ספרתי הערב 17 geamikoj בקלובו,

מיכי 10

Member
ספרתי הערב 17 geamikoj בקלובו,

כולל האורח האספרנטיסט מרוסיה, שהזמנתי כבר פעמיים שלוש, ונענה הפעם. ליתר דיוק, הוא מנובוסיבירסק - Novosibirsko, שהיא העיר הגדולה ביותר בסיביר.

מישיבת ההנהלה

אתחיל לדווח, עד כמה שאספיק לפני הסדרה שהתחלתי לראות בטלוויזיה, לשם שינוי.

היינו תשעה estraranoj במקום עשרה, אבל "השלים מניָן" עודד, שהצטרף אלינו, ואפילו השתתף באופן פעיל.

על חלק מהנושאים דיברנו ממש בקצרה, כמעֵין דיווח בלבד. למשל:
** בקשה לקריאת רחוב על שם זמנהוף במודיעין.
הבעיה ששם הקראים הרחובות לפי נושאים, כגון פרחים, נחלים בארץ וכו'.
** קשר של עמרי עם יהורם גאון.
** שלמה הגזבר, העלה הצעות לקניית תוכנה חלופית להנהלת החשבונות.
הצבענו פה אחד על אחת מחמש ההצעות שהוא הביא.
** דיברנו על עניין הביטוח (צד שלישי) אשר נדרש מאיתנו ע"י מרכז ביכורי העתים. העניין בטיפול עדיין.
** קיבלנו שוב אינפורמציה מעמרי לגבי הכנס הישראלי שיתקיים מ-17 עד 21 באפריל במשכנות רות דניאל ביפו.
תוכלו להתעדכן בעצמכם בעלון אשר נמצא באתר אל"י, וכולל מחירים והוראות הרשמה, ביטולים וכיו"ב.
עמרי פֵּרֵט באוזנינו את הסיכומים שנקבעו מול המלון לגבי הפרטים השונים.

טוב, נחכה עם ההמשך לפרסומות. של הטלוויזיה. לא שלי. :)

טעיתי. זה עדיין לא זה, ומסתבר שיש לי עוד כמה דקות. :)

** הנושא הבא: ערב זמנהוף, אשר ייערך ביום הולדתו של לודוביקו - החמישה עשר בדצמבר. (פרטים יובאו בבוא הזמן, בתפוצת אל"י וגם כאן בפורום).
כדי לא להלחיץ מדי את מתילדה, ובלי לחכות לבקשתה, כבר הודעתי (להפתעת החברים) שאני מוכנה לתת את ההרצאה באספרנטו. גבי נתבקש לתת את ההרצאה בעברית, והבטיח לתת תשובה בקרוב. יש לי רושם שהוא יסכים, כי הוא התעניין אם אביא את המקרן לאותו ערב, והבטחתי שכן. :)
** יהושע התייעץ בקשר להמשך השכרת הדירה של האגודה, והוחלט פה אחד שכן. אולי עם תוספת קלה במחיר.
** קורס למתחילים במועדון ספיבק ברמת גן. עדיין לא נקבעו כל הפרטים, אבל עודד הסכים לקחת על עצמו את ההוראה בקורס, הצבענו והסכמנו לכך פה אחד.

כל ההצבעות הפעם היו בהסכמה מלאה.

מיכי 10

Member
שכחתי לספר משהו.

מתילדה הביאה לי היום שני משחקי דומינו באספרנטו - שנקראים בשם Domiling.
היא קנתה אותם לפני המון שנים (בפולין?)***, כשלִמדה אספרנטו.
אז בקרוב, אולי אפילו בשבוע הבא, אנחה ערב משחקים. אצטרך להזמין מראש שולחנות למועדון.

חוץ מזה היא הביאה כמה פנקסים קטנים של שובָרים, עבור מכירת הספרים ב-Zamenhofa Vespero, ואמרה לי לבקש מדורון להביא ספרים למכירה.
אני לא יודעת לשם מה זה. אולי כדי לרשום בהם את מחירי הספרים? דורון בטח ידע לְמה מיועדים אותם שוברים.

*** עכשיו ראיתי שהדומינו מתוצרת הונגריה.

shaulesper

New member
יהורם גאון?

