ספר או סרט?

ספר או סרט?

האמת היא, שאני, אישית, מעדיף ספר טוב מאשר סרט. כן, יש לי את הדחף לקרוא ספרים (רק אם זה לא חובה!!!). כמובן, שעובי הספר ממש לא מרתיע אותי. כל הספרים של ה 800 עמודים וזה, מה זה? כמה ימים כבר זה מסתיים. אז מה כל כך טוב בספר, שהוא עדיף על סרט? (שכמובן מבוסס על הספר) טוב אז בואו נסתכל ככה. היתרון בספר הוא, שהכל תלוי בדמיון שלכם. אתם יוצרים את הסביבה. אתם יוצרים את המראה של הדמויות. אתם מדמיינים את מזג האויר (אלא אם כן הוא כתוב, אז אתם מדמיינים את צורות העננים, את עוצמת האור, את הלחות וכו´). אתם מדמיינים את המסלולים. אתם מדמיינים את איפיוני הדמויות. עוצמת הקול שלהם, את מהירות הדיבור, את תנועות הידיים. אתם מדמיינים את הזירות. אפשר להגיד, שבעצם, חוץ מהפרטים הטכניים שהסיפור נותן לכם, כדי שתדעו בכלליות את סביבת הפעילות של הספר, אתם למעשה בונים בעצמכם את הכל. גם התרחשות העלילה, יש לה אפשרויות, לפיתוח מצד הדמיון. ניקח לדוגמא זירת רצח. היא מבולגנת כצפוי. אתם יכולים לדמיין בצד הקיר השמאלי, את שידת הספרים הקטנה בצבע אורן, כשהיא על הרצפה עם כל הספרים שהתפזרו. אתם יכולים במקום זה לדמיין את המראה שעל הקיר, כשהיא מכותמת בדם שניתז מהנרצח. וכו´. וכך, הכל, אבל הכל תלוי בדמיון שלכם. אם הדמיון לא מספיק מפותח, למעשה כל הפואנטה של הסיפור קורסת, והסיפור יהיה משעמם. עוד יתרון בספר הוא, שבכל קריאה, (בהנחה שהיה מרווח זמן בין הפעמים, כך שלא תזכרו מה דמינתם בפעם הקודמת), אתם בעצם תשנו את הסביבה. התופעה הזאת, של אי יכולת "לשמור" על אותה סביבה ו"שינוי" הסיפור, קורה בד"כ בספרים היותר גדולים. יש כל כך הרבה פרטים, והסביבה כל הזמן דינמית, שאין לכם את האפשרות לזכור מה דמיינתם, וסביר להניח, ש"המראות" שהיו בקריאה הקודמת, לא יחזרו בחלקן בקריאה הבאה. לעומת זאת, בסרט, אין אפשרות רחבה לשימוש כיד החופשית בדמיון. הכל מוגבל, כי אתם רואים מה קורה. עוד יתרון הוא רמת הפירוט. בסרט, כצפוי בשל קוצר הזמן, אין אפשרות להרחיב (במיוחד עם הסרט מבוסס על ספר עם 800 עמודים...) יותר מידי. אז מנסים "לחתוך שומנים" מהספר, ולהציג את הספר במערומיו. רק את השלד. לעומת זאת, בספר, אין הגבלה של זמן ותקציב (בשלב הכתיבה!) ולכן, ניתן להרחיב כמה שיותר, כמו מחשבות האדם, תיאור של מקום,תיאור סיטואציות כגון מבט המום, ועוד. והיתרון הכי גדול, הוא הנגישות שלו. תסכימו איתי, שאתם לא תסחבו איתכם את הטלויזיה לכל מקום, כדי לראות ערוץ 1... כמובן שיש גם מגוון רחב של ספרים משובחים (הלוואי על ערוצי הטלויזיה...) שמאפשר בחירה של כל סוג וכל נושא האהוב עליכם, כמו אהבה, הרפתקאות, מתח, דרמה, מסתורין וכו´. תגובות משבחות, אבל גם נזעמות, תתקבלנה בברכה (טוב, האמת היא שרק הטובות תתקבלנה בברכה
). אתם מוזמנים להגיב, ולספר מה שבראש שלכם. ואם אתם חושבים שאני טועה, נסו להעמידני על טעותי.

לנצח nir

New member
ברור שאני מסכים שספר זה טוב

כי אני מדמיין לפעמים כל מיני סצינות ואפילו מכבב בהן....

כמעט לכל דבר יש 2 צדדים

אתה צודק בהחלט, קריאת ספר ממצה את הדמיון ואת היצירתיות מצד קורא, ואתה גם צודק, שסרט משאיר "שלד", ואילו ספר מכיל את כל "השומנים", כמו זה כשקראתי את "תיק שקנאי", שנכתב ע"י ג´ון גרישם, והתאכזבתי לגלות כי הסרט "תיק שקנאי", שהוא מבוסס על הספר, מאוד מדולל ומצומצם, לכן כאן יש העדפה ברורה, שספר יותר מקיף ומפורט יותר. אבל(תמיד יש אבל), אין בספר אפקטים שיש בסרט, שהם מעבר לדמיון כלומר אפילו קורא לא יכול לדמיין את זה אלא לראות את זה, למשל, בסרט מטריקס, ללא ספק, יש אפקטים מדהימים, צילום חצי סיבוב בזמן שאדם באוויר, כדורים (של אקדח) משאירים "עקבות", ועוד... כמו שאתה רואה, יש 2 צדדים...

למעלה