ספר הבישול "חמין" של שרי אנסקי -מומלץ!

hobitit29

New member
ספר הבישול "חמין" של שרי אנסקי -מומלץ!

איזה תענוג.. נתקלתי בו ב"שופרסל ביג" בעיר מגורי במחיר מבצע קורץ [80 שקלים במקום 120 בחנויות ספרים] כמובן שחטפתי! אתמול בלילה נכנסתי איתו למיטה,, כי קודם אני חייבת לאכול עם העיניים
כל כך נהנתי..כתיבה משובחת המעיפה אותי לפרוורי הרובע היהודי בירושלים או לפולניה בראשית המאה.. מגוון רחב של מתכונים לחמין-מכל העדות [גם חמין ברזילאי!],לחורף ולקייץ ,שדרוגים מעניינים [כמו חמין פתיתים],תוספות ירוקות ,מנות אחרונות.. צילומים מדהימים של אלכס ליבק .. עשה לי חשק לעשות חמין לסופ"ש . שאלה- למנוסים - האם ניתן להכניס סיר נירוסטה לתנור למשך לילה שלם? והאם אפשר לא לטגן את הבשר לפני,אלה פשוט להכניס אותו לסיר החמין ישר?
 

veredgy

New member
סיר נירוסטה בתנור

ניתן להכניס לתנור. אני עשה חמין בסיר נירוסטה ואין כל בעיה גם ב-120 מעלות וב-140מעלות לא קרה לו דבר. לא כדאי להכניס את הבשר ישר לסיר. כדאי לאטום אותו תחילה כדי שלא יתייבש. בהצלחה
 

noa555555

New member
אפשר בשקט להכניס את הסיר לתנור ללילה שלם,

אין בעיה ברמת החום הזו. מה שכן, אני נוהגת להגן על הידיות עם שתי שכבות נייר כסף . ההכנסה לתנור כמובן אחרי הרתחה יסודית מאוד על הגז, לפחות שעה שעה וחצי. ורק אז לחום שבת . אפשר לא לטגן את הבשר, אין בעיה. רק שכדאי לרכז אותו פחות או יותר באותו איזור, אחרת קשה לאתר אותו בתוך כל החמין
ואל תשכחי להכניס גם עצמות מח, זה משדרג פלאים. וטיפ לצבע של החמין: אני מצרפת כמה דברים ביחד ויוצא פיצוץ של צבע: פפריקה מתוקה , כפית נס קפה (כן, אל תדאגי , לא מרגישים את הטעם) כף דבש (כנ"ל) לערבב טוב טוב בתוך החמין הרותח על הגז. תיון אחד כמו שהוא, כך לתוך החמין. לא לשכוח להוציא אותו אחר כך. יש כאלה שנוהגים לטגן את הבצל, לשמור את הקליפות, לקשור אותן יחד , והכניס לחמין לתוספת צבע . וגם פשוט להכניס בצל שלם. גם זו אפשרות.
 

hobitit29

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה לכן

ונועה- תודה לגבי הטיפ עם הצבע. אני אנסה את זה .. פעם ראשונה שאני אעשה חמין
מישהו רוצה להתפטם איתי בסופ"ש הקרוב?
 

noa555555

New member
המגיב הראשון הוא איש למיטב ידיעתי../images/Emo13.gif ../images/Emo151.gif

ואחד שמבשל טוב מאוד. תאמיני לי שאם יש משהו שאפשר לקנות אותי איתו זה חמין (הפולני, הרגיל, המסורתי, העיסה הזאת המופלאה). אבל בסופשבוע אחר
כי הקרוב מלא עד אפס מקום הפעם. אני מסוגלת למכור את נשמתי בעבור חמין טוב
שימי לב לבדוק נוזלים במהלך הלילה, ואם יש יותר מדי, להגביר חום לכמה שעות, ואם יש פחות מדי, פשוט להוסיף קצת מים רותחים. בכל מקרה אם שמת יותר מדי הפתרון הוא לייבש קצת בסוף.אבל במהלך החמין לשמור על מכסה סגור . בהצלחה, ואת מוזמנת לדוחחה איזה סוג חמין עשית ואיך יצא. (שימי מספיק תפוחי אדמה. אני מכינה גם שעועית מושרית לילה מראש, הכרחי, וגריסי פנינה .כמו הפולנים האמיתיים. לא לשכוח שיני שום שלמות. אין צורך בתבלינים אחרים כלשהם (יש כאלה המוסיפים אבקת מרק ואני ביניהם. לא חובה בכלל). אוחחח. איזה כיף לך.
 
אם יש לך פלטה של שבת, תוכלי לשים את הסיר

על הפלטה. בשבת בבוקר תספרי את הדקות עד ארוחת צהריים כי הריח מטריף...
 

kdr

New member
אני משתמש בסיר לילה

ככה אני קורא לסיר הבישול האיטי, שמים את הכל ללילה ולמחרת יש ארוחה. למי שאוהב את האוכל מיוחד, אפשר להניח צלעות (חזיר) מעושנות, הן יוצאות נימוחות ויתר הפרודוקטים יוצאים בטעם מעושן. ה"בעיה" שקניתי סיר 6 ליטר, לא ידעתי שיש גם 8, אבל כן קניתי עוד סיר פנימי, אני קם בבוקר בשש ומחליף סירים.
 
למעלה