ספר החוקים הבלתי כתוב

Matzeket

New member
ספר החוקים הבלתי כתוב

תמיד ידעתי שיש ספר כזה.
גם ידעתי שלכל חברה יש את הספר שלה- קוד התנהגות בסיטואציות חברתיות שמורכב מנימוסים, מתרבות, מנורמות והלכי רוח שהשתרשו בחברה.
ידעתי שאת הספרים הלא כתובים האלה לומדים מגיל קטן ושככל שגדלים יותר קשה לפענח מה כתוב שם.
הבנתי מהר מאד שהדרך לדעת מהם החוקים הלא כתובים האלה זה על ידי חיקוי, ניסוי וטעיה.
להסתכל על אחרים
לראות איך הם מתנהגים בסיטואציה מסוימת
להתנהג באופן דומה.
שיטה שלרוב הוכיחה את עצמה.

ואז הגיע תקופה אחרת.
זו לא תקופה מיוחדת בפני עצמה: בית,עבודה, חברים- רגיל.
אבל זו הייתה תקופה של החלפת חברה.
ופתאום משהו נתקע.
ולקח המון המון (המון) זמן מלווה בהרבה רגשות אשם עד שנפל לי אסימון:
הספר חוקים שלי והספר חוקים שלך- אפילו ששנינו באותה חברה, באותה סיטואציה, באותו מקום- הם שני ספרים שונים.

אם אני עושה את מה שאני רגילה לעשות-זה לא מתאים
אם אני עושה מה שכולם עושים- זה לא מתאים
אז איך לומדים ספר חוקים לא כתוב שאף אחד אחר לא יודע מהו!?.....

איך אני יודעת מה אני אמורה או לא אמורה לעשות, איך אני אמורה להתנהג או לא להתנהג ?!....
ואיך מצמצמים טעויות למינימום [כי יותר קשה מללמוד את ספר החוקים הארור, זה לתקן רושם ראשוני ארור]!?...

מצקת המתוסכלת
שאוכלת מרור לא רק בפסח

dori78

New member
שימי פס על העולם ועל החוקים.

לפני שבוע וחצי הסתובבתי בחנויות בדים בנחלת בנימין, לחפש בד מסוים.
בגלל שאני לבושה באופן שונה מהרבה בחורות אחרות (מעיל אופנוענים, נעליים שנוחות לי לרכיבה, קסדה שאני סוחבת לכל מקום)
אני רגילה שמסתכלים עלי קצת מוזר. אבל הפעם הלכתי לחפש משהו ספציפי, בחנויות ספציפיות שנחשבות "יוקרתיות".
הרגשתי כמו אוויר; אף מוכר לא טרח לשאול אם אני מסתדרת או אם אני צריכה עזרה, אפילו כשפניתי אליהם בשאלה
ענו לי כלאחר יד וסובבו את הגב, כאילו אני לא ראויה בכלל להתייחסות. כנראה גם הבד שחיפשתי לא ממש מתאים למה שהם חושבים.
(למי שכל זה נשמע לו הזוי - חיפשתי תחרה כחולה כהה בחנויות שמתמחות בבדים לשמלות כלה)

מה אני מנסה להגיד?
לעולם לא תוכלי לרצות את כולם, גם אם תשנני בעל פה את כל החוקים בעולם. לטעמי - גם אין צורך.
כמי שחופרת כל חייה ב"ספר החוקים", אני בהחלט מזדהה עם הרצון להשתייך ולהתאים, לא לבלוט ולא להיות מתוייגת כ"מוזרה".
אבל לא תמיד זה מתאפשר ולפעמים כשזה מתאפשר - זה גובה ממך מחיר כבד, לפעמים אפילו כבד יותר מתחושת חוסר השייכות.
זה נכון לאינטראקציה מול מוכרים בחנויות וזה נכון באותה מידה גם לאינטראקציה זוגית וחברתית.

