ספרי מד"ב/פנטזיה עבריים

• פותח הנושא fin
  • פורסם בתאריך

fin

New member
ספרי מד"ב/פנטזיה עבריים

האם אתם מכירים ספרי מד"ב/פנטזיה, שנכתבו במקור בעברית, כדוגמת "כתר הדרקון" של אורי אורלב ?

Boojie

New member
כן.

"הדרך לגן עדן" של גיל הראבן, קובץ סיפורים מד"ביים קצרים ומשובחים. "2020" של חמוטל שבתאי, ספר על עולם שנשלט על ידי מגיפה (שלא נאמר במפורש, אבל מבוססת על האידס) והדרך שבה זה משנה את מכלול ההתנהגות והיחסים בין בני אדם, ובנוסף גם עלילת מתח. שני הספרים של מיכאל עומר "הגאוגרפיה של סוף היקום" - השפעה של דגלאס אדאמס, הומור מטורף ולא רע, ו"מתקפת הברווז" שמצחיק פחות. מהישנים יש את שני הספרים של רם מואב "זרמת חכמים" ו"לונה", שמספרים על נסיון להקים אוטופיה גנטית, קודם על כדור הארץ ואחר כך על הירח, ומה שמיוחד בהם זה שהם ספרים ישראליים לחלוטין (הווה אומר, העלילה מתרחשת בישראל, הגיבורים ישראליים וכדומה).

גרומיט

New member
וגם "ואת להט החרב המתהפכת"

של נעמי קיטרון, שניתן להשגה ב-15 שקלים בצומת ספרים. הבעיה היחידה היא שהספר לא מצדיק את מחירו המופקע

firefist

New member
ויש גם את מלחמת המינים

של הלל דמרון שמתאר מלחמה בין גברים לנשים בעתיד ובמקרה קניתי אותו פעם בחנות ספרים משומשים :)

ronita

New member
מלחמת המינים

הספר התפרסם בהמשכים בחוברות פנטסיה 2000

tsahee

New member
2020 רע

ארוך מאוד. משעמם מאוד. קיבלתי אותו באיזה מבצע 2+1 או משהו כזה לפני די המון זמן ולא עברתי את האמצע. את השאר לא קראתי. חוץ מ"כתר הדרקון" המהולל, כמובן.

firefist

New member
גם מלחמת המינים

לי אישית לא עשה את זה, למרות שטוענים (על גבי הכריכה), שזה קיבל ביקורות טובות כאשר הפרקים הראשונים פורסמו בירחון ההיסטורי "פנטזיה 2000"... עניין של טעם כנראה, כרגיל.

Boojie

New member
אני אהבתי אותו.

פרסמתי את דעתי המפורטת בנושא בפורום של אורט לפני כמה זמן. כשאני אחזור למחשב שלי, אני אפרסם אותה גם כאן. אבל אני ממש אהבתי אותו, ובמיוחד את הדרך שבה המגפה השפיעה על יחסיהם של בני האדם, על החברה ועל הרגשות.

לדעתי הספרים של מכאל עומר מצחיקים

בטרוף. הגיאוגרפיה של סוף היקום מאד מומלץ. יש עוד הרבה ספרים שלא הזכרת בוג´י, אבל רובם לא שווים הזכרה. הייתי מזכיר עוד ספר גורטסקה מאת ד"ר א. כלב הוצאת מלוא - ספר מצויין.

ygantman

New member
ויש את ה ../images/Emo39.gif

הפלנטה הסגולה גם סיפור ישראלי שמתחיל בארץ וגיבורתו היא בחורה ממשפחה חרדית שבורחת ממשפחתה ומהגרת לארה"ב. מומלץ......הבעיה שאני לא ממש זוכרת מה קרא אחרכך אבל אהבתי את הספר.

gilgalad

New member
הגיאוגרפיה של סוף היקום - רע רע רע!

ומשעמם וגובל בגניבה ספרותית, זה כבר לא השפעה של דגלאס אדאמס זה פשוט לקחת חלקים שונים ממדריך הטרמפיסט ולעשות copy paste. מאוד התאכזבתי. חוצמזה קראתי משהו רע אחר שנקרא "קשר האמזונות" ומאז אני מפחדת להסתכל על מדע בדיוני ישראלי.

למעלה