ספר הג´ונגל

Josephin

New member
ספר הג´ונגל

לאחרונה קראתי את "ספר הג´ונגל" של רודיארד קיפלינג. הרגשתי שאם אני לא אקרא אותו יהיה לי חסך תרבותי. זה ספר מקסים! הכי אהבתי (חוץ ממוגלי) את בגירה ואת בלו. דמויות ממש חמודות. זה נחשב לספר ילדים אבל אני חושבת שהוא נחמד בכל גיל.

אושר מ

New member
מישהו יודע אם הוא אכן ספר ילדים?

כי אני יודעת שרובינזון קרוזו וגוליבר אינם. או לפחות לא היו בתחילת דרכם. אבל את ספר הג´ונגל לא קראתי. האם זה אותו דבר? ספר מצויין שנכתב למבוגרים והועתק ושוחבר לילדים?

galahead

New member
היי אושר :)

רודיארד קיפלינג כתב את ספר הג´ונגל בתור ספר ילדים/נוער. רובינזון קרוזו אפילו כשיצא לא נחשב לספר ילדים, אלא ל"ספר המבוסס על מקרה אמיתי", מין שיכתוב פרוזאי של סיפורי מלחים שהיו מאוד נפוצים באותה תקופה, על טביעת אוניה והינצלות/הישרדות מופלאה של חלק ממלחיה, באיים הקטנים והבלתי-ידועים אז שבנתיבי הסחר עם אמריקה/אוסטרליה. לג´ונתן סוויפט, לעומת זאת, הייתה אכזבה קלה כשהוציא את גוליבר, מכיוון שהוא באמת התכוון לכתוב סאטירה חברתית מתוחכמת ונוקבת... כנראה שהיא הייתה יותר מידי מתוחכמת, מכיוון שעם יציאת הספר הוא מייד שוייך לכותרת ספרי הרפתקאות לילדים ולקח קצת "זמן ושיכנוע" עד שהוא הוכנס גם לקטגוריה של קלסיקת המבוגרים...:))

hunky@dory

New member
אח הנוסלגיה

שיעשו אומטיקון של בגירא השם בגירא עושה לי צמרמורת של נוסטלגיה

אורלי_ל

New member
אני איתך

צמרמורות... הפתיל הזה החזיר אותי שנים אחורה

hunky@dory

New member
כשהיינו ילדים

היה לנו בבית הישן גג - וכל יומ הולדת ההורים היו מקרינים בשקופיות סרטי דיסני על אחד הקירות עם סדין לבן אח אח התמונה של בגירא והחבר שלו צועדים בנון שלנטיות אל הג´ונגל כאשר מוגלי עוזב.... מן צעדים בקצב מוזיקת הג´אז אם אני חושבת על זה
ענבל אה וכמובן - החברה של מוגלי - איך שהיא שרה בכלל- בסרטים של דיסני כשהרוחות שרות ( רוחות הרפאים ) או "הנערות" ( שוביניסטי אולי ? ) זה כל כך נוסטלגי ענבל

שרה נ

New member
וסתם הערה.. מה רע בלקרא ספרות ילדים

גם עכשיו
אני בהחלט נהנת לקרא מדי פעם ספרות ילדים/נוער זה סוג אחר טיפה (אולי תמים יותר
) ואני לא מבינה מה רע בזה.. ואני לפחות גם לא צריכה להצטדק כי אני ספרנית בחט"ב-תיכון והשנה גם משתלמת בנושא של ספרות ילדים ונוער

ציפי ג

New member
למה רע? זה נהדר

כך אני יכולה להנות עם ילדי, לחזור קצת לילדות בעצמי, להתפלא איך ספר שחשבתי שהוא עולם ומלואו, בעצם, לא כ"כ, ואיך ספר שחשבתי שהוא פשוט מזעזע, קורם אור (בכוונה באלף) וגידים. אני קוראת הרבה ספרי ילדים, ונהנית מאוד.

שרה נ

New member
ציפי האם ראית את הלינק

שצרפתי מאתר סנונית
על הספר הטוב במחיר המוזל..

שרה נ

New member
נהדר ו../images/Emo51.gif

הבנתי שבבתי ספר (בעיקר ביסודי..) נותנים להורים את רשימת הספרים והם בוחרים אלו ספרים הם רוצים לרכוש ומשלמים את העלות ובי"ס מזמין עבורם.. אפילו ספרים לקטנטנים (הגננת של הודיה הזמינה לנו את הספר לגיל הרך דרך בית הספר של הבן שלה..)

עופר ב.ה

New member
אפרופו ספרי ילדים

לפני מספר חודשים יצא על דיסק האלבום "ציפור הנפש", המלווה את הספר הקלאסי של מיכל סנונית. בזמנו, ב- 88, הוא יצא על תקליט וקלטת. בדיסק יוסי בנאי מקריא את הסיפור בקולו הנהדר, כשבין קטע לקטע שרה נורית גלרון שיר שכתבה מיכל סנונית והלחינו אילן וירצברג, יוני רכטר ועוד. מאוד מומלץ, גם בליווי הספר וגם בלעדיו. לילדים ולמבוגרים כאחד :) עופר

byron

New member
פיטר פן

קראתי לאחרונה. וממש לא אהבתי ילדים מוצגים שם כאגואיסטים ורעים. חוץ מזה הספר מגניב. אליסה בארץ הפלאות הוא ספר הילדים האולטימטיבי. (לדעתי) אני מסוגל לקרוא בו שוב ושוב.

אושר מ

New member
זאת עם חנוך לוין או הצגת החנוכה

המזעזעת שעשו לא מזמן? את חנוך לוין וחני נחמיאס יש לי בוידאו. גדלתי על זה...

galahead

New member
התכוונתי ל"ציפור הנפש"...

וזה היה מזמן, אני וסימון ומואיז הקטן...:)

אושר מ

New member
זה לא ידעתי שהיה

ואתה מבוגר ממני רק בשנתיים וקצת אדוני. בכל מקרה אני גדלתי על פיטר פן כהצגה ועל במבי כסרט. זה בערך היה סיפריית הוידאו שלי בתור ילדה. היום יש לי כבר יותר מ300 סרטים ואני נורא גאה

למעלה