ספרן בספריית שואה

igreenwald

New member
ספרן בספריית שואה

זו הפעם הראשונה שאני מבקר בפורום הזה , בחודשים האחרונים אני עובד בספרייה בית העדות בניר גלים מוסד הנצחת שואה עם דגש על ההקשרים הדתיים של השואה ועל שואת יהודי הונגריה, מאחר והישוב ניר גלים הוקם ע"י גרעין בני עקיבא של ניצולי שואה מהונגריה. פעם בכמה ספרים או עבודות שהוגשו לבית העדות (בית העדות מציע מלגות לעבודות על השואה ברמה תיכונית וברמה אקדמית) אני שוקע לכמה דקות בספר, מה שהביא לידיעתי מגוון עשיר של היבטים בשואה, במיוחד נטיתי להעריך את העבודות היותר מחקריות שבהן שבוצעו באולפנת השומרון ובאולפנת עפרה על ספרות השואה ועל היבטים נפשיים פסיכולוגיים בשואה. ולסיום אמליץ על ספר שהידהד בי מעבר לרגיל הספר: עלים מן האש שכתב: שמחה גוטרמן http://www.ecom.gov.il/YadVashem/ProductPage_he.aspx?product=383&language=he-IL הייחוד של הספר הוא בתיאור (או לפחות השערה) של התפיסה של הנאצים ביסוד ההתעללות וההתשה הנפשית שהופעלה על היהודים, (כאמור לא היתה חסרה התעללות פיזית אך דרך וקצב הביצוע תוכנן כדי להתיש נפשית את הנתונים לה בין התעללות להתעללות

ישראל ברוך הבא לפורום

וגם תשאר איתנו. את האמת עדיין לא בקרתי בבית העדות בניר גלים. הורי ז"ל עברו את השואה אמנם הפולין אבל כל תהליך הגעתם לארץ האותה תנועה. אציג תמונה שגם נמצא בספר הקהילות של יד ושם (כרך 7) יש לי אורגינאלית. אבי ז"ל מחזיק את השלט מצד ימין של התמונה. אמי ז"ל יושבת מעליו מימין אבי. בקבוץ זה יה גם חיים בסוק, שרה שטרן קטן ז"ל ועוד. חלק מהשמות אני מכיר וחק מזהה. מעניין אם תמונה זאת קיימת בבית העדות. (יש לי עוד עשרות תמונות בנושאים אלה) שבת שלום

igreenwald

New member
האם אתה מכיר את שרה קלינרמן?

הארכיונאית של בית העדות וביתו של שרגא שמר מייסד הבית יבדל לחיים, כאמור המוקד של בית העדות הוא יהדות הונגריה יותר אך יש בסמוך לחדר הרצאות בו מפה (נראה לי באזור ה4 מ"ר) של פולין עם ציון של כל סניפי בני עקיבא ותנועות נוער ציוניות דתיות אחרות. כאמור מבחינת הידע ותחום העניין צילומים מסמכים ואנשי קשר "עושים" לה את זה בהרבה יותר מימני

אני לא מכיר אותה

אני חושב שכדאי לבקר אצליכם יש לי הרבה חומר (תמונות) של הורי ז"ל. פעם הייתי בקשר עם שרה שטרן קטן ז"ל מקבוצת יבנה. היא היתה ידידה של הורי. האם אתה מכיר את הספר "מאפר לתקומה" של אהרון קורץ שם יש גם סיפורח הורי.

igreenwald

New member
אני אבדוק אם הספר נמצא אצלנו

ואתה אכן מוזמן אך עדיף שתתאם מראש על מנת להפיק מכך את המיטב בעיקר מול הארכיונאית אך גם אני ואולי מנהלת ההדרכה - יעל נשמח לשתף איתך פעולה

igreenwald

New member
9-13 באופן בסיסי בימים א-ה

וכאמור מומלץ לבדוק באופן יותר מפורט על המועד המדויוק, כמו כן הוסבר לי ע"י מנהלת ההדרכה שהמספרים באתר לא מדויקים אז יתכן שעדיף לבדוק בדפי זהב

ברוך הבא לפורום, תודה על המידע

אני מקווה שתשאר איתנו כאן באופן קבוע כחבר פורום פעיל. אשמח אם תתבונן בעדויות ובתמונות שיש לנו ב"מאמרים" וב"אלבומים". מקווה לשיתוף פעולה. במידה ויש עדויות ותמונות שמותר לך מבחינת זכויות יוצרים להעלות לפורום, נגלה עניין מיוחד בכך.