כדאי פשוט לבחור איך מתאים לך להתנהג ובמקביל לבחור חברים שחושבים כמוך.
טעות של לבוש לא מתאים לפי קוד הלבוש האמריקאי אפשר לתקן, למשל. גם טעות של חילול שבת לא מכוון אצל חוזרים בתשובה.
מה כבר עשית שיכול להיות כל כך חמור ובלתי ניתן לתיקון?
מי ששופט אותך לחומרה בלי להבין שהטעויות שלך נובעות מהחלפת החברה - זו בעיה שלו.

airtruck

New member
דווקא מעיל אופנועים הוא מדליק

ושכול השאר יתפוצצו מקנאה שאת יכולה להיות במעיל אופנועים והן לא ;)
&nbsp

Bs Bane

New member
כולם יכולים להיות במעיל אופנועים. לא חייב אופנוע בשביל זה.

Matzeket

New member
ומה קורה כשאי אפשר לבחור?

כשאת מוצאת את עצמך בין קבוצה של אנשים שכמות הדברים המשותפים ביניכם היא אינפנטיסימלית ובתוך זה את צריכה לפעול כי כרגע אין ברירה

הבעיה היא לא חוסר השייכות עצמו, אלא כששופטים את המעשים שלך לפי חוסר השייכות הזה
דוגמא להמחשה: בגלל חוסר השייכות כל דבר שתעשי יראה כמוזר, לא שייך ולא נכון ולכן תחשבי כעובדת פחות טובה - למרות שאין קשר בין הדברים
או דברים שתגידי יישמעו נוראיים (חצופים/בוטים/ מוזרים/ מביכים/ הזויים) למרות שמישהו אחר שיגיד אותם ייתפס כחיובי (מצחיק/חכם/אינטילגנט/שנון)

וגם אם עבר זמן עדיין הרושם הראשוני עומד לרעתך כי לכי תמחקי אותו
אם להשתמש בדוגמא- למרות שהוכחת שאת עובדת טובה וצברת פז"מ איפה שאת למרות הקשיים וכו', עדיין כשתעשי טעות ישפטו אותך לחומרה בגלל איך שהכירו אותך עד עכשיו
(מישהו אחר שיעשה את אותה טעות ידונו אותו לכף זכות)

בדיעבד אפשר לנהוג אחרת, אפשר למתן התנהגות או לא להעיר הערות , אבל בשביל זה צריך לדעת שההתנהגות או ההערות האלה- שבכל מקום אחר כשהם באים ממך זה מוערך - במקום הספציפי הזה לא מתאימים.
איך מנחשים את זה?!....

ודווקא מעיל אופנועניות יש לי

dori78

New member
את מתארת את מרבית החיים שלי.

לומדים ליהנות מהחברים שאליהם את כן מתחברת, להתעלם מאנשים שרק מפסידים מזה שהם רואים אותך דרך הפריזמה הכנראה מאוד מצומצמת שלהם
ובעיקר לקבל את העובדה שאף פעם אי אפשר לרַצוֹת את כולם, ככה שרוב הזמן פשוט חבל על המאמץ...

כמי שנתנה בעצמה "הזדמנות שניה לרושם ראשוני" לאנשים מסוימים, לטעמי, אנשים שלא מסוגלים "למחוק" רושם ראשוני ולהבין את הטעות באופן בו התרשמו ממני - לא ראויים לתשומת לבי.
ולראיה - הכרתי פעם מישהי שאמרה לי שאני "טעם נרכש", שצריך להכיר אותי קצת זמן לפני שמבינים את החבילה הכוללת וכמה טוב יש בה.
קצת כמו סברס: מי שלא מסוגל להבין שאם הוא יחכה בסבלנות, מתחת לקליפה הקוצנית מסתתר פרי מתוק - זאת לגמרי הבעיה וההפסד שלו.

dori78

New member
אז זהו, שלא.

