ספרי DUNA החדשים.........

ygantman

New member
ספרי DUNA החדשים......... ../images/Emo39.gif

מי כבר הספיק לקרוא? כול ספרי הבתים: בית חרקונן בית אתרידיס ועוד איזה בית אחד שווה?

Sinister

New member
אני לא אבל חברים שלי כן

אמרו לי שזה ממש שווה קריאה. הבית הנוסף זה בית גשרית... לא? איתמר

tony_t

New member
הבית הנוסף הוא בית קורינו

קראתי את אטריאדס והרקונן. לדעתי - לא שווה, בטח לא בעברית. אמנם הספרם מוסיפים מידע רקע מסוים, אך הם כתובים גרוע. אין לבן של פרנק הרברט שליש מהמעוף והרעיונות שהיו לאביו ולא חמישית מיכולת הכתיבה שלו. זו דעתי האישית, אני בטוח שיש שיחלקו עלי. בעברית נעשה בהם טבח רבתי בעת התרגום, בלי לשמור על שמץ מהגאוניות של התרגום של עמנואל לוטם לחולית המקורי.

tony_t

New member
קראתי את שניהם במקור

ואח"כ את התרגום של "אטראידס". אבל מה לעשות - נולדתי וגדלתי בארץ הזו ולמרות שאין לי בעיה לקרוא באנגלית, עדיין הרבה יותר נוח לי לקרוא בעברית. יש תרגומים שהם מצויינים ותענוג לקרוא אותם, הדברים תלויים במידה רבה בהוצאה ובמה שהיא מוכנה להשקיע.

epitaph

New member
אולי אין לבן את המעוף...

אבל את הספרים הוא כתב בעזרת רשימות של אבא שלו...הספרים הם סבירים אבל פחות טובים מדיון הראשון לדעתי.אני קראתי רק את הספר הראשון,החמישי (כופרי חולית) ואת הספר על אטראידס אז אני לא בדיוק מומחה לחולית.

Justin Angel

New member
אני

קראתי את שלושת הראשונים בעברית ואז באנגלית. לפי דעתי בשלושת הראשונים אין הבדל גדול,אבל יש הבדל קטן לטובת אנגלית יש להזכיר. בכל מקרה אני עכשיו קורא את הרביעי ואני לוקח מחר את שתי הפרולוגים באנגלית. אמרו לי שהתרגומים שלהם פשוט זוועה. עדיף לחכות בערך 10 שנים לתרגום טוב של ספר מד"ב לפי דעתי...

ygantman

New member
לא אוהבת תרגומים בכלל אבל | ../images/Emo39.gif

יש טקסטים שממש קשה להבינם באנגלית ולפי דעתי חולית זה אחד מהם. קראתי את הספר הראשון ושני הלפני האחרונים ועכשו צריכה לקרוא את האחרון אבל ליפי דעתי אין כמו הראשון.

למעלה