ספרי לחשים...

La Gamba

New member
ספרי לחשים...

מישהו יודע אם ספרי לחשים עדיין שימושיים, אפילו אם שיכפלו אותם?

alond

New member
אני מצטער. עדיין שימושיים?

עדיין שימושיים? התכוונת לזה במובן הקלאסי? כאילו, כמו ב-"מכשפות"? שאני אדע לפני שאני אצרח ללא הכרה, או קיי?

La Gamba

New member
כלומר

שיש בהם קסם, ולא התכוונתי רק לספרי לחשים אלא גם למגילות, אז אם אני משכפל אותם, כשאני אקרא מהספר או אשננן אותן הקסם יעבוד? (באופן תיאורטי)

kosh

New member
לא בטוח

אתה שואל בפורום הלא נכוןץ יש פורום מאגיה וכישוף שם אולי יענו יותר טוב. אם אתה מתכוון מבחינה תיאורטית. יתכן וסופרים שונים יתיחסו לזה אחרת ותמצא ספר מדע בידיוני שבו ניתן לשכפל ספר כישוף אך זו רק דעת הסופר. לדעתי זה הכול תלוי באמונה אם אתה מאמין שמה ששוכפל מקבל את הקסם איתו אז יתכן והכשף יעבור אבל כשפים לא עובדים בצורה כזו אתה יכול לעשות לבד כשפים, אבל שוב זה דיון לפורום אחר.מה אתה חושב קורה לטבעת או מטה שמשכפלים? kosh we are gray

alond

New member
מה?! ../images/Emo18.gif

על מה אתה מדבר? ועוד פעם, לפני שאני באמת אצרח פה: אתה מתכוון בעולם שלנו? קסמים? בבקשה תסביר עצמך לפרטי פרטים.

arifell

New member
למי שקרא את הספרים על רייסטלין,

למשל, ידוע שיש בספרי הלחשים עצמם קסם, כמו שיש מגילות קסומות וכן הלאה... השאלה הייתה, נניח שלוקחים עמוד שכזה, שמלא בעוצמת קסם, עקב הלחשים עליו, ומשכפלים אותו במכונת צילום, האם הוא עדיין יכיל כוחות. השאלה נשאלה במישור הפילוסופי בלבד, הגמבה עוד לא השתגע לגמרי...

alond

New member
LOL

*אנחת רווחה* אז התשובה היא לא
ממה שזכור לי צריך דיו מיוחד ואולי איזה קסם? בכל אופן ב-AD&D זה לא יהיה טוב אבל גם אין שם מכונות צילום.

voguemaster

New member
הממ

רומח הדרקון מבוסס על AD&D כמו שאתם יודעים, ובעולם הזה ש-TSR יצרו, יש שתי אפשרויות עיקריות ללימוד קסם: 1. ספרי קסם 2. מגילות אז כך: ספרי קסם - ניתן לשנן מהם לחשים להטלה באותו היום (לשימוש של הקוסם שבבעלותו הספר מן הסתם), ואפשר להעתיק מהם קסמים (קוסמים אחרים יכולים לנסות). כל לחש הוא כמו מתכון שקוסם מנסה להעתיק לספר שלו. לדפים של ספר לחשים אין עוצמה. הם כאמור מתפקדים כמו רשימת הוראות או מתכון (זה רשום בחוקים חבר´ה
) הניסיון להעתקה הוא לא העתקה פרופר כמו מכונת צילום, אלא ניסיון להבין את המתכון הרשום (מה שלא תמיד מצליח כמו שחלקכם יודע..) מגילות - מכילות מתכון עם כל החומרים הדרושים להטלה מיידית של קסם (פעם אחת) כולל האנרגיה הדרושה. אפשר לנצל את הקסם ע"י הטלה או להסתכן ולנסות להעתיק את המגילה, כלומר לנסות לקרוא את המגילה ולהבין אותה ואז לכתוב את המתכון בספר הלחשים שלך כדי שתוכל לשנן אותו בעתיד. בכל מקרה ברגע שקוראים מגילה הקסם הולך ולא תמיד זה מצליח. לכן, מספרי לחשים אי אפשר להטיל, אלא רק לשנן. ממגילות אפשר להטיל או לנסות להעתיק, אבל רק פעם אחת ובמקרה של העתקה זה לא תמיד מצליח (יש גם מקרים שבהם הטלה לא תמיד מצליחה, אבל לא משנה...) אלי נ.ב. מספיק זיבולי שכל לעכשיו

alond

New member
לא נכון

אני זוכר שקראתי איפשהו שאפשר להטיל קסם מספר הקסמים, אבל אז אתה מאבד אותו!!! אין לך אותו במקום אחר!!

alond

New member
אני יודע רק AD&D

והייתי בזמנו די פריק של החוקים (הייתי מביא חוקים שלא ידעו מאיפה הבאתי להם אותם... זמנים טובים אבל הייתי DM גרוע).

אתה מודע לכך שחלק גדול מהחוקים

שפורסמו במגזין דרקון (ההוצאה ה"רשמית" של חוקים מחוץ לספרים) לא התקבלו ע"י החובבים ולא נכנסו בדיעבד למהדורות הבאות של ספרי החוקים? בדרקון יכולת למצוא חוקים שסותרים זה את זה באותו גליון, ולפעמים אפילו כאלה שסתרו מהדורה כלשהי של ספר החוקים (לפעמים בכוונה, לפעמים כיוון שמציע החוק שיחק רק מהדורה ראשונה ולא הכיר כלל מהדורה שניה וכו´).

alond

New member
בהחלט יכול להיות שאני טועה.

בהחלט. אני קראתי (בעיון רב!) את המהדורה הראשונה של ה- player´s handbook dungeon master´s guide unearthed arcana למרות שהאחרון פחות רלבנטי. ממה שזכור לי (ועוד פעם, יכול להיות שאני זוכר לא טוב) אפשר להטיל קסם מספר קסמים במחיר איבודו (הוא נעלם מהספר ואין לך מאיפה ללמוד אותו. אתה תמיד יכול לשחזר אותו ממגילה או משהו).

fbop

New member
מגילות קסם נעלמות לאחר...

השימוש בהן, זאת אומרת שאחרי קריאת הקסם מהמגילה, אז היא עולה באש ולא ניתנת לשימוש חוזר. והיא נכתבת בדיו מיוחד על דפים מיוחדים. זה מה שאני זוכר.

alond

New member
עד כמה שזכור לי

המגילה נשארת ריקה, אבל נשארת.

alond

New member
מסכים

אבל אם היית נקודה מעבר לזה, פיספסתי.

alond

New member
../images/Emo13.gif

אני די בטוח שלא. חוץ מזה הוא הולך בכיוון אחר של הרחבות
אבל מי יודע. אתה יודע מה?
אולי, אם יהיה לי כוח, אני אעיין במדריך ל-DM מתישהו בקרוב. אבל לא מבטיח.

למעלה