ספר המתכונים של מירי בלקין
חזה עוף בתפוזים 4 מנות / כ- 250 קלוריות למנה החומרים: 2 חתיכות חזה עוף גדול לרוטב: 2 כפות גדושות פריגת תפוזים קפוא 1/4 כוס מים שקית מתוק וקל מעט זינגוויל טחון 2 שיני שום כתוש אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב. משרים את חזה העוף ברוטב למספר שעות. יוצקים לתבנית פיירקס ואופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה. תפוחי אדמה אפויים 4 מנות / כ- 300 קלוריות למנה החומרים: 6 תפוחי אדמה (לא קלופים) 4 כפות שמן זית 2 כפות אבקת מרק בצל אופן ההכנה: חותכים את תפוחי האדמה לחצאים. יוצקים שמן זית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת מרק בצל ומניחים על זה את תפוחי האדמה חוציים לשניים. אופים שעה עם כיסוי נייר כסף ורבע שעה נוספת ללא כיסוי בחום גבוה. פשטידת ברוקולי 10 מנות / כ- 100 קלוריות למנה החומרים: חבילת ברוקולי (900 גרם) גביע קוטג´ 1/2% גביע גבינה מעודנת 1/2% גביע שלי 3% 3 ביצים 2 כפות גדושות קמח מלח, פלפל אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ויוצקים לתבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני במשך 50 דקות. קינוח גזר מתוק הכמות כולה תורמת כ- 100 קלוריות החומרים: 3 גזרים קלופים דיאטיפ לפי הטעם מיץ מחצי לימון קורט קינמון אופן ההכנה: מבשלים את הגזר עם המים והמלח. שופכים את המים. מועכים את הגזר ומתבלים עם דיאטיפ, מיץ לימון וקינמון. סלט שורשים הכמות כולה תורמת כ- 250 קלוריות החומרים: 1 סלק 1 צנון 1 גזר 1 שורש פיטרוזליה 1 שורש סלרי 1 בצל ירוק מיץ מחצי לימון מלח, פלפל כף שמן אופן ההכנה: מרסקים את כל המרכיבים במעבד מזון לגרד גס. מוסיפים את התבלינים ומגישים לאחר מספר שעות נסיכת הנילוס ברוטב חריף 8 מנות / כ- 210 למנה החומרים: 1 חבילה נסיכת הנילוס 6 שיני שום כתושות 3 כפות שמן 4 פלפל חריף ירוק 2 כפות רסק עגבניות 1/2 כוס מים מיץ מ- 1 לימון מלח רצועות גמבה אדומה כפית כמון חבילת כוסברה קצוצה 1/2 כפית פפריקה מתוקה אופן ההכנה: שוטפים את הדג וחותכים לקוביות. מחממים את השמן במחבת עמוק ורחב. מוסיפים את השום הכתוש ומאדים מעט, מוסיפים כמון, כוסברה, רצועות גמבה, פפריקה אדומה, רסק עגבניות מהול במים מלח ומיץ לימון. מערבבים במחבת את כל החומרים ומבשלים כ- 5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים בתפזורת את רצועות הדג. מבשלים 5-10 דקות על אש נמוכה. הופכים את החתיכות ומבשלים עוד 5 דקות בצד השני. סלט מלפפונים הכמות כולה תורמת כ- 300 קלוריות החומרים: 6 מלפפונים עם הקליפה יוגורט דנונה 1 ביצה קשה מעט שמיר קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות. מגרדים את הביצה הקשה במגרדת גסה, מערבבים עם יתר המרכיבים ומגישים. תבשיל חצילים הכמות כולה תורמת כ- 350 קלוריות החומרים: 2 בצלים חתוכים לקוביות כף שמן חציל גדול חתוך לקוביות גסות 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות מלח פלפל לבן פפריקה מתוקה כף חומץ 2 שיני שום כתושות אופן ההכנה: מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ולאחר מכן את קוביות החציל. מאדים קלות. מוסיפים את קוביות העגבנייה והתבלינים ומבשלים עד שמתרכך. טופו מוקפץ עם ירקות ונקניקיות 2 מנות / כ- 270 קלוריות למנה החומרים: כף שמן זית 1 בצל יבש פרוס 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות 1 עגבניה חתוכה לקוביות 1/4 קילו קובית טופו חתוכה לקוביות קטנות 6 נקניקיות טבעול חתוכות לטבעות מלח, פלפל שחור 2 כפות רוטב ברביקיו אופן ההכנה לטגן את הבצל בשמן זית, להוסיף את שאר