לימוד יפנית
אם אתה רוצה ללמוד יפנית מדוברת, כדאי לך להתחיל ללמוד מדיסקים או קלטות (כמו הדיסקים של פימסלר ללימוד יפנית). אבל עוד יותר טוב זה קורס יפנית, ככה שממש יצא לך לדבר יפנית עם אנשים אחרים. אני הייתי ממליץ ללכת בתור שומע חופשי לקורס יפנית באוניברסיטה הכי קרובה אליך. אני יודע שבטכניון יש קורס כזה, למשל, ואני משער שבעוד אוניברסיטאות בארץ יש. בקשר לספר ללימוד כתב, אני חושב שההיראגנה והקטקאנה פשוטות מספיק בשביל ללמוד אותן מאתרים באינטרנט (ויש הרבה כאלה), וזה קצת בזבוז של כסף לקנות ספר. קימות גם תוכנות רבות (והרבה ישמוני ג'אווה באתרים) לתרגול הקאנה. אחרי שבועיים של לימוד ותרגול אתה כבר תדע את שתי צורות הכתב האלה היטב. מה שנשאר לך ללמוד זה דקדוק (אל תמעיט בערכו של זה, כי הוא מאוד מאוד שונה מעברית או אנגלית ולמערביים קשה להתרגל) וקאנג'י. אין לי ספר טוב לדקדוק, אבל לקאנג'י אני אמליץ (ואני משער שלא כולם יסכימו איתי) על סדרת הספרים Remembering the Kanji של James Heisig. זאת שיטה קצת שונה מהרגיל, אבל היא מלמדת אותך את כל הקאנג'י בעזרת כל מיני סיפורים קצרים שעוזרים לך לזכור אותם, והיא מאוד פשוטה. היא עזרה לי מאוד בהתחלה, ואני בספק אם הייתי לומד קאנג'י כל כך בלעדיה.