ספרי ילדים שעוסקים ב"משקפיים"

ספרי ילדים שעוסקים ב"משקפיים"

מחפשת ספרים לילדים רכים, על נושא ה"משקפופריות"... על ילדים שמרכיבים משקפיים ומתביישים בהם או ילדים שצוחקים עליהם בגן על כך שהם מרכיבים משקפיים. ספרים שמלמדים ילד להתמודד עם קוצר הראייה שלו ולהיות גאה בכך שיש לו משקפיים. האם אתם מכירים? אני אודה לכם אם תכוונו אותי לספרים כאלה. תודה.

לא מכירה אבל

א. טוב לראות אותך כאן לפעמים...
ב. לא יתאימו ספרים עקרוניים על קבלת השונה? דברים כמו הפיל שרצה להיות הכי, רונה זברונה וכו'? (בטח אזכר אח"כ בעוד...)

תודה דרקונית :)

לא, רציתי בעיקר ספר על משקפיים. אבל אם תוכלי, תני לי בכל זאת רשימת שמות של ספרים על קבלת השונה ואראה אם מה שאני מחפשת נמצא גם שם. ותודה על הערה א'... הזמן שלי כל כך קצר וצר לי שאני לא יכולה להיות כאן יותר. אני אשתדל בכל זאת למצוא כמה דקות מדי פעם להציץ. תודה, יעל

קצת ספרי "אחרים"

לבקשתך- "משהו אחר" של קתרין קייב עם איורים מקסימים של כריס רידל ותרגום מצויין של יהודה אטלס- מדבר על האחר באשר הוא, לא שוני ספציפי. בעבודה שעשיתי בזמנו כתבתי גם על ספרים על ילדים מהעולם- נוריקו סאן , אלה קארי והסדרה המצויינת והישנה הזאת,וגם על ילדים עם נכויות(רוני צוחקת/טוני וויליס) ולקויות (מחפשים את אסנת/תמר ברגמן על ילדה עם תסמונת דאון). יש עו המון בז'אנר אבל ברור שמרפי התערב והם ברחו לי מהראש...

ורדה ש

New member
קוראים לי ינשופי

זה ספר יפה להפליא, עם איורים מיוחדים מאד, מתאים לגיל גן וכתה א' והוא מספר על ילד שקיבל משקפיים ובזכותם הוא יכל לראות דברים שקודם לא הצליח לראות. כתבה את הספר אנקה מינטר והוא יצא בהוצאת בוסתן בשנת 1975, זאת אומרת שיהיה מאד קשה להשיג אותו בחנויות, אבל בספריות ילדים יש סיכוי טוב, או בחנויות של ספרים משומשים. אני חושבת שיש עוד ספר או שניים בנושא הזה, וכרגע אני לא מצליחה להיזכר בשמותיהם. מחר בבקר אהיה בספריה ואנסה לגלות אותם דרך הקטלוג שם.

למעלה