הירקות, להוסיף את קוביות הטופו וטבעות הטבעול. מתבלים, מקפיצים 2-3 דקות ומסירים מהאש. פשטידת כרובית 6 מנות / 120 קלוריות למנה החומרים: 1 כרובית בינונית 3 ביצים 4 כפות אבקת מרק פיטריות 3 כפות כמויונז שמיר קצוץ אופן ההכנה: חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים. מבשלים את הכרובית 10 דקות במיקרוגל. מערבבים את יתר החומרים ויוצקים על הכרובית. אופים בחום בינוני כ- 20 דקות. קינוח תפוחים 10 מנות / 130 קלוריות למנה החומרים: 1 קופסאת רסק תפוחי עץ ללא סוכר (560 גרם) 1 קופסאת פריגת תפוזים קפוא 1 שמנת מתוקה המרכיבים: מקציפים את השמנת עד שמסמיכה (ללא סוכר). בקערה נפרדת, מערבבים את הפריגת הקפוא עם רסק תפוחי העץ. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ויוצקים לגביעי זכוכית . מצננים מספר שעות במקרר. מרק ירקות 9 מנות / 100 קלוריות למנה החומרים: כף שמן 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות 3 קישואים פרוסים 3 גזרים פרוסים 1 תפוחי אדמה מרוסק בפומפייה גסה 1/4 כרובית מחולקת לפרחים קטנים 1 בצל 2 קוביות קנור לתיבול ירקות 2 כפות גריסים 2 כפות אבקת מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם 10 כוסות מים אופן ההכנה: מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב. מוסיפים את הירקות ומאדים מעט תוך כדי בחישה. מוסיפים את קוביות התיבול ואת הגריסים. מכסים במים ומרתיחים. אחרי הרתיחה מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל, מורידים את עוצמת האש ומבשלים עד שהגירסים רכים. פשטידה מעורבת 10פרוסות / כ- 80 קלוריות לפרוסה החומרים: 1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח 2 קישואים גדולים 2 גזרים חצי חבילת שמיר 1 שקית אבקת מרק בצל 10 כף גדושה אבקת מרק עוף 2 כפות גדושות כמויונז 2 ביצים 3 כפות קמח תופח מלח, פלפל כפית אורגנו אופן ההכנה: קוצצים את הכרובית לפרחים קטנים. מגרדים את הקישואים והגזר במעבד מזון, במיגרדת גסה. קוצצים את השמיר, מערבבים עם יתר המרכיבים, מפזרים מעל מעט אורגנו ואופים כ- 45 דקות בחום בינוני. דג דניס מתאים ל- 6 מנות / כ- 300 קלוריות למנה החומרים: 6 דגי דניס קטנים 2 לימונים פרוסים בצל פרוס 2 כפות שמן זית מלח, פלפל אופן ההכנה: חותכים את דגי הדניס בבטן ופותחים אותם (כמו ספר). יוצרים כריך שבאמצעותו פרוסות בצל ולימון. מברישים מעט שמן זית, מתבלים מעט במלח ופלפל. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה כחצי שעה פשטידת חצילים 10 מנות / כ- 100 קלוריות למנה החומרים: 2 כפות שמן 2 חצילים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל בינוני חתוך לקוביות 1 גביע גבינה 1/2% שומן 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם 1 כף אבקת מרק עוף 1 קופסאת פיטריות חתוכות דק אופו ההכנה: מחממים את השמן ומשחימים את הקוביות הבצל. מוסיפים את החצילים ומאדים עד שמתרככים, מסירים מהאש. מוסיפים את שאר המצרכים יוצקים לתבנית מצופה בנייר אפייה. ואופים בחום בינוני כ- 50 דקות כרובית וצנון כבושים הכמות כולה תורמת כ- 500 קלוריות המרכיבים: 1 כרובית, מפורקת לפרחים 8-10 צנונית טריות פרוסות 3 כפות גרגרי חרדל טחונים 2 כפיות מלח 1 פלפלון חריף קצוץ דק 1 כפית כורכום או קארי 3 כפות שמן חמניות אופן ההכנה: שמים את הכרובית והצנונית בקערה מוסיפים את החרדל, המלח, הפלפלון החריף והכורכום. מחממים את השמן, מסירים מהאש ולאחר 10 דקות מוסיפים אותו לירקות ומערבבים. מעבירים לצנצנת, מכסים היטב ומניחים במקום חמים למשך 5 ימים. מידי פעם מערבבים את הצנצנת. מאחסנים במקרר.
