמו מס הכנסה...) הרבה יותר יקרים מאשר בארץ...

shron17

New member
חוטהשני-חו"ל זה לא רק ארצות הברית,יש גם בתי ספר באירופה,,,

למשל בהולנד, כלי הכתיבה מקלמר ועד הספרים -הכול ללא תשלום.

חוטהשני

New member
השאלה מאיפה התקציב ?
האם את יודעת מה גובה המיסוי בהולנד ?
בצרפת למשל האמהות קיבלו חופשת לידה מאד ארוכה - אבל כיום אין לממשלה שם אפשרות לתקצב דברים כאלה...
&nbsp

למעלה