ספרי היסטוריה רבותי - נושא חדש

לוו

New member
ספרי היסטוריה רבותי - נושא חדש

רוצה לדעת איזה ספרי היסטוריה קראתם ? של איזה תקופה ? בעיקר ספרי היסטוריה בעברית ( מקורי או מתורגמן- לא משנה ) שאלתי ! אני אתחיל בראשונה קצת מה שקראתי בחודשים האחרונים 1) האיש שניצח את עצמו- על ביבי נתניהו - מאת אורלי אזולאי כץ ( פרשן במוף לשבת במעריב ) 2) היסטוריה של ה´מוסד - מאת גורדון תומס - מבצעים של מוסד כגון לכידת אייכמון -מבצע אנטבה-יוסל´ה שוכמכר-וכדומה 3) שותפים לדבר מעשה -בתוככי הברית הישראלית-אמריקנית -מאת יוסי מלמן- עיתונאי בעיתון הארץ - ודן רביב - עיתונאי אמריקאי בחדשות CBS המשך בהודעה הבא

לוו

New member
המשך ספרי היסטוריה

4) ממשלה במלחמה - תיפקוד ממשלת ישראל במלחמת לבנון 1982 מאת אריה נאור 5) מלחמה ושלום במזרח התיכון - 1988 -1992 - מאת משה ארנס על יחסי החוץ בין ישראל ובין ארה"ב במלחמת המפרץ , והשיחות השלום במדריד 6) ספר הזכרונות של הנשיא מ´ארה"ב הנרי טרומן ( גיבור שלי ) עכשיו אני קורא הספר שתיקת החרדים מאת שייע בריזל ( לא קשור עם היסטוריה) אז יאאלה חברה עכשיו תורכם - כולם להתפקד !!! איזה ספרי היסטורי קראתם ? ומה התוכן ? ומי הכותב ?

פראזניק

New member
ספרים שאהבתי ואוהב:)

כבר ציינתי, באשכול אחר כאן, כמה ספרים... אני קורא בקביעות את "ההיסטוריה של הזמן המודרני" לפול ג´ונסון. משום שג´ונסון, אינו מתאר כלל עובדות יבשות, אלא תהליכים, תקופות, מאפיינים. התאוריות שלו בכל הנושא, יפות מאד, אך לא תלושות מהמציאות, הוא אינו נוטה לקומוניזם, להיפך, מתנגד לקומוניזם, אך יודע גם להתעלות מעל עצמו... תיאוריו למה שקדם וגרם לשואה (בחלק א´ פרק "השדים" כמדומני), הוא נותן הבחנות מרתקות בכל נושא האנטישמיות. פול ג´ונסון - ההיסטוריה של הזמן המודרני - הספר המומלץ ביותר שלי:)

לוו

New member
וכמובן הרבה ספרים על השואה

וכן קראתי הרבה ספרי היסטוריה ביידיש

יפן המודרנית, מאת בן עמי שילוני

הסיפור המופלא, על מדינה אסייתית שהפכה למעצמה צבאית, ואחר כך כלכלית. לא שאלתם את עצמכם כיצד הקדימה יפן את רוסיה וסין בתיעוש ובפיתוח ?

וואו-קראתי במשך השנים כל כך...

הרבה ספרים היסטורים שכבר קשה לי לזכור את שמות כולם,ביוגרפיות,ספרי מילחמה,מסעות,יומנים בכולם אני רואה היסטוריה כי כמו שהזכרתי אני חולת היסטוריה... חנה גונן

MK4

New member
מידווי

ספר שכתב איש צי יפני (לא זוכר את שמו) ומנתח את הקרב ששינה את המלחמה בפסיפיק

hastings

New member
קראתי מכל מני תקופות

האחרון שקראתי היה "האסטרטגיה רבתי של האימפריה הרומית" של אדוארד לוטוואק. המחבר מנסה לסקור את המדיניות הצבאית של האימפריה הרומית במאות הראשונה עד הרביעית, תוך שימת דגש על תהליכים רחבי הקף ולא על קבות בודדים או מערכות בודדות. מעניין ביותר ומומלץ. מעבר לזה באמת קשה לי להצביע על תקופה אחת או אזור אחד שמעניין יותר מאחרים, בלי להתחשב בזה שאת התואר עשיתי בהסטוריה של המזה"ת והאסלאם. מה שחסר לי קצת ברשימת הקריאה היא הסטוריה של ארה"ב, למרות שקראתי את "הפדרליסט" לא מזמן.

