ספרי קריאה
המלצות שלי

ספרי קריאה ../images/Emo63.gif המלצות שלי ../images/Emo45.gif

מצד אחד אני לא יכולה להמליץ, כי עוד לא קראתי את הספרים, מצד שני כנראה שיש סיבה מיוחדת למה בחרתי בהם
היום סוף סוף יצא לי לבקר ביריד הספר (הפעם - הספר הערבי). אחרי סיבוב של שעתיים וקניית ערימה של ספרים ואכזבה שלא מצאתי ספרים העוסקים בנצרות ובמיוחד בהיסטורייה של כניסיות המזרח, מסתבר שיש מחלקה מיוחדת לספרי דת... אבל אזל לי הכוח ולקחתי רק אחד משם - "2ומן - אלווג'יז פי אתעלים אלמסיחי אלקאתוליקי" - מסכם את עיקרונות האמונה המשיחית כפי שהם מוצגים בקאנון אל2ימאן (שפרד, מה שדיברנו עליו אני וליון מקודם). עם הסברים וציטוטים הן מהתנ"ך והן מהברית החדשה. בהחלט מומץ, ספר קצר אבל עשיר במידע (שפרד חשבתי עלייך כשבחרתי בספר
) הספרים האחרים לא קשורים לאמונה אך נראים לי שווים קריאה:
אהבה בעידן הקולירה (לא בטוחה שזה התרגום לעברית). "אלחוב פי זמן אלקולירא" של גבריאל גרסיה מרקז El Amor en Los Rimpos del Coler
רב מכר של המחברת רג'אא אלסאנע - "בנאת אלריאד" - בנות הריוד - אולי חלקיכם שמע עליו כבר. שנוי שנוי במחלוקת אך מרתק ומתאר את מציאותם של בנות אלריאד, מציאות של שיכוי ושליטה גברית...
כמובן אי אפשר בלי מחמוד דרוויש
הפעם "דאקירת אלניסיאן".
مغامرة العقل الأولى - دراسة فى الأسطورة , سوريا , أرض الرافدين - فراس السواح ספר פילוסופי שמנתח את המציאות העכשווית באזור סוריה ועיראק לאור הברית הישנה, אומות ומנהגים ומסורות בעידן הישן. ועוד שני ספרים על המפה הפוליטית המסובכתתת בלבנון! בתקווה שיעזרו לי בכתיבת אחד המחקרים שאני עושה.... עד כאן הדיווח מיריד הספר
אא ועוד שני ספרים מהוצאת רסלינג מיריד אחר - "ברוכים הבאים למדבר של הממשי: 5 מסות על ה 11/9 ואירועים סמוכים - סלביו ז'ז'יק. ו "הטיהורים הסטלינסטיים" - יגל חלפין. שלא תטעו - כל אלה רק מצטרפים לערימות של ספרים באוסף שלי וזהו!! אין לי מושג מתי יהיה לי זמן לגעת בהם!!! המלצות שלכם? אולי ספרים משיחיים??

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבוקר טוב ממתוק../images/Emo9.gif אני הכי ממליצה

על הספרים של האב דאניאל, לכל הזרמים לכל הגילאים מ17 והלאה..תענוג ורוחניות ברמה מדהימה. עזר לי המון בשלבים שונים בחיי..יש לו אתר ודרשות בנט. זה חלק מהדברים שהוא כותבhttp://pastor-daniel.org/toread/booklets/alkareb.htm לא יודעת אם יש תרגום לעברית לספריו אני בספק באנגלית ניתן למצוא.

lion 7

New member
דאניאל מצרי לא?

מישהו בדק אם תחנת קול אוף הוף נידא אלרגא ממונטה קרלו (שעות שידור אחרי סגירת תחנת מונטה קרלו בערבית, לפי זכרוני בשעה 23:30 או 24:30 ,ובבקר לפני פתיחת התחנה בחצי שעה ,משהו כמו ארבע וחצי בבקר )זאת תחנת השידורים המומלצת הרוחנית שבה גם שידר אלקס או הקסיס מוניס עבד אלנור . מישהו האזין לתחנה זו בעבר ? במקביל מה עם תחנת סואת אלאמל , קול התקוה של סעד חדאד בזמנו, ואולי שודרה מקפריסין..

נראה לי שניתן לקלוט את התחנות שהיזכרת באזור

חיפה.. לא ניסיתי מכאן אבל מנסיעה מחיפה אפשר לקלוט..

lion 7

New member
מה עם ספרי הסטוריה ערבית נוצרית

ומה עם מחירים ? מי שהיה שם טען על מחירים יקרים יחסית לספרים שבשוק ..כמובן היה ספר לסיפורי ילדים באנגלית .. אם תרצי חומר טוב תפני לעמואס , ספרים וחומרי נצרות ממצרים זולים מאלה מלבנון .