איך יהורם גאון קשור לאספרנטו? הוא אמנם ספרדי שמחובר לשפת הלדינו, אבל אספרנטו היא לא לדינו...

מיכי 10

Member
אין לי מושג. האמת

שבקטע הזה לא לגמרי הקשבתי. הייתי באותן דקות בוואטסאפ.

משהו עם אחד השירים היפים של יהורם גאון. אה, כן: "עוד לא אהבתי די".
אולי מישהו תרגם לו אותו לאספרנטו...

shaulesper

New member
נכון

השיר כלול בתקליטור המפורסם של שירים ישראליים מתורגמים לאספרנטו שאל"י הוציאה.

מיכי 10

Member
כן, מצאתי כרגע בוויקיפדיה, ואני מדגישה:

"יוסף כהן-צדק היה מפעילי בית"ר והתנועה הרביזיוניסטית וערך את שירון בית"ר שהתפרסם בשנת 1938.
לאורך השנים הקדיש חלק נכבד מזמנו לטיפוח ולהפצה של שפת האספרנטו ואף חיבר ספר לימוד לשפה זו. כמו כן תירגם לאספרנטו יצירות מן השירה העברית והארצישראלית, ביניהן את ההמנון הלאומי "התקווה", שקרא לו: LA ESPERO"". את "בארץ אהבתי" של לאה גולדברג, את "עוד לא אהבתי די" של נעמי שמר, ועוד."

אז אולי עמרי ביקש מיהורם גאון לשיר באספרנטו. באמת לא בטוחה. בטח נשמע על כך עוד...

mucxjo

New member
אז זהו שהוא לא קשור - קושרים אותו

והדיווח המלא הוא שעמרי פגש אותו כנראה באחד מירידי הספרים. סיפר לו על אספרנטו ועל התרגום של השיר "עוד לא אהבתי די" לאספרנטו. הואיל והוא התלהב הזמין אותו עמרי לקונגרס להגיע ולשיר באספרנטו , ונראה שהוא אהב את הרעיון אבל אח"כ לא ניתן היה להשיג אותו. עכשיו פנה עמרי לנציגת יחסי ציבור שלו והפעם קיבלנו תשובה. בתאריך של הכנס יהורם עסוק ולא יכול להגיע , אבל ישמח לקבל הזמנה בהמשך.

מיכי 10

Member
אהה. אז דווקא בקטע המעניין הזה,

לא הייתי בהאזנה...
יהיה נהדר אם יהורם גאון יוכל לבוא למועדון מתישהו ולשיר לנו.

DoronModan

New member
זה די צפוי

גם צפוי שיהורם גאון התלהב מתרגום שירו לאספרנטו - ולמה לא, הרי זה מיוחד - גם צפוי שבדיפולומטיות לא יסרב לשיר אצלנו בקונגרס (וכי מי יסרב בַּפָּנים?), גם צפוי שאי אפשר יהיה להשיגו אותו בהמשך, וגם צפוי שכאשר סוף סוף ייווצר קשר כלשהו, תתקבל תשובת סרוב מנומסת.
גם צפוי שעמרי ידווח על זה בישיבת ההנהלה, וגם צפוי שזה יעורר תהיות כאן בפורום, וגם צפוי שעוד נדבר על זה קצת זמן, וגם צפוי שנשכח מזה בעוד ממש קצת זמן.

מיכי 10

Member
ובקיצור: "הכל צפוי והרשות נתונה" (אבות ג יט)...

ואל תכתוב שגם היה צפוי שאגיב על כך.

DoronModan

New member
גם זה צפוי והרשות נתונה לי לומר זאת

והרשות בהחלט היתה נתונה גם לעמרי להזמין אותו, אין לי שום טענה על כך. כי למרות הסיכוי הנמוך, מי יודע?...

מיכי 10

Member
ברור! לא באתי בשום טענות.

ונכון, זה בסדר שעמרי הזמין, ואם הוא אכן יבוא, des pli bone.
ואיך נקרא השיר בא-ו, אין לי מושג. מנחשת שמשהו בערך כזה, אולי:
Mi ne sufiĉe amis.
Ĉu?

DoronModan

New member
את זה לא אמרתי

גם לא רציתי שיתפרש כאילו אני באתי בטענות. גם אם הסיכוי להערכתי לא ראלי.

למעלה