אני מברך את בית העדות מניר גלים

שלום חברים כן אני מכיר איטב את בית העדות שבניר גלים . כתושב העיר הסמוכה היה לי הזדמנות לבקר יחד עם הנכדים שלי במסגרת סיור של הבית ספר שלהם . אני מברך את הנהלת בית עדות והמדרכים שבחום רב מקבלים את הילדים והסבלנות שלהם כלפי האפרוחים הקטנים . יש מספר תצוגות אשר ממש פוגע בול בליבם של הילדים אני מציין את התצוגה של פסלים קטנים שמצייר העיירה בקטנה במזרח אירופה ,שטיילט, שיחזור עם גפרורים של בתי כנסת שנשרפו ס"כ מוזאום קטן אבל עם אומר ענק . קבלו הטוב שבעולם סבא אריה

kutz2

New member
Igreenwald שבוע טוב

ברצוני לשאול אם אתה מכיר את דוגו? אני עבדתי איתו בשנות ה 70 בערך ביחד בסוכרר בזיפזיף, אם הוא עדיין חי מסור לו ד"ש חמה מיהודה אלכסנדר מחוף-ים בהרצליה, תודה. יהודה

igreenwald

New member
אני אשתדל לזכור

הוא בין העדים היותר נפוצים בבית העדות וגם אם לא יש את מספר הטלפון שלו. אתה מתכוון לדוד לייטנר נכון?

igreenwald

New member
כן אבל סטטי

http://www.beit-haedut.org.il/ כאמור האתר הוקם כנראה לפני שנתיים ונראה שלא עידכנו אותו מאז כאמור הוא מציע אי-מייל טלפונים אך שייך לתקופה שבה שילמת סכום כסף למישהו כדי שיצור לך אוסף של דפים סטטיים (לא ממש ברמה לשנות ה2000) ברמת החזון יתכן שמתישהוא הקטלוג יקושר לאתר וכמו כן חומרים מהארכיון. אך לעת עתה נראה שצעדים אלו נמצאים נמוך מידי בסדר העדיפויות של ההנהלה והדירקטוריון מכדי שזה יכנס לשלב אופרטיבי בקרוב (לגבי הספרייה נראה שמעל 6 מקטלגים שונים פעלו בה, ולא נכתבו קווי מדיניות ברורים בעניין או לפחות לא הוצגו לי)

איך אפשר לקרוא את תקציר חייו של

יעקב רייך באתר שלכם? (הוא מופיע ב"ספריה"). יש באתר שלכם מידע מעניין מאד. תודה ששיתפת. בני, אודה לך אם תעלה את האתר ל"קישורים".

igreenwald

New member
הקישור מופיע בתחתית הדף האמור

לחיצה עליו פותחת מעין מסמך וורד אך רק בקוביית התוכן והסרגלים של האתר נותרים במקומם

kutz2

New member
Igreenwald שלום,;

אני רק מכיר אותו בשם דוגו.תודה

igreenwald

New member
הוא עובד כיום בתחנת הדלק בניר גלים

וגם בשם דוד ליטנר בניר גלים והוא לא ממש זכר אותך

igreenwald

New member
הספרייה בכוננות רכש!!

אם ידוע לכם על ספר חדש שמתאר חטווית שואה לא שיגרתית, או עבודת מחקר עם מבט מעניין (אך לא פרובוקטיבי למוסד יש הקשר דתי) אנא ידעו אותי יחד עם פרטים להשגתו

למעלה