חזה עוף בתפוזים 4 מנות / כ- 250 קלוריות למנה החומרים: 2 חתיכות חזה עוף גדול לרוטב: 2 כפות גדושות פריגת תפוזים קפוא 1/4 כוס מים שקית מתוק וקל מעט זינגוויל טחון 2 שיני שום כתוש אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב. משרים את חזה העוף ברוטב למספר שעות. יוצקים לתבנית פיירקס ואופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה. תפוחי אדמה אפויים 4 מנות / כ- 300 קלוריות למנה החומרים: 6 תפוחי אדמה (לא קלופים) 4 כפות שמן זית 2 כפות אבקת מרק בצל אופן ההכנה: חותכים את תפוחי האדמה לחצאים. יוצקים שמן זית על תבנית מצופה בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת מרק בצל ומניחים על זה את תפוחי האדמה חוציים לשניים. אופים שעה עם כיסוי נייר כסף ורבע שעה נוספת ללא כיסוי בחום גבוה. פשטידת ברוקולי 10 מנות / כ- 100 קלוריות למנה החומרים: חבילת ברוקולי (900 גרם) גביע קוטג´ 1/2% גביע גבינה מעודנת 1/2% גביע שלי 3% 3 ביצים 2 כפות גדושות קמח מלח, פלפל אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ויוצקים לתבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני במשך 50 דקות. קינוח גזר מתוק הכמות כולה תורמת כ- 100 קלוריות החומרים: 3 גזרים קלופים דיאטיפ לפי הטעם מיץ מחצי לימון קורט קינמון אופן ההכנה: מבשלים את הגזר עם המים והמלח. שופכים את המים. מועכים את הגזר ומתבלים עם דיאטיפ, מיץ לימון וקינמון. סלט שורשים הכמות כולה תורמת כ- 250 קלוריות החומרים: 1 סלק 1 צנון 1 גזר 1 שורש פיטרוזליה 1 שורש סלרי 1 בצל ירוק מיץ מחצי לימון מלח, פלפל כף שמן אופן ההכנה: מרסקים את כל המרכיבים במעבד מזון לגרד גס. מוסיפים את התבלינים ומגישים לאחר מספר שעות נסיכת הנילוס ברוטב חריף 8 מנות / כ- 210 למנה החומרים: 1 חבילה נסיכת הנילוס 6 שיני שום כתושות 3 כפות שמן 4 פלפל חריף ירוק 2 כפות רסק עגבניות 1/2 כוס מים מיץ מ- 1 לימון מלח רצועות גמבה אדומה כפית כמון חבילת כוסברה קצוצה 1/2 כפית פפריקה מתוקה אופן ההכנה: שוטפים את הדג וחותכים לקוביות. מחממים את השמן במחבת עמוק ורחב. מוסיפים את השום הכתוש ומאדים מעט, מוסיפים כמון, כוסברה, רצועות גמבה, פפריקה אדומה, רסק עגבניות מהול במים מלח ומיץ לימון. מערבבים במחבת את כל החומרים ומבשלים כ- 5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים בתפזורת את רצועות הדג. מבשלים 5-10 דקות על אש נמוכה. הופכים את החתיכות ומבשלים עוד 5 דקות בצד השני. סלט מלפפונים הכמות כולה תורמת כ- 300 קלוריות החומרים: 6 מלפפונים עם הקליפה יוגורט דנונה 1 ביצה קשה מעט שמיר קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות. מגרדים את הביצה הקשה במגרדת גסה, מערבבים עם יתר המרכיבים ומגישים. תבשיל חצילים הכמות כולה תורמת כ- 350 קלוריות החומרים: 2 בצלים חתוכים לקוביות כף שמן חציל גדול חתוך לקוביות גסות 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות מלח פלפל לבן פפריקה מתוקה כף חומץ 2 שיני שום כתושות אופן ההכנה: מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ולאחר מכן את קוביות החציל. מאדים קלות. מוסיפים את קוביות העגבנייה והתבלינים ומבשלים עד שמתרכך. טופו מוקפץ עם ירקות ונקניקיות 2 מנות / כ- 270 קלוריות למנה החומרים: כף שמן זית 1 בצל יבש פרוס 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות 1 עגבניה חתוכה לקוביות 1/4 קילו קובית טופו חתוכה לקוביות קטנות 6 נקניקיות טבעול חתוכות לטבעות מלח, פלפל שחור 2 כפות רוטב ברביקיו אופן ההכנה לטגן את הבצל בשמן זית, להוסיף את שאר