ספרי קריאה - שוויץ

עץ זית

New member
ספרי קריאה - שוויץ

אנחנו נוסעים בחופש לשוויץ עם הילדים, הייתי רוצה שיקראו ספרים שמתרחשים בשוויץ (לא מדריך טיולים). כמובן שהיידי בת ההרים וסיפורו של וילהלם טל. מכירים עוד?

maore

New member
משפחת רובינסון השוויצרית? וגם../images/Emo62.gif

אבל הספר הזה לא מתרחש בשוויץ, אלא כולל משפחה משם. אז לא בטוחה שעונה להגדרה.
אולי לחפש שם יש סופרים שוויצריים שספריהם תורגמו לעברית, ואז ודאי ההתרחשויות הן בשוויץ, וכל הספר ספוג תרבות שוויצרית.
רעיון - להתקשר לשגריגות שוייץ בארץ ולשאול אותם בנוגע לסופרי ילדים שוויצרים שספריהם תורגמו לעברית. חוץ מזה אולי אצליח להעלות עוד משהו באוב.. או לפחות בזכרוני.

עץ זית

New member
תודה ורעיון

אתקשר לשגרירות. רעיון שעלה לי זה עתה, אולי אפשר לשתף פעולה עם פורום טיולים לחו"ל ולהכין רשימות של ספרי ילדים ונוער בהתאם לארץ ההתרחשות. מכיון שרבים נוסעים עם ילדיהם לחו"ל בחופש ניתן להוסיף ערך מוסף תרבותי לנסיעה. לדוגמה: בילבי וילד ושמו אמיל לנוסעים לשבדיה, אן מהחוה הירוקה לנוסעים לקנדה. ספרי אריך קסטנר לנוסעים לגרמניה. אניד בלייטון עם החמישה והשביעיה לנוסעים לאנגליה ועוד.. כמובן כל סדרת הילדות (נוריקו סאן הילדה מיפן), צ'יפופואים למינהם לפי ארצות. אשמח לעזור למרימי הכפפה.

Athaclena

New member
the sound of music

זה בשוויץ? יש את אסטריקס בשוויץ, אבל אני לא חושבת שזה תורגם (וזה גם לא ממש ספר קריאה). זה אחלה ספר!

maore

New member
וואלה, יש ספר שהוא בשוויץ

לפי הקישורים שנתן Forum User

sagiberg

New member
רעיון מקסים- ספרים שמקום התרחשותם

באנגליה- פו הדב הלורד הקטן מכשפות (נדמה לי ) שרלוק הולמס

Athaclena

New member
Paddington bear

שנקרא על שם תחנת הרכבת התחתית פדינגטון בלונדון

Athaclena

New member
אסטריקס במקור סדרה צרפתית

והכפר הקטן הוא בצרפת. אבל חלק ניכר מהספרים הם על מסעות למקומות אחרים: מצרים, בלגיה, בריטניה, אמריקה, המזרח התיכון, ספרד ועוד. הם גם מגיעים לרומא וליוון. אני מאוד אוהבת את הסדרה הזאת.

Mנטה

New member
מי גנב את השפן הורוד - הוצ' מרגנית

וכמובן היידי בת ההרים.

עץ זית

New member
על מה זה?

לא שמעתי על הספר הזה אף פעם. ועוד שאלה, אני זוכרת שקראתי פעם סיפור הצלה של כלבי סאן ברנרד. מישהו יודע משהו?

"מי גנב את השפן הורוד"- ג'ודית קֶר.

כשבוע לפני הבחירות בגרמניה, עוד לפני שידעו אם היטלר והנאצים אכן ינצחו ויעלו לשלטון, מחליט אבא של אנה, בעקבות שיחת טלפון אנונימית, להימלט אל מחוץ לגבולות גרמניה מולדתו, לפני שיהיה מאוחר מדי. אם לא ייבחר היטלר, ישוב האב לגרמניה, ואם ייבחר היטלר, כל המשפחה תצטרף אליו. משפחתה של אנה היא משפחה אמידה ממוצא יהודי. אביה סופר ועיתונאי מפורסם (שכתב כנגד הנאצים, וידע שיירדף על כך) ואימהּ פסנתרנית. אנה, אחיה ואימה אינם מחכים לתוצאות הבחירות. הם עוזבים בבהילות ובסודיות את ביתם הגדול והנאה, נפרדים מהעובדים ומהחברים, ומצטרפים אל האב בשווייצריה. מכאן ואילך מתחילים חיי המשפחה כפליטים, במקומות זרים ובתנאי צמצום, שכן פרנסתו של האב שוב אינה מובטחת. תחילה הם מתגוררים כדיירים בבית הארחה בעיירה על שפת אגם בשווייצריה, ואחר כך הם נודדים לפריז ומשם ללונדון. ביתם שבגרמניה - כך נודע להם - הוחרם על-ידי הנאצים, ספרי האב נשרפו ופרס כספי הוכרז על ראשו. עבור אנה בת ה-9 ועבור אחיה בן ה-12, שנעקרו בפתאומיות ממקומם, הקושי העיקרי הוא לא חיי הצמצום, אלא ההסתגלות, כל פעם מחדש, לחברה שונה, לאורח חיים ולמנהגים אחרים, והקשה ביותר – לשפה זרה וחדשה, שעליהם לקלוט מהר וטוב ככל האפשר אם רצונם להשתלב עם בני גילם. אך, כמו שאנה אומרת: "בכלל לא אכפת לי איפה אנחנו, כל זמן שכולנו יחד". - - הספר כתוב בגוף ראשון , דרך עיניה של אנה בת ה-9 ומבוסס על סיפור-ילדותה האמיתי של המחברת, בת למשפחה יהודית מתבוללת בגרמניה, בתקופה של עליית הנאצים. הגיבורה, אנה, לא הייתה מודעת כלל ליהדותה, עד שמשפחתה החלה להירדף בשל מוצאה. היא ובני משפחתה לא קיימו שום מצווה של הדת היהודית, וחגגו את חגי הנוצרים. עלילת הסיפור עוקבת אחרי המשפחה בתקופה שלפני זוועות השואה, ומתמקדת בהתמודדות היום יומית שלהם. הספר זכה בפרס גרמניה לספרות ילדים. - - תוכלי לדפדף אחורה בדפים של הפורום ולמצוא שם המלצה מלאה על הספר המקסים הזה!

למעלה