ספר החוקים הבלתי כתוב
תמיד ידעתי שיש ספר כזה.
גם ידעתי שלכל חברה יש את הספר שלה- קוד התנהגות בסיטואציות חברתיות שמורכב מנימוסים, מתרבות, מנורמות והלכי רוח שהשתרשו בחברה.
ידעתי שאת הספרים הלא כתובים האלה לומדים מגיל קטן ושככל שגדלים יותר קשה לפענח מה כתוב שם.
הבנתי מהר מאד שהדרך לדעת מהם החוקים הלא כתובים האלה זה על ידי חיקוי, ניסוי וטעיה.
להסתכל על אחרים
לראות איך הם מתנהגים בסיטואציה מסוימת
להתנהג באופן דומה.
שיטה שלרוב הוכיחה את עצמה.
ואז הגיע תקופה אחרת.
זו לא תקופה מיוחדת בפני עצמה: בית,עבודה, חברים- רגיל.
אבל זו הייתה תקופה של החלפת חברה.
ופתאום משהו נתקע.
ולקח המון המון (המון) זמן מלווה בהרבה רגשות אשם עד שנפל לי אסימון:
הספר חוקים שלי והספר חוקים שלך- אפילו ששנינו באותה חברה, באותה סיטואציה, באותו מקום- הם שני ספרים שונים.
אם אני עושה את מה שאני רגילה לעשות-זה לא מתאים
אם אני עושה מה שכולם עושים- זה לא מתאים
אז איך לומדים ספר חוקים לא כתוב שאף אחד אחר לא יודע מהו!?.....
איך אני יודעת מה אני אמורה או לא אמורה לעשות, איך אני אמורה להתנהג או לא להתנהג ?!....
ואיך מצמצמים טעויות למינימום [כי יותר קשה מללמוד את ספר החוקים הארור, זה לתקן רושם ראשוני ארור]!?...
מצקת המתוסכלת
שאוכלת מרור לא רק בפסח
תמיד ידעתי שיש ספר כזה.
גם ידעתי שלכל חברה יש את הספר שלה- קוד התנהגות בסיטואציות חברתיות שמורכב מנימוסים, מתרבות, מנורמות והלכי רוח שהשתרשו בחברה.
ידעתי שאת הספרים הלא כתובים האלה לומדים מגיל קטן ושככל שגדלים יותר קשה לפענח מה כתוב שם.
הבנתי מהר מאד שהדרך לדעת מהם החוקים הלא כתובים האלה זה על ידי חיקוי, ניסוי וטעיה.
להסתכל על אחרים
לראות איך הם מתנהגים בסיטואציה מסוימת
להתנהג באופן דומה.
שיטה שלרוב הוכיחה את עצמה.
ואז הגיע תקופה אחרת.
זו לא תקופה מיוחדת בפני עצמה: בית,עבודה, חברים- רגיל.
אבל זו הייתה תקופה של החלפת חברה.
ופתאום משהו נתקע.
ולקח המון המון (המון) זמן מלווה בהרבה רגשות אשם עד שנפל לי אסימון:
הספר חוקים שלי והספר חוקים שלך- אפילו ששנינו באותה חברה, באותה סיטואציה, באותו מקום- הם שני ספרים שונים.
אם אני עושה את מה שאני רגילה לעשות-זה לא מתאים
אם אני עושה מה שכולם עושים- זה לא מתאים
אז איך לומדים ספר חוקים לא כתוב שאף אחד אחר לא יודע מהו!?.....
איך אני יודעת מה אני אמורה או לא אמורה לעשות, איך אני אמורה להתנהג או לא להתנהג ?!....
ואיך מצמצמים טעויות למינימום [כי יותר קשה מללמוד את ספר החוקים הארור, זה לתקן רושם ראשוני ארור]!?...
מצקת המתוסכלת
שאוכלת מרור לא רק בפסח