הירקות, להוסיף את קוביות הטופו וטבעות הטבעול. מתבלים, מקפיצים 2-3 דקות ומסירים מהאש. פשטידת כרובית 6 מנות / 120 קלוריות למנה החומרים: 1 כרובית בינונית 3 ביצים 4 כפות אבקת מרק פיטריות 3 כפות כמויונז שמיר קצוץ אופן ההכנה: חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים. מבשלים את הכרובית 10 דקות במיקרוגל. מערבבים את יתר החומרים ויוצקים על הכרובית. אופים בחום בינוני כ- 20 דקות. קינוח תפוחים 10 מנות / 130 קלוריות למנה החומרים: 1 קופסאת רסק תפוחי עץ ללא סוכר (560 גרם) 1 קופסאת פריגת תפוזים קפוא 1 שמנת מתוקה המרכיבים: מקציפים את השמנת עד שמסמיכה (ללא סוכר). בקערה נפרדת, מערבבים את הפריגת הקפוא עם רסק תפוחי העץ. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ויוצקים לגביעי זכוכית . מצננים מספר שעות במקרר. מרק ירקות 9 מנות / 100 קלוריות למנה החומרים: כף שמן 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות 3 קישואים פרוסים 3 גזרים פרוסים 1 תפוחי אדמה מרוסק בפומפייה גסה 1/4 כרובית מחולקת לפרחים קטנים 1 בצל 2 קוביות קנור לתיבול ירקות 2 כפות גריסים 2 כפות אבקת מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם 10 כוסות מים אופן ההכנה: מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב. מוסיפים את הירקות ומאדים מעט תוך כדי בחישה. מוסיפים את קוביות התיבול ואת הגריסים. מכסים במים ומרתיחים. אחרי הרתיחה מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל, מורידים את עוצמת האש ומבשלים עד שהגירסים רכים. פשטידה מעורבת 10פרוסות / כ- 80 קלוריות לפרוסה החומרים: 1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח 2 קישואים גדולים 2 גזרים חצי חבילת שמיר 1 שקית אבקת מרק בצל 10 כף גדושה אבקת מרק עוף 2 כפות גדושות כמויונז 2 ביצים 3 כפות קמח תופח מלח, פלפל כפית אורגנו אופן ההכנה: קוצצים את הכרובית לפרחים קטנים. מגרדים את הקישואים והגזר במעבד מזון, במיגרדת גסה. קוצצים את השמיר, מערבבים עם יתר המרכיבים, מפזרים מעל מעט אורגנו ואופים כ- 45 דקות בחום בינוני. דג דניס מתאים ל- 6 מנות / כ- 300 קלוריות למנה החומרים: 6 דגי דניס קטנים 2 לימונים פרוסים בצל פרוס 2 כפות שמן זית מלח, פלפל אופן ההכנה: חותכים את דגי הדניס בבטן ופותחים אותם (כמו ספר). יוצרים כריך שבאמצעותו פרוסות בצל ולימון. מברישים מעט שמן זית, מתבלים מעט במלח ופלפל. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה כחצי שעה פשטידת חצילים 10 מנות / כ- 100 קלוריות למנה החומרים: 2 כפות שמן 2 חצילים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל בינוני חתוך לקוביות 1 גביע גבינה 1/2% שומן 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם 1 כף אבקת מרק עוף 1 קופסאת פיטריות חתוכות דק אופו ההכנה: מחממים את השמן ומשחימים את הקוביות הבצל. מוסיפים את החצילים ומאדים עד שמתרככים, מסירים מהאש. מוסיפים את שאר המצרכים יוצקים לתבנית מצופה בנייר אפייה. ואופים בחום בינוני כ- 50 דקות כרובית וצנון כבושים הכמות כולה תורמת כ- 500 קלוריות המרכיבים: 1 כרובית, מפורקת לפרחים 8-10 צנונית טריות פרוסות 3 כפות גרגרי חרדל טחונים 2 כפיות מלח 1 פלפלון חריף קצוץ דק 1 כפית כורכום או קארי 3 כפות שמן חמניות אופן ההכנה: שמים את הכרובית והצנונית בקערה מוסיפים את החרדל, המלח, הפלפלון החריף והכורכום. מחממים את השמן, מסירים מהאש ולאחר 10 דקות מוסיפים אותו לירקות ומערבבים. מעבירים לצנצנת, מכסים היטב ומניחים במקום חמים למשך 5 ימים. מידי פעם מערבבים את הצנצנת. מאחסנים במקרר.