ספרי הריון מומלצים

ספרי הריון מומלצים

שלום לכן, אחותי בשלב לקראת הריון ושאלה אותי (בתור אחת שילדה בבית) איזה ספרים לקנות. לצערי, אין לי מושג מה להמליץ לה, אני שאבתי את רוב המידע שלי מהאינטרנט... רק זכרתי את ההמלצות הגרועות פה על הגישה בספר "המדריך הישראלי" של ד"ר בר וטלי רוזין. ראיתי פה המלצות על "לידה פעילה". היא עוד בשלב שמתעניינת יותר בהריון מבלידה... מישהי זוכרת אם יש על זה מספיק בספר הזה? או שהדגש רק על הלידה? בקיצור, על איזה ספר הריון ולידה (עדיף מאד בעברית) אתן ממליצות? תודה

אשכר ש

New member
האמת שאני אישית לא מכירה ספר

טוב על שלבי ההריון, יותר על שלב הלידה עצמה. יש כאן הרבה המלצות של ספרים מחברות הפורום (אבל שוב, נראה לי בעיקר על שלב הלידה). היא גם חושבת על לידת בית?

תודה לשתיכן

ולשאלתך האחרונה, לא כ"כ שמעתי ממנה על מה היא חושבת על הלידה, רק הספקתי לשמוע על שרוצה להיות בהריון...

g a n i

New member
בשביל ה../images/Emo6.gif הייתי קונה לה את

מדריך החברות של ויקי יוביין. מאוד מצחיק, למרות ההיסטריה שלה (אולי בגלל
) ברמת הקריאה המשעשעת, לא בתור מקור איפורמציה.

debby12

New member
מנהל
תשמעי - אנחנו קצת משוחדות ../images/Emo3.gif

מבחינת ספר על לידה - הייתי ממליצה על "ללדת בבית" של אילנה שמש, גם למישהי שממש לא בכיוון של ללדת בבית. זאת מהסיבה שיש בו *מידע* בעברית על כל מה שקשור ללידה שלא ראיתי בשום מקום אחר (ודאי שלא בספר השוביניסטי של בר/רוזין שמה שכתוב בו על הלידה הוא פחות או יותר "תעשי מה שאומרים לך" -- אם כי חייבת לציין לזכותו שהוא מודה בפה מלא שחבל שבתי חולים לא יותר גמישים) לגבי ספר מידע על הריון - לא מצאתי ספר טוב בעברית. יש את "טבעי ללדת" אבל אני זוכרת שהרגשתי שהוא לא חידש לי ממש כלום, וכאמור בר/רוזין שוביניסטי ומתנשא - וגם פשוט לא מעודכן (נדמה לי שהכי חדש הוא מ-2001 או משהו כזה, הרבה מי שפיר זרמו מאז...). אולי פורום "הריון ולידה" של תפוז יכול להיות טוב לה?

סטיוויה

New member
מה שאהבתי בטבעי ללדת

בעיקר בהתייחסות לזמן ההריון היה הפרק השלם שהוקדש לתזונה,בצורה מפורטת. התייחסות לפעילות גופנית בזמן ההריון. התייחסות לסוגיות חשובות כמו מה לעשות במקרה של מצג עכוז בשבוע מתקדם וכ'ו. יש שם פחות התייחסות לבדיקות השונות. אני אישית לא חושבת שאישה משכילה שמחוברת לעצמה צריכה ספר כדי להחליט אילו בדיקות לעשות.<אבל אני סוציופטית>

שאלה

מישהי יודעת כמה עולה הספר של אילנה שמש? כבר יש לי את לידה פעילה , לפי דעתכן , האם יש לי צורך בעוד ספר או שמדובר באותו רעיון?

אשכר ש

New member
כן, הוא מאוד מומלץ.

הרבה יותר אינפורמציה על לידות בית. יש לחברות הפורום הטבה בקנייתו. פרטים כאן.

אם פי 3

New member
מסכימה עם הסתייגות

זה ספר מומלץ, אבל צריך לזכור שהוא יותר "ללדת בבית עם אילנה שמש" מאשר כותרת המשנה שלו "ללדת בבית בישראל". יש דברים שכתובים שם, שלא נכונים/מתאימים למיילדות האחרות הפועלות בארץ.

אם פי 3

New member
אני כבר לא זוכרת בדיוק

רק זוכרת שזה היה רושם מאד חזק כשקראתי את הספר. למשל - התייחסות למצבים בהם אפשר או אי אפשר ללדת בבית (שהם שונים ממיילדת למיילדת), ההתייחסות לצימר כשווה לחלוטין לבית (בעוד בעיני זו אופציה שטוב שקיימת ויכולה להיות נפלאה, אך היא שונה מהותית, וחשוב לעמוד על ההבדל, ולו בשביל החלטה מושכלת), התייחסות ל"מה עושה המיילדת", וכמובן - כל הסיפורים והדוגמאות הם רק של אילנה, שזה בסדר גמור בעקרון, אבל קצת מפריע בספר שאמור, על פי כותרת המשנה שלו, לייצג את לידות הבית בישראל, ולא רק עם אילנה. זה מהזכרון (קראתי את הספר מזמן, קצת אחרי שיצא).

למעלה