צודק וטועה בו זמנית....
כעקרון שולחן בתחילת טורניר מאוד מזכיר משחק רגיל על כסף, אבל יש כמה הבדלים עיקריים בין טורניר למשחק רגיל, חלקם מתבטאים רק בהמשך: 1. הבליינדים עולים באופן קבוע (במקרה ואתה משחק עם Ante בלבד אז בליינדים זה סכום מסויים ששמים השחקן שאחרי הדילר והשחקן שאחרי זה (השחקן השני שם פי 2 מהראשון)), דבר שמאלץ שחקנים לעוף מהמשחק במוקדם ובמאוחר אם לא יעשו צעד. העובדה שהבליינדים עולים יוצרים סוג של לחץ תמידי לצ'יפים (אסימונים) במשחק... אם תשב במשך שעה-שעתיים ותחכה פשוט לידיים טובות כמו שעושים לעיתים תכופות במשחקים רגילים אתה עשוי למצוא את עצמך מחוץ לטורניר. 2. בטורניר יש גם צורך להתייחס למצב השונה שלך והיריבים השונים. בניגוד למשחק כסף ברוב הטורנירים אתה לא יכול לקנות מחדש עוד צ'יפים (מלבד טורנירי RE-BUY שזה כבר סיפור אחר) . אם תפסיד את כל הצ'יפים אז אתה מחוץ לטורניר. בעוד שחקן עם מעט צ'יפים יכול לשחק באופן לא שונה במיוחד ממה ששיחק עם הרבה צ'יפים, בטורניר הוא יודע שהוא חייב לעשות מהלך ומהר, לעיתים עם ידיים הרבה פחות טובות ממה שהיה רוצה. 3. הפרסים הרבה יותר מרשימים
זכייה אחת בטורניר ממוצע יכולה לתת לך דמי כניסה לעוד 150 טורנירים כאלה. אבל מצד שני אתה עשוי לסיים מס' גדול של פעמים עם הפסדים כואבים וללא שום רווח. לשם כך אתה צריך BankRoll (התקציב שלך בעצם) הרבה יותר גדול מלמשחקי Cash. איפה יותר כיף? אם תשאל אותי אז אומר לך שללא ספק הטורנירים, אבל זה עניין של טעם אישי. איפה יש יותר כסף? תלוי במקום ובשחקן. למרות שבאופן כללי יצא הרושם שיותר קל להרוויח במשחקים רגילים אם אתה טוב. אם בא לך לנסות טורנירים ובכלל פוקר באינטרנט יש כמה אתרים שמציעים השתתפות בטורנירים על כסף בחינם. דוגמא לאתר כזה הוא : www.fulltiltpoker.com זה בין אתרים המפורסמים לפוקר, משחקים בו הכוכבים הגדולים ביותר של המשחק ולעיתים תכופות אפשר לראות אותם משחקים לייב! יש כל יום מס' פעמים פרירולים להם אפשר להרשם בחינם אשר סך הפרסים בהם הוא 100$. הטורנירים האלה מוגבלים ב-2700 מקומות והם מאוד פופולריים לכן יש להרשם אליהם ממש ברגע פתיחת ההרשמה. ה-27 הראשונים זוכים בכסף. החל מ-2$ למקום 27 עד ל-15$ למקום ראשון. הטורנירים האלה בהחלט לא בלתי אפשריים, עם אימון, ניסיון וסבלנות אתה יכול להיות מסוגל לזכות בטורניר משלך. ככה אני קיבלתי 6$ בחינם ועשיתי מהם מה שכיום 170$ (ובתקווה עוד גדל
) כפי שכבר הבנת, אני לא משחק בסכומים גדולים והרשה לי לתת לך כמה טיפים. 1. תתחיל בסכומים נמוכים. אל תחשוב שאתה דויל ברנסון/פיל איווי, כל אחד צריך להתחיל מקטן. אף פעם אל תשחק על יותר משבריר קטן מהכסף שלך (הכסף שאתה מקצה לפוקר, כמובן שאל תשחק גם על כל הכסף שלך/משכנתא). אם תשחק באופן קבוע על כל הכסף שלך,חצי מהכסף שלך או שיטות כאלה, במהרה גם אם אתה השחקן הכי טוב בעולם אתה תפסיד את כולו. 2. אל תשחק מעבר לרמה שלך. הדבר הכי חשוב לשחקן פוקר הוא לדעת למגבלותיו. פוקר אמנם לא משחק של מזל, אבל הוא גם רחוק מלהיות משחק קל. אף אחד לא פרייאר, אף אחד לא מחפש לחלק כסף בחינם (ואם כן, אז דע לך שכולם כבר קפצו עליהם ממזמן), בפוקר חשוב לדעת מה אתה לא יודע. זה משחק עם כל-כך הרבה שכבות ולשחקנים המתחילים שזוכים להצלחה מסויימת עם חבריהם קל לחשוב שהם מינימום אלופי העולם. אלו סופגים תבוסות כואבות כשהם נתקלים ברמות גבוהות במשחקי קאש רגילים או טורנירים גדולים. 3. הכול יחסי! אתה לא צריך להיות הכי טוב, אתה לא צריך להיות טוב, ותקשיב לזה טוב, אתה אפילו לא צריך להיות טוב יחסית לשולחן שאתה משחק בו. אתה צריך להיות טוב יותר מ-2-3 שחקנים, לדעת עם מי לא להתעסק וזו הדרך הבטוחה לניצחון. 4. די מתבקש, אל תשחק אף פעם על כסף שאין לך, אל תהיה חייב לאנשים בשביל לשחק, ומאוד מומלץ לא לשחק עם אנשים שאתה לא מכיר/לא סומך עליהם אלא אם זה במקום מורשה. 5. שחק רק בשביל הכיף. רק כשאתה משחק בשביל כיף רק אז זה שווה את זה. אל תבנה על פוקר בתור פרנסה, כי זה אחד הדברים המקצועות הקשים ביותר שיש. אני בטוח שאינך מתיימר להיות כזה, אבל לכל אחד יש חלום לזכות באיזה יום במיליונים באיזה טורניר בחו"ל או להרוויח כמו מאות אלפים בלילה אחד סוער של משחק Cash... תתחיל מקטן, וטפס רק כשאתה מרגיש בטוח. קצת העמסתי אותך בעצות ודברים שאולי לא רלוונטים אליך כרגע אבל הם עשויים מאוד להיות במוקדם או במאוחר. אם אתה רוצה להשתפר הנשק שלך מעבר לניסיון שתצבור עם הזמן, הוא קריאה של חומר עיוני. בין אם זה ספרים ובין אם זה פורומים באינטרנט. פורומים באנגלית לא חסר... ואני יכול לתת לך אחד מוצלח אם תרצה... בעברית אין... אני חיפשתי במשך זמן רב פורומים שיענו לקטגוריה הזאת... והפורום הזה הוא אחד לדוגמא שאני מנסה להחיות בו קהילת פוקר. אל תרגיש רע ואל תתבייש לשאול שאלות. אני אשמח לענות לכל שאלה שתרצה, אני מאוד רוצה להקים פה קהילת פוקר ישראלית. אם יש לך חברים אשר מעוניינים לשאול שאלות/לחלוק מניסיונם אני גם אשמח מאוד אם תביא אותם לכאן. יאללה חפרתי... אני הולך לישון.