orion111

New member
יפאן../images/Emo56.gifישראל../images/Emo104.gifארה"ב../images/Emo160.gif

שני ספרים לאחרונה: "יפן ראשונה בין שווים" - מחבר: וכמוך לוו את "בתוככי הברית.." ------------------------------ לגבי יפאן הספר מסתיים פחות או יותר באמצע שנות ה-90 כך שאינו מצליח לגעת במשבר החובות האבודים/מסופקים, האבטלה וחוסר היציבות הכלכלית ביפאן של היום, אבל מי שקורא בין השורות יבחין ללא ספק באינדיקטורים ברורים שיכלו להצביע על משבר, בינהם: 1. נושא "A LIFETIME EMPLOYMENT" - אדם התחיל בגיל צעיר לעבוד ומקומו מובטח לו לכל החיים, שיטה זאת הוכיחה עצמה בעבר (היפאנים יצאו מחוזקים ממשברים משום שלא פטרו עובדים וכך לא הפסידו ידע ועם היציאה מהמשבר יצאו חזקים מהמתחרים הגלובאליים). 2. בועת הנדל"ן בפרט בטוקיו. אך גם בערים גדולות אחרות. 3. ההלוואות החצי ממשלתיות לכל דכפין בלי קבלת ערבויות ולמעשה כסף הועבר מכיס לכיס בלי שיקולים כלכליים. כל זה כבר אז נכתב, אך לצד כל אלו. יש כמו ששושן ציין לראות בפליאה את הפיכתה של מדינה עם בסה"כ 120 מיליון תושבים למעצמה הכלכלית השנייה בעולם. רק למי שלא יודע - אין לחשוב שיפאן היתה ארץ מפגרת לפני כן, המדינה היתה מפותחת בדרכה...לא בדרך המערבית המקובלת. ----------------------- אשר לספר על יחסי ישראל-ארה"ב לדעתי הוא מעט מאיר באור קצת יותר ברור (למי שלא היה ברור על רקע הימים האחרונים המצב כאן) כמה אנו תלויים בדוד סאם. .... אהה וחזרתי אחרי זמן...הפורום גדל והתפתח...חזון המדינה היהודית התגשם (לכמה ותיקים שמבינים מה אני אומר
) שלכם, <אוריון>

ספרים שאהבתי

ראשית התנצלות - רוב הספרים שאני קורא הם באנגלית. אני קורא כרגע את A History of Byzantium של ג´ון ג´וליוס נוריץ´ ונהנה מכל עמוד. זוהי מהדורה מקוצרת (כרך אחד) של מה שנחשב ליצירת מופת בת שלושה כרכים. מאד אהבתי את The Habsburgs and Europe, 1515-1660 (לא זוכר מאת מי ולא מוצא את הספר כרגע), ספר שמתאר התקופה הסוערת של הרפורמציה והקונטר-רפורמציה, ואת ההשפעה המוחלטת של שושלת הבסבורג על כל מה שהתרחש באירופה של אותן שנים. הסכסוך הערבי-ישראלי של יהושפט הרכבי היה טוב לזמנו (1979), אבל כמובן שאבד עליו הכלח. די אהבתי את יפן הקלאסית של בן עמי שילוני. מאד, מאד אהבתי את Guns, Germs and Steel של ג´ארד דיאמונד. ספר שמתאר את התפתחות ההיסטוריה מנקודת מבט של משאבים ותנאי אקלים וסביבה. באותו "ראש" אפשר למנות את "ציביליזציה" של פליפה פרננדז ארמסטו, שבוחן ציביליזציות שונות על פי המידה שבה שינו את סביבתן. זהו, לבינתיים בכל אופן.

ספרים בהיסטוריה עתיקה

אני קורא עכשיו את In the wake of the Goddess של תיקווה פרימר-קנסקי. ספר מעניין על אלות בעולם המסופוטמי ועל התפיסה השימוש המוטעה של התנועה הניאו-פגאנית במיתוסים שלא היו קיימים (או לפחות תכונות שלא היו קיימות באלות במסופוטמיה). מאיר

למעלה