הייתי רוצה לדעת איך הם באופן כללי ומה סדר הקריאה בהם (והאם זה נורא אם יהיה חסר ספר באמצע או בסוף) וספציפית אני רוצה לקנות כרגע את בטרם המוסד והמוסד האחר הם הם נעימים לקריאה והאם צריך לקרוא ספר אחר בסדרה לפניהם
חלק ראשון - המוסד השמימי חלק שני - מוסד וקיסרות חלק שלישי - המוסד האחר חלק רביעי - בפאתי המוסד 4 הספרים האלה יצאו בהוצאת מסדה ואחרי כן במהדורה חדשה של מודן. יש עוד כמה ספרים השייכים לסדרת המוסד - כדאי לקרוא אותם לאחר קריאת סדרת המוסד המקורית: מומלץ לקרוא את מערות הפלדה בהוצאת מסדה לפני הספרים האלה (קריאה של כל ספרי הרובוטים, לפני קריאת מערות הפלדה לא תזיק - אנוכי הרובוט ובארץ הרובוטים - הם די קשורים) רובוטים של שחר רובוטים ואימפריה המוסד והארץ, שקשור ולא שקור ל - 8 הספרים הקודמים. בטרם המוסד - ספר זה מספר את סיפורו של הארי סלאדון - לטעמי החלש ביותר מכולם (אפשר לוותר). 4 הספרים האלה יצאו בהוצאת כתר חוץ מזה יצאו עוד כמה ספרים של סדרת המוסד, שנכתבו ע"י סופרים אחרים (לא בידי אסימוב) - אף אחד מהם לא תורגם לעברית. את סדרת המוסד המקורית אפשר לקרוא ללא שום קשר לספרי אסימוב שקראת קודם.
קניתי את 4 הספרים הראשונים שהזכרתם דרך אגב, אתם כל הזמן מדברים על החנות צומת ספרים אני בד"כ קונה באינטרנט ( משווה מחירים בין בקבוק, מיתוס, דיבוק, ibook) האם צומת ספרים זולה יותר מהם בד"כ? האם יש עוד חנויות ספרים ברשת שכדאי לי להכיר?
למה לא לקפוץ לצומת הקרובה לביתך ולבדוק במו עינייך? מנסיון, הכל עניין של מחיר המשלוח באינטרנט מול מבצעים בצומת ספרים (10% החזר על עשר קניות וכד´) היה לפני שבועיים (ואולי ממשיך) מבצע ביריד הספרים - ספר שני ב 25 ש"ח (הזול מבינהם). לקנות ככה שני ספרים שעולים 60 - 70 ש"ח נראה לי עדיף.
למרות שאולי באמת כדאי למצוא זמן לקפוץ לחנות דרך אגב, את בעית מחיר המשלוח אני פותרת בזה שאני קונה יותר מספר אחד וברוב המקומות בקניה מעל סכום מסוים (למשל 90 ש"ח) אז אין דמי משלוח
אבל אני יוצאת לעבודה ב 7 בבוקר וחוזרת ב 9 בערב ואת ה שעתים עד שאני הולכת לישון אני משתדלת להעביר עם בן זוגי ובקריאה אז לא כלכך נשאר זמן ללכת לחנויות ספרים (למרות שאכן אני אוהבת לעשות את זה) לכן החלפתי את חווית הקניה בחנות לחווית הקניה באינטרנט