ספר הבישול של נאני אוג

ספר הבישול של נאני אוג

אולי אני שוברת מוסכמות, קראו לי ככה לא אחת, ואולי אני פושעת פה מול אדם יקר, טרי פראצ'ט אולי שמעתם עליו משהו, בכל אופן, הינה קישור נחמד שכדאי ורצוי שתציצו בו, למרות שעם נאני דיברתי והיא בטוחה שזה אקט שיווקי מדהים לספר הבישול שלה טרי אולי יכעס על הפרת זכויות יוצרים, אבל אני בטוח שתסכימו עם נאני - שזה רק מפרסם אותו, ולא הורס לו.

dino_din

New member
תמיד אפשר להגיד שזה לצורך ביקורת

ואז זה חוקי לחלוטין... חוץ מזה, "ק.מ.א.ט. דיבלר... שזה קיצור ל Kill my own throat Dibbler" מישהו צריך לתקן את הבחור המסכן.... דינו. >ברופ<

אה שכחתי... זה לצורכי ביקורת...

אני צריכה ביקורת בונה על המתכון, לפני שאגיש אותו לאורחי... בעצם, אולי כדאי לקרוא לזה שפני ניסיון? אגב, מה היתה הטעות ב "ק.מ.א.ט. דיבלר..."???

נכוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

איך בכלל הבחור הצליחה להתבלבלת? אני מייד משדרת לו איזה צ'וקוריי לתיקון הטעות...

אהבתי את זה

לא משהו מיוחד חוץ מזה שאהבתי את המשפטים שכתבת למטה, זה נחמד, אם יש לך עוד כאלה- נא לרשום בבקשה...

Death of Rats

New member
מחקתי את ההודעה עם הקישור...

מצטערת, אבל זו באמת הפרת זכויות יוצרים ואסור בהחלט לפרסם את זה פה... אגב, אפשר להשיג את הספר הזה בארץ. אני קניתי אותו חנות בתל אביב ואפשר להשיג אותו (ממה שאני יודעת) בסטימצקי באור עקיבא (חור ליד בנימינה) יש אחד, יושב ומחכה. יש שם גם המון ספרים אחרים של פראצ'ט
. אני קניתי משם את "המדריך החודש לאנק-מורפורק", שנראה די מענין (עוד לא היה לי זמן לקרוא). אבל.... לא אמרנו פעם שננסה איזה מתכון מהספרים (אני כבר ניסיתי את הזה עם הבננה).

אמממ, סליחה יקירה, סליחה...

אפשר בכל זאת לשים קישור לאתר? או שגם זה אסור? אגב, מישהו פעם ניסה לבקש רשות מ... כדי לפרסם קטע מספר? ולצערי לא אגיע לאור עקיבה כדי לקנות ספר של טרי... איזה מתכון ניסית (השם המדוייק, או אולי העמוד)? עדיין איני חושבת שהפרתי זכויות בצורה משמעותית, פשוט כי לא היה לי רווח כספי מזה. ולא מכרתי שום דבר. יש מיליון אתרים באינטרנט, אני בטוח שמצטטים את פראצ'ט גם כאן. אגב, אם אני משתמשת בכינוי שלי (שהוא בעצם שלו), זו לא הפרת זכויות?

Death of Rats

New member
יש הבדל...

בדרך כלל כשמצטטים את פראצ'ט זה משפטים קצרים ולא עמודים שלמים. פרסום קטע שלם מתוך הספר כן נקראת לדעתי הפרת זכויות יוצרים. ואגב, על הספר יש C שכזה: על השמות אין. בגלל זה הניק הוא לא הפרת זכויות יוצרים. נדמה לי, בכל אופן. גההההה. זה מסובך =~_~=. פשוט תפוז די מעונין למגר את הופעה ואני כאחת משלוחותיו (בהנחה שכל מנהל פורום הוא שלוחה, נו ^^;), צריכה גם לעשות את זה, גם אם זה לא כל כך נחמד...

dino_din

New member
נראה לי שגם הניק הוא הפרת זכויות

אבל אני בספק אם מישהו יבוא לתבוע נזיקין :)

DviRincewind

New member
ניקים היתה הפרה של זכויות יוצרים...

אם זה היה לשימוש מסחרי, אבל זה לא, אז ניקים זה בסדר
אני חושב שפרסום פסקאות בודדות מתוך ספר דווקא לא מפרות זכויות כי בסך הכל זה רק מקדם את הספר. פרסום פרקים שלמים או עמודים שלמים זו כבר בעיה.

מוות של עכברים ויקירי הפורום

ניראה לי שאתם כל כך לא סגורים על עצמכם בנושא הפרת זכויות, ושהרוב זה ניחוש ולא ידיעה ברורה. אז בואו נעשה את זה בצורה מסודרת.... ואני אשתדל ללכת ולבקש רשות מהביג בוס טרי פראצט, אוקיי? מקובל עלינו? אשלח להם את הקטע בשפת הקודש ואשאל אם מותר לפרסמן אותו, ומה המחיר אם אני מפרסמנת אותו בפורום שלי באינטרטנט ללא מטרות רווח. סבבה? מקובל עלינו? בינתיים תבטיחו לי שלא תגידו דברים שהם לא דברים וודאיים לחלוטין, ושבאים רק מתחושות בטן או הגיון - אבל לא מידיעה אמיתית. זו לא דרכה של מכשפה לנחש! מכשפה צריכה לדעת!

DviRincewind

New member
כבר יש לי את הספר...

לא הבנתי למה היא רוצה לקשר- בליבי קיוויתי שאולי יש תמונות של התוצרים של המתכונים, או אולי של האנשים שאכלו אותם
וד"א, אני קניתי את שלי בקניון ארנה בהרצליה.

מ א ג ר ט

New member
דרך אגב

יש לי ספר (בעצם שניים) בבית עם מתכונים למאכלים מספרים של רואלד דאל. אבל קניתי אותו באנגליה ככה שאני לא יודעת אם אפשר להשיג אותו בארץ (חוץ מזה המידות מעצבנות בטירוף). דווקא הכנתי כמה דברים ממש מוצלחים (ומקוריים) משם.

ויימס

New member
טוב, אני נורא מבואסת שכולם הספיקו

לקרוא לפני שאור מחקה ורק אני לא! אה, לא נורא. אכן, סיכמנו פעם שמי שיש לו ת'ספר ינסה מתכונים ויראה לנו תמונות של האוכל והאורחים המקיאים. כמובן, שאף אחד לא עשה עם זה כלום, כמה לא צפוי. שאלה בנוגע לזכויות יוצרים- אם אני מפרסמת קטע באורך עמוד, זה לא נחשב הפרה, נכון? סתם תהיתי.

למעלה