ספרי לימוד יפנית

ספרי לימוד יפנית

על איזה ספרים אתם ממליצים אני צריך ספר אחד ללימוד יפנית למחילים (גם כתב וגם מילים) וספר אחד אפילו יותר חשוב רק מדוברת למתחילים תודה רבה!

GnomeBubble

New member
לימוד יפנית

אם אתה רוצה ללמוד יפנית מדוברת, כדאי לך להתחיל ללמוד מדיסקים או קלטות (כמו הדיסקים של פימסלר ללימוד יפנית). אבל עוד יותר טוב זה קורס יפנית, ככה שממש יצא לך לדבר יפנית עם אנשים אחרים. אני הייתי ממליץ ללכת בתור שומע חופשי לקורס יפנית באוניברסיטה הכי קרובה אליך. אני יודע שבטכניון יש קורס כזה, למשל, ואני משער שבעוד אוניברסיטאות בארץ יש. בקשר לספר ללימוד כתב, אני חושב שההיראגנה והקטקאנה פשוטות מספיק בשביל ללמוד אותן מאתרים באינטרנט (ויש הרבה כאלה), וזה קצת בזבוז של כסף לקנות ספר. קימות גם תוכנות רבות (והרבה ישמוני ג'אווה באתרים) לתרגול הקאנה. אחרי שבועיים של לימוד ותרגול אתה כבר תדע את שתי צורות הכתב האלה היטב. מה שנשאר לך ללמוד זה דקדוק (אל תמעיט בערכו של זה, כי הוא מאוד מאוד שונה מעברית או אנגלית ולמערביים קשה להתרגל) וקאנג'י. אין לי ספר טוב לדקדוק, אבל לקאנג'י אני אמליץ (ואני משער שלא כולם יסכימו איתי) על סדרת הספרים Remembering the Kanji של James Heisig. זאת שיטה קצת שונה מהרגיל, אבל היא מלמדת אותך את כל הקאנג'י בעזרת כל מיני סיפורים קצרים שעוזרים לך לזכור אותם, והיא מאוד פשוטה. היא עזרה לי מאוד בהתחלה, ואני בספק אם הייתי לומד קאנג'י כל כך בלעדיה.

swirrrly

New member
אני אישית הזמנתי מהאנטרנט

חבילה של ספר לימוד+מילון כזה
(אבל לא הכי מושלם)+תקליטורים עליהם מושמעות כל מיני מילים, בהתאמה לאיפה שהן מופיעות בספר
זה של Living Language (נו משהו כזה
). אבל זה לא בדיוק ספר קל ללמוד ממנו... זה כאילו שהם מראים את כל החוקים, וזהו, אני אמורה ללמוד אותם בעל פה. אז בעקרון אני הולכת לפי התוכנית שהם הציעו (לעשות שיעור שיעור...) + מרפרפת פה ושם, או חוזרת על שיעורים פעמיים וכאלה. יש שם הסברים על השימושים בהיראגנה וקטאקטנה, ומעט מאוד מילים בקאנג'י. התוכנית שלי היא להשתדל ללמוד מהספר הזה היטב (>_<), ואחרי זה לעבור לחוברות לימוד שיותר מתרגלות איתי. >_<
המ. הייתי רוצה חוברות לימוד של ילדים יפניים בכתה א' או משהו כזה. ^-^. אני חושבת שבסך הכל הספר עושה איתי עבודה טובה, וככל שאני לומדת להכיר אותו יותר, כך אני יודעת יותר להשתמש בו בצורה יעילה... אז מכל מה שכתבתי כאן (בעיקר ברברתי על עצמי כי זה הכי כיף
), תנסה לדלות את הספרים שאני ממליצה עליהם

togman

New member
אם יש הרבה ספרים

טוב אז תלוי איך אתה רוצה ללמוד ומה אתה רוצה ללמוד(וגם מה התקציב שלך) אז ספר שאני ממליץ לדקדוק יפני הוא המילון לדיקדוק יפני למתחילים/מתקדמים(שני ספרים שונים) הוא כולל כניסות מלאות לפי אותיות באנגלית ומסבר בצורה מאוד ברורבה את השימוש+נותן דוגמאות. קנג'י- טוב יש ספר שמלמד את הקנגי הדרושים לJLPT 1 הוא די ברור ואין צורך ביותר ממנו. טוב קאטאקנה והירגאנה תלמד מהאינטרנט(חינם וקל לא צריך יותר) ובנוגע לאוצר מילים פה נכנס התקציב, אם יש לך כסף קנה מילונית אנגלית יפנית(לאלו ממכם שלא בקיעים בענייני האקדמיה ללשון מילונית היא מילון אלקטרוני)-תראה את הנושא שאני יפרסם ליותר פרטים. אם לא תנסה את המילון באינטרנט של JAPANESE-ONLINE או תקנה מילון. את כל הספרים +מילוניות שהצגתי ניתן להשיג דרך - --https://www.thejapanshop.com-הייתי ממליץ לחפש אתר אחר למילוניות הם די יקרות באתר הזה(חוץ מה G_50 של קנון אבל הוא ככה רק בגלל שהוא חדש, וגם אותו אפשר להשיג בקצת יותר זול)

למעלה