salt of earth

New member
דווקא מבחינת מחירים הם די סבירים

הרי הם גם מקבלים סבסוד ממחלקת התרבות הערבית, אגב הספריה האחרת המתחרה שלהם שגם עושה תערוכות גדולות יותר יקרים במחירים כי יצא לי להשוות ביניהם ומצאתי כי אלה היו יותר זולים. ליון יש שם ספרי היסטוריה ערבית נוצרית- שכנראה אצלם במחסן מאז השיתוף פעולה שלהם עם אבונא נזיה. מצאתי ספר שנקרא "تاريخ الكنيسة الشرقية" ספר מצוין שיש לנו אותו מימי תערוכות הספרים של אבונא נזיה ויש להם עותקים שם (נדמה לי שזה עולה משהו כמו 60 שקל, מחיר די סביר). אור חיפשה אתמול ספר על ההיסטוריה הנוצרית אבל לא היה לה כוח וחיפשה גם במקום הלא נכון
אז אור במידה ותהיי שם מחר תעלי לאיפה שהיינו אני ואת ובשולחן שמוצמד לקיר יש את הספר הזה והעטיפה שלו אדומה... מאוד מומלץ מנסיון
ואם אתה רוצה לילדים יש ספרי ילדים מאוד עשירים ועל רמה, כמובן שצריך לחפש אותם טוב ולעיין בהם טוב טוב וגם המחירים הם די סבירים יחסית לשוק והחנויות. אני בנוסף לכמה רומנים, ספרי אמונה יצאתי עם כמה ספרים לאחיין שלי
(ניאלו)

תודה ליון. המחירים דווקא סבירים, אבל ספרים

בהוצאה משיחית הם יותר יקרים (אני לא יודעת אם זה אותו דבר כמו בשוק או בכל זאת יותר זול). כנראה שבאמת מה שראיתי הם מהוצאה לבנונית ולא מצרית.

salt of earth

New member
אגב בעמואס בפעם האחרונה שבדקתי

המלאי שלהם ריק, כי הבנתי שהתחלפה אצלם ההנהלה ויש קצת בלגן בייבוא הספרים מירדן, אבל כאמור זה היה לפני כמה חודשים ואולי מאז הסוגיה נפתרה.

1key

New member
יסודות האמונה

אני ממליץ בחום רב על ספרו של דרק פרינס "יסודות האמונה- מדריך לחיים מלאים ברוח"- וכשמו כן הוא. בספר זה מדגיש המחבר את החשיבות של בניית יסודות באמונה (ממש כפי שיש חשיבות רבה לבניית יסודות חזקים בבניה) וזאת באמצעות 6 יסודות מוצקות מבטון. הראשונה היא כמובן האמונה והקבלה המוחלטת בישוע המשיח. שבת שלום.

salt of earth

New member
אני קניתי מהתערוכה 2 ספרי אמונה

1- الجواب من الكتاب 2- كن مع ذاتك כי השאר שהיו מוצגים לרוב יש לנו בבית

אלג'וואב מן אלכיתאב מומלץ ביותר ../images/Emo45.gif

אצלי הוא בשליפת יד
אחד הספרים מאוסף הספרים המשיחיים הענק שיש לאבא שלי.. לכן החלטתי לבדוק מה יש לנו בבית לפני שאקנה.. רוב הספרים המשיחיים שמצאתי (מהסתכלות מהירה) מהוצאות ישנות (שנות השמונים..) שאני מניחה כי יש לנו אותם..

המלצות שלי

מלבד דבר ה', 1. "כל כולי למענו" - אוסוולד צ'מברס - הגות יומית (עידוד משמעותי להליכה עם האדון). 2. "שחרור הרוח" - ווטשמן ני. ספר שמתאר את הדרך לשחרר את הביטוי של האדם הפנימי(הרוח), ע"י שבירת האדם החיצון(הבשר). 3. "עוד יום של נצחון" - אולף אקמן - הגות יומית (תובנות רוחניות על דבר ה', מלווה בתפילות קצרות). (כל הספרים של אולף אקמן מומלצים) 4. "סיפורי נרניה" - ק.ס. לואיס. (בכל שבעת הספרים, מתגלה הלב של ישוע, דרך האריה)

תודה על המלצות. האם להערכתך ספרים אלו יימצאו

ברשתות הספרים? סיפורי נרניה אני יודעת שכן..

lion 7

New member
ווטשמן לי יש לו ספר רוחני מאד מאד

/tapuzforum/images/emo13.gif האדם הרוחני , לרוב תמצאי אותו בעימואס , מומלץ מאד , מחזק מאד את הרוחניות בצורה נפלאה , אם לא תמצאי שם בודאי בספריה של עגאג (הספריה הבפטיסטית) ב‎ y.m.c.a.‏ בבנין למטה

salt of earth

New member
שנייה שנייה

הספריה של עמואס ושל עג'אג' זה לא אותו דבר? כי הספריה שסיפרתי עליה זאת של ה- YMCA שאצלם המלאי של הספרים ריק.. אז מה זה בעצם עמואס? הבריזירין?

ניתן להשיג את הספרים הללו

בעיר העתיקה בירושלים, בחנות הספרים עמנואל, שנמצאת באזור שער יפו, מול מגדל דוד, למעט אולי הספר של ווטשמן ני - שחרור הרוח, שאני אפילו לא זוכר איך הוא הגיע לידיים שלי. אך מניסיון אם מבקשים משהו מהאדון הוא מספק אותו. ויש גם חנות בת"א שאני לא יודע בדיוק את מיקומה. וכן את סיפורי נרנייה ניתן להשיג בחניות הספרים הרגילות.

למעלה