ספרי שואה

izikd

New member
ספרי שואה

שלום לכולם
, בחודש אוקטובר הקרוב אני יוצא למשלחת לפולין, ונתבקשתי לקרוא ולהגיש יומן קריאה על ספר שקשור לשואה. הייתי רוצה את המלצתכם לספר זיכרונות מהשואה, או ספר שקשור באופן כלשהו לשואה. בתודה, איציק

ואי יש מלא מלא מלא

אני יתחיל 1.יומנה של אנה פרנק-מדהים 2.רשימת שינדלר-בשלבי קריאה 3.אירופה אירופה-מדהים ממש שווה קריאה 4.המסע לשם-מדהים 5.בכינו בלי דמעות-ספר קשה מאוד אבל שווה קריאה מעניין 6. 100 ילדים שלי-ארוך אבל שווה קיראה 7. דמעות של קרח-סיפורה של סופי בן ארצי המדריכה בן הותיקות בארץ לפולין 8.כל הספרים של י.קצטניק 9.כל הספרים של אלי ויזל 10.רוץ ילד רוץ וזה רק על קצה המזלג יש עוד מלא אבל אלה אני קראתי והם מאוד מעניינים ומרגשים

mayamoreno2001

New member
ממליצה בחום על

דמעות של קרח... ספר יומן מסע כזה של סופי בן ארצי : הייתה מדריכה שלי בפולין לפני כ- 5 חודשים....

איזה כייף מדריכה ואישה בין המיוחדות

והיותר מדהימות מרגשות אנושיות שאני מכיר תנצלי איתה כל רגע פשוט אישה מדהימה

mayamoreno2001

New member
יוווווו איזה כיף לך

גם אני רוצה שוב.... היא אישה מקסימה... באמת מקסימה... תנצלי את זה. אפשר לבוא איתך במזוודה??? רק כדי שהיא תדריך אותי... חחח

irashady

New member
גם אנחנו צרכים לקרוא...

אני כבר קראתי את "סלמנדרה" של ק.צטניק מומלץ מאוד!!!

izikd

New member
לפי מה שהבנתי הספר הזה הוא כמעט

*ה*ספר של ספרי השואה, לא?

irashady

New member
אני נורא התרשמתי ממנו

ישבתי פשוט כמה ימים ולא יכולתי להפסיק לקרוא אותו... וזה לא דבר שקורא לי בד"כ... הספר הזה פשוט מסכם את כל השואה... דרך אנשים שחיו גם לפני שהמלחמה התחילה... וזה מקרב אותך לדמויות... נותן לך להבין את זה יותר מה- 6 מליון... לי זה עזר להבין הרבה דברים... באמת מומלץ

izikd

New member
מהתקציר שקראתי נשמע מעניין

ולפי מה שהבנתי זה סוג של אוטוביוגרפיה (למרות שהרבה כאלה), אבל מה הם עיקרי העיסוקים בספר?

רונקי

New member
הוא מתאר את מה שהוא חושב

ימים מיוחדים שעברו עליו, הגיגים שחשב, נגיד יש פרק שקוראים לו " יום אחד מוצלח" , שהוא היה מוצלח ובמקרה הוא קיבל מעט יותר אוכל,העבודה נראתה פחות קשה וכאלה. השפה שלו מאוד סוחפת, היא לא מכבידה ומאוד מאוד זורמת, זה ספר מאוד מעניין ובאמת שאני ממליצה . אני לא ממש אוהבת לתאר ספרים, אני מפחדת שהנקודה שאני ראיתי את הספר אולי תהרוס לך, כי הרי כל אדם רואה את הדברים באור שונה. לכן אני מעדיפה לא להמליץ אבל מה שכבר אמרתי מקווה שיפתה אותך לקרוא. שווה שווה שווה. טלי

Princess Petel

New member
"נער קריאה" של ברנד משו.. (שכחתי)

זה יותר על גרמניה, אבל זה מעלה את הסוגיה של איך גרמניה של היום מתמודדת עם גרמניה של מלחמת העולם השנייה וזה באמת מיוחד.. ראיתי שמישו רשם פה על "אירופה אירופה" , שלא קראתי אבל שמעתי את העדות של הבנאדם שכתב את זה, וזה היה מרתק ומזעזע.. אז.. אממ אולי זה שווה לנסות.

izikd

New member
דווקא "אירופה אירופה" נשמע יותר

מעניין. אני חושב שאני באמת מעדיף ספר עם קצת יותר פירוט על חיי גרמנים "מבחוץ".

onix 17

New member
לנו הייתי שיחה עם הסופר של אירופה

אירופה, הוא סיפר לנו את הסיפור שלנו, שזה בעצם הספר וזה סיפור מעניין מאוד, אני ממליץ לקרוא את הספר. גם אחרי השיחה ראינו את הסרט שזה גם היה נחמד, זה המחיש את מה ששמענו.

ראיתי את הסרט אין מילים

מה שטוב שקודם קראתי את הספר פיתחתי את הדימיון איך שאני רציתי לראות את זה ואז שוראים את הסרט מחברים מקומות שמות פנים זה נחמד

שלא תעזי לסוע בלי קצטניק.

קחי אותו איתך. את השעון. קחי את קצטניק איתך לשם. תקראי בו למרות שזה קשה. חובה חובה חובה חובה חובה קחי את קצטניק איתך, לנצח נצחים.

למעלה