ספרי לימוד

בת7575

New member
ספרי לימוד

שלום, אני נגשת לבגרויות אקסטרניות השנה (אחרי יותר מ10 שנים מחוץ לבי"הס) במטרה לשפר ציונים וללמוד מה שאני באמת אוהבת. כשאני מנסה למצוא חומרי לימוד או איזשהם המלצות והכוונות לגבי מאיפה ללמוד \\ אני לא מוצאת תשובה כלל. ההפנייה היחידה שקיבלתי הייתה למיקודיות של רכס ואנקורי - שמהוות בעיניי סיכום טוב , אבל לא חומר לימוד מפורט מספיק. אשמח אם תוכלו להמליץ לי כאן על ספרי הלימוד שאתם משתמשים בהם בכיתות , במידה ואתם ניגשים לבגרויות השנה:) החומר עצמו מקביל אקסטרני ובאינטרני-רק מבנה השאלון הוא קצת שונה. אשמח במיוחד להם היה בתנ"ך כללי 5 יח בספרות חובה, הסטוריה חובה ובאנגלית 5. תודה מראש בת7
 

ybo4

New member
ספרי לימוד ומיקודיות

דבר ראשון - בהצלחה!
ומכאן - הכנסי גם לאתר משרד החינוך (או"ח) וחפשי מידע אצל המפמ"רים השונים.
יכול להיות שמספיק לכתוב בגוגל "מפמ"ר תנ"ך" כדי להגיע לאתר.
שם לרוב מוצגים הספרים שקיבלו אישור, תכנית הלימודים ועוד.
אני מקווה שאת מחלקת את הבחינות למועדי חורף וקיץ.
בחורף ככל שאני יודעת - רק בחינות החובה.
בקיץ - גם הן וגם כל השאר.
בתקציר - עליך לבדוק היטב האם ניתן לגשת לבחינת הבגרות בגרסאות הישנות. בהיסטוריה (ממלכתי) מדובר על שני שאלונים: 22115 ו-22116.
הגרסאות החדשות כוללות את החלוקה ל-70% חומר לבחינה אחת בכל תחום ול-30% הנלמדים בבתי הספר בהערכה חלופית. עבורך כאקסטרנית - זה מחייב שתי בחינות שחלוקת החומר בהן מסובכת יותר. לכן כדאי לך להירשם וללמוד על פי הגרסאות הישנות.
היסטוריה חובה - אישית אני מסמפטת את הספרים של מט"ח.
לשאלון 22115 - שני ספרים: "ממדינת מקדש לעם הספר", "לאומיות במבחן".
לשאון 22116 - שני ספרים: "משלום למלחמה ושואה" ו"בונים מדינה במזרח התיכון".
[בשאלון 22115 יש אפשרות להמיר את נושא "בית המקדש השני", המוצג בספר הראשון בנושא "ערים וקהילות", שאינני יודעת מספיק לגבי הספר שלו]
אשמח לסייע בהיסטוריה ובנושאים כלליים.
מקווה שחברים אחרים בפורום יסייעו בתחומים האחרים.
לגבי המיקודיות שהמליצו לך: היתרון הגדול של המיקודיות הוא שהן כוללות רק את החומר למבחן ולא יותר. בהיסטוריה אני מכירה שתי מיקודיות לא רעות - זו של אנקורי ואחת מאלה של רכס - של אורי סלומון.
קחי בחשבון שבספרים יופיעו לא מעט נושאים שאינך צריכה ללמוד כדי להצליח בבחינה.
 
למעלה