אין לי עניין באנשים ששופטים אותי לפי מה ש"מקובל", כאלה שאני צריכה "להוכיח את עצמי" עבורם.
אני עושה את זה ברמה המקצועית במקום העבודה, שם הכללים מאוד ברורים.
מעבר לזה - אין לי שום עניין לרצות אף אחד.

airtruck

New member
הסוד הוא

שספר החוקים הוא אישי לכול אדם יש ספר משלו, לכן הספר שלך איננו יתאים לספרו של השכן.
לאחר שתעתיקי אותו השכן יעתיק ממישהו אחר והגרסה שלך לא תהיה עדכנית ;)
&nbsp
ולעניין ,כנראה זה ברור לך, תהיי מי שאת כי אני בטוח שיהיה מישהו שיאהב בדיוק איך שאת מורדת בספרים של רובם.
&nbsp
&nbsp

jj25

New member
ספר החוקים הישראלי להתנהגות

בישראל יש כמה ספרים להתנהגות-
1.איזור ת"א-התנהגות מערב-אירופה.הכל חופשי,הכל ליברלי.
אסור להעליב הומואים.אסור אפילו להגיד את המילה "הומו".
הם נקראים-גייז...
2.הפריפריה,דרום וצפון הארץ.יותר שמרנים,מסורתיים.
מכבדים הורים,שבת,מסורת.
3.בני-ברק,חרדים,התנחלויות.-המון כללים,שבת,לבוש צנוע ועוד.

באופן כללי,הישראלים הם טובי-לב וקשוחים בו זמנית.

ReaL Fun

New member
נשמע יותר כמו טפיחה עצמית על השכם

ופחות כמו מדריך תיירים

שכחת חוקים אחרים
כמו תרבות החוצפה והדחיפה בתורים...
ועוד כל מיני
&nbsp
אבל ניחא...
&nbsp

לא כל מה שרשום בספר החוקים בהכרך אידיאלי

יש איזה בלוגרית שנקראת ''הסולידית'' שאפשר למצוא את הבלוג על ידי חיפוש בגוגל,זה בלוג שבגדול מדבר על השקעה נכונה בבורסה והתנהלות נכונה בחיים לדעת הכותבת,הרבה מהדעות שלה קיצוניות אבל הרבה מהדברים שהיא אומרת מאד נכונים. וברשותך אני יביא ציטוט לדבריה לגבי נושא של עבודה,מעמד וכסף

''ביסודו של דבר, אנחנו קונים דברים כדי לעודד את עצמנו, להרשים את השכנים, להגשים חלומות ילדות, לשדר לסביבה את מעמדנו החברתי, ובגלל עוד אלף ואחת סיבות פסיכולוגיות שאינן קשורות כהוא זה לתועלת הפרקטית שהמוצר עצמו מביא.''

''מי שמרוויח יותר כמעט תמיד מרגיש מחויב להוציא יותר, הן כדי להתאים את עצמו למעמד החברתי הנגזר מתוקף שכרו, והן כדי לפצות את עצמו על הלחץ והמתח מהעבודה. האינפלציה האישית חיה ובועטת – לא רק בקרב זוכים בלוטו, אלא גם בקרב מעמד הביניים הישראלי.''

כתוב בספר? מאמין שכן,נכון לעשות? לקנות סתם מכונית יקרה שאני לא צריך? לא נראה לי

שמעי

צריך לקרוא וליישם המון ספרים בנושא פסיכולוגיה
בנושא זוגיות
ובנושא תרבות הישראלית
&nbsp
אם מעניין אותך תקשורת בינאישית
יכולה להמליץ לך על ספר nlp ...
&nbsp
&nbsp
כל אדם נולד עם אמונות שונות ובא ממשפחה שונה שגידלה אותו בצורה שונה
כך שקשה מאוד להתאים את עצמך לדעותיו של האחר... אם את מדברת על הקטע הזוגי..
זה לא חוקים אלא יותר אמונות ודעות שונות על החיים...
&nbsp
&nbsp

למעלה