ספרי לימוד בגינון - יש דבר כזה ?

u m h

Member
האם יש ספרי לימוד לגנן החובב על טיפול בעצי פרי בגינה הפרטית ?

אז זהו ש..
בגינון לנוי מקובל לשלב מעט מאד עצי פרי, אם בכלל.
בגידול חקלאי הטכנולוגיות משתנות יותר מהר מקצב כתיבת הספרים.
לכן - הדרך הטובה ללימוד, במקרה זה - סרטוני יוטיוב.
לי קל יותר ללמוד מקריאה אבל במקרה הזה מוצאת את יוטיוב וגוגל כיעילים בהרבה מכל אפשרות אחרת.

u m h

Member
תודה. סרטי יוטיוב שאני ראיתי שטחיים מאד והצילומים אינם מאפשרים להתמקד ממש במיקום הגיזום המומלץ בענף ובחירת הענפים לגיזום. המצלמה חולפת מהר על פני העץ והצילומים בד"כ נעשים מרחוק כדי להדגים את התוצאה הסופית שלאחר הגיזום. אותי מעניין להתמקד בעיניים .... אצלי למשל קשה ביותר למצוא עיניים בעץ הליים הצעיר שאותו אני רוצה לגזום ואין גם התייחסות בסירטונים ( ככל שמצאתי ) לגדלים שונים של העץ וצימוח שונה של ענפים.
אבל אם יש לך המלצה ספציפית לסירטון מומלץ אודה לך מאד ...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה. סרטי יוטיוב שאני ראיתי שטחיים מאד והצילומים אינם מאפשרים להתמקד ממש במיקום הגיזום המומלץ בענף ובחירת הענפים לגיזום. המצלמה חולפת מהר על פני העץ והצילומים בד"כ נעשים מרחוק כדי להדגים את התוצאה הסופית שלאחר הגיזום. אותי מעניין להתמקד בעיניים .... אצלי למשל קשה ביותר למצוא עיניים בעץ הליים הצעיר שאותו אני רוצה לגזום ואין גם התייחסות בסירטונים ( ככל שמצאתי ) לגדלים שונים של העץ וצימוח שונה של ענפים.
אבל אם יש לך המלצה ספציפית לסירטון מומלץ אודה לך מאד ...
צר לי. אבל לימוד של גיזומים הוא נושא מורכב. פה ושם יש מידע על גיזום וורדים. גיזום עצים תלוי בסוג העץ ובדרך הרצויה לגידולו. יש שרוצים עץ (בד"כ לפרי) שיעוצב נמוך ויש שלא ממש אכפת להם. הנושא מורכב.

רגע רק רגע

Active member
אכן, ישנם המון סרטוני יוטיוב שמראים בצורה כללית ולא ממוקדת את הדברים אותם אתה רוצה ללמוד/לדעת.
ביוטיוב צריך לעבור על כמה וכמה סרטונים באותו הנושא אתה רוצה להתמקד עד שתמצא את הדבר אותו אתה מחפש.
בעברית בקושי תמצא, אבל באנגלית בטח ובטח שיש.
גם במידה ולא מצאת סרטון ממוקד, לאחר צפייה בכמה וכמה סרטונים ניתן ללמוד קונספט כללי ולאחר ניסוי וטעיה מעשיים, לרוב, אתה תקבל את התשובה.

מנסיון אישי שלי בלבד, גם לאחר צפיה בסרטונים ממוקדים, אין על נסיון מעשי בפועל.

u m h

Member
כן. ידוע לי ואעפ"כ אפשר לתת כמה הוראות כלליות במיוחד כאשר לא מדובר בגידול חקלאי שנמדד ביבול פֶּר דונם אלא בעץ וחצי בגינה פרטית.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן. ידוע לי ואעפ"כ אפשר לתת כמה הוראות כלליות במיוחד כאשר לא מדובר בגידול חקלאי שנמדד ביבול פֶּר דונם אלא בעץ וחצי בגינה פרטית.
אז זהו.. כשאתה שוגה בעץ היחיד שיש לך, השגיאה היא של 100%. ואני חושב שמהגברת הזו אפשר ללמוד קצת.

למעלה