ספר חדש

feige

New member
ספר חדש

שלום לחברי הפורום. לפני מספר חודשים פרסמתי ספר על גוש אמונים ושלום עכשיו בהוצאת מאגנס. שם הספר "שתי מפות לגדה". אני בטוח שהספר יעניין את חברי הפורום, ואשמח לשמוע תגובות עליו. מיכאל פייגה

feige

New member
על מה הספר

החלק הראשון של הספר עוסק בגוש אמונים. יש בו פרקים על חברון, עפרה, ועוד. החלק השני עוסק בשלום עכשיו. הוא פותח בדיון כללי, כולל תיאור וניתוח של הפגנות התנועה, ניתוח של "שיר השלום" ועוד. לאחר מכן יש דיון אופן שבו התנועה מתייחסת למלחמות, ובמיוחד לחשיבות החוויה המעצבת של מלחמת יום כיפור. הפרק הבא עוסק בהנצחה של אמיל גרינצוויג, כולל השוואה להנצחת רבין, והפרק שאחריו בפרויקט מחקר ההתנחלויות ויצירתה של "מפת אמת". מיכאל

idoz

New member
הספר נטוי לכיוון השמאל?

כי לפי מה שהבנתי מדבריך בחלק מהספר תעסוק בגוש-שלום וברבין, דברים שמאלניים למהדרין. אגב, אתה לא יודע אם במקרה הספר בספריות?.

EverMan

New member
מז"א "נטוי לכיוון שמאל" מציגים לך

עובדות. זהו... וניתוח. כל כך פשוט.

feige

New member
לאן נוטה הספר

הספר לא נוטה לצד שמאל. אני בוודאי כן, הספר לא כל כך. חלקו עוסק בגוש אמונים וחלקו בשלום עכשיו, וניסיתי להיות הוגן לכולם ולתרום להבנת התופעות. הספר אינו עוסק כלל בגוש שלום, ואילו לגבי הנצחת רבין, זה רק שני עמודים המשווים אותה להנצחת גרינצוויג. אני חושב שפרק הסיכום יעניין אותך במיוחד. חוץ מזה, בעיני גם כתיבה על ההתנחלויות וגוש אמונים זה "דברים שמאלניים למהדרין". מה קורה עם הספר בספריות - לא יודע. כמה רכשו וכמה עדיין לא. כיוון שהספר יצא בהוצאה אקדמית, ניתן למצוא אותו בסטמצקי וספרי (ובחנויות ספרים באוניברסיטאות כמובן), וניתן להזמינו דרך האינטרנט או ישירות מההוצאה. אני מצטער שלא ניתן להשיגו בצומת ספרים או בטאואר. מיכאל

idoz

New member
לא קונים חתול בשק

מכיוון שאתה כבר פה, ויש לך את הזכויות על הספר. אז חשבתי לתומי שאולי תפרסם פה את אחד מפרקי הספר כדי שנתרשם?... .

feige

New member
הפגנות שלום עכשיו

רעיון מצוין. אני לא בטוח כמה מקום יש לי, אך אני מקווה שאת מה שאציג פה תוכלו לקרוא. אני שולח תוכן עניינים מקוצר ואת תחילתו של הפרק הראשון העוסק בשלום עכשיו. זה לקוח מהמחשב שלי, כלומר זו לא הגירסה האחרונה, אך מאד קרובה אליה. מחכה להערות. מיכאל

idoz

New member
הערה

תוכן עניינים, כתוב שהפרק הראשון הוא "יצירתו של מרחב שלנו" , זאת הכוונה להבדלים בין גוש-שלום לבין גוש-אמונים?. חוצמזה אין לי שום הערות מיוחדות. הרעיון של הספר נראה לי נחמד (ההבדלים בין שני המחנות). האם השתתפת לאחרונה (שנה-שנתיים האחרונות) בהפגנה של גוש-שלום וגוש-אמונים?.

feige

New member
מרחב שלנו

הבנת נכון את הכוונה של "מרחב שלנו". הספר עוסק בשאלה איך קובעים מה שלנו ומה לא. לצורך המחקר השתתפתי בהרבה הפגנות, ובהפגנות שלום עכשיו השתתפתי גם שלא לצורך המחקר. בשנים האחרונות אני גר במדרשת שדה בוקר, ומשם קשה לי להגיע להשתתף בהפגנות.

idoz

New member
לא הבנתי

"הספר עוסק בשאלה איך קובעים מה שלנו ומה לא" לא הבנתי .

feige

New member
עכשיו תבין

הספר לא עוסק בשאלה מה שלנו ומה לא, אלא כיצד תנועות חברתיות משכנעות שמרחב הוא שלנו או לא. לדוגמא, המתנחלים מרבים להביא ממצאים ארכיאולוגיים, מתוך תפיסה שהעבר מעניק זכויות ואילו מספר הפלשתינים החיים בשטחים לא רלוונטי לקביעת עתיד השטחים. שלום עכשיו מוציאים דוחות דמוגרפיים מתוך תפיסה שחפירות ארכיאולוגיות חשובות הרבה פחות ממספר האנשים בשטח. איני קובע בספר עמדתו של מי צודקת (אפילו שיש לי דעה משלי, לא רחוקה מהדעה שלך). אני רק בודק באיזה שיטות מנסים גורמים שונים לשכנע שהשטחים שלנו או לא שלנו. מיכאל

idoz

New member
הממ... נשמע נחמד

כמה אמרת שזה עולה? וכמה עמודים הוא?. טוב לראות מישהו ימני שהיה בהפגנות של גוש שלום ולא מתבייש להודות בזה.

feige

New member
הבהרות ותיקונים

הספר עולה בערך 60 ש"ח ויש בו כ-240 עמודים. נדמה לי שהתבלבלת - אני תומך שמאל שהלך להפגנות ימין לצורך מחקר, לא להיפך. מיכאל

למעלה