ספר חדש

דן לזר

New member
ספר חדש

שמי דן לזר. "התבוננות", הוא ספר הביכורים שלי, ובו קובץ סיפורים שאינם תלויים בזמן או במקום. אני מזמין אתכם לעיין בספר, הוא אף נבחר לספר השבוע של דליה יאירי בפינתה "מועדון הספר הטוב", בשבוע שעבר. אני מצרף את הכריכה האחורית, לעיונכם, וכן קישור לאתר דיבוק וסטימצקי, שם פשוט ליחצו "התבוננות" בחיפוש ותגיעו ישירות אלי... קריאה נעימה, דן. הכריכה: "התבוננות" הוא קובץ סיפורים ראשון של דן לזר, יליד ירושלים ( 1977 ). בספר אוסף סיפורים מפתיע, מקורי ומיוחד, שהמכנה המשותף שלהם הוא היותם בלתי תלויים בזמן או במקום. מתוך סיפורים אלו נשקפת דמותה התרבותית של ארץ-ישראל, כפי שמצטיירת בעיניו של מי שנולד בדור שאחרי מלחמת יום הכיפורים; בד בבד יש בהם ביטוי לקיום האנושי ולמאבקו של האדם בכוחות חזקים ממנו בכל מקום אחר. כך או כך, המקומות, האנשים והדמויות המתוארים כאן משקפים את הכמיהה של כולנו למשהו אחר, משהו שאבד עם הזמן, אך בדרך מסתורית מוצא את דרכו אל דמיונו הפורה של בן המאה ה - 21.

דן לזר

New member
תודה ובוודאי

הספר יצא לאור ממש לאחרונה, אך עובדה זו לא מצביעה על כך שהסיפורים בו נכתבו לאחרונה. תהליך ההפקה ארך כ-עשרה חודשים או אפילו יותר ( מרגע שליחת כתב היד לעיון ההוצאה, דרך ההמתנות וכלה בתהליך ההפקה עצמו... ). ומעבר לכך, הסיפורים עצמם נכתבו בשנתיים האחרונות של השירות הצבאי שלי ואחר כך בעוד כשנתיים באוניברסיטה ( אני סטודנט שנה שלישית בבר אילן ). על כן, התהליך הוא ארוך, לעיתים קשה אך התוצאה שווה הכל. אמרו לי רבים שישנם רבים שכותבים אך לא יכולים לחכות, לא יכולים לעבור את כל התהליכים ולעיתים גם נכנסים לדיכאון כאשר נדחים על ידי הוצאה כזו או אחרת. אני יכול לומר רק דבר אחד, מי שמאמין בחומרים שלו שילך אתם עד הסוף. החיים לא כל כך קצרים, יש זמן להכל, אם חושבים על זה. ואם הספר שכתבת לא יכול לצאת באופק הקרוב, תמשיך לכתוב, תמשיך ליצור, ובו זמנית תמשיך לעזור לכתב היד שלך עד שיצא. מה שטוב כבר ימצא לבסוף את דרכו לאוויר העולם. דן

דן לזר

New member
ובכן...

מדובר בהסדר שביני ובין ההוצאה, הסדר שלוקח בחשבון מספר מצבים. על כן- גם וגם.

לויה

New member
אם כל האפטיה והסיפטיה

אין, פשוט בשום פנים ואופן, אין כל סיכוי סביר שספר, שבוע אחר צאתו לאור, יבחר לספר השבוע אצל דליה יאירי, אלא אם כן דן לזר ארגן את כל העולם ואשתו לצלצל לתא הקולי כדי שימליצו עליו. ועל-פי הפרסום העצמי שלזר עושה לעצמו בכל אתרי הספרים ברחבי האינטרנט - נראה סביר שההנחה שהנחתי כאן למעלה לא תעמוד בבימ"ש אם יתבע אותי על דיבה. דן לזר יורה לעצמו ברגל. הוא יהפוך לבדיחה של עולם הספרות- קוראים, כותבים ומבקרים. מישהו צריך להסביר לו את זה, גם אם הוא צודק שקשה לסופר מתחיל לפרוץ דרך המסך האין-סופי של כותרים שמתפרסמים בארץ.

ציפי ג

New member
אז הנה הסברת את דעתך

בצורה ברורה וחדה למדי. להסביר את דעתך שוב?

לויה

New member
מה היתה כוונת המשורר?

לשם מה הסיומת הצינית? האם כל אתרי הספרים בוחרים מנהלים/ות שאין להם מה להגיד על ספרים ותפקידם רק לחרחר ריב ומדון כדי ליצר איזה מתח לא רלוונטי שיגדיל את מספר התגובות?

ציפי ג

New member
אני לא יודעת איך כל אתרי הספרים

בוחרים מנהלים. לו מספר התגובות היה חשוב לי, הייתי מזמנת לכאן את כל בני משפחתי (הברוכה והמרובה) לכתוב כאן ללא הרף. ולמרבית הפלא הואיל והם גם קוראים לפעמים, הם היו מצליחים למלא כמה דפים. ולגבי מה יש לי להגיד על ספרים - העובדה שאני לא מסכימה איתך לגבי ספר כלשהו, לא אומרת שום דבר, לא עליך ולא עלי, לדעתי. לדעתך, כך זה נראה, זה מצביע על עליונות כלשהי שלך, ועל רדידות כלשהי שלי. אם רמתי לא תואמת לרמת צפויותיך את יכולה לעשות אחת מן השלוש: א. לפנות להנהלה ולבקש להחליף אותי. ב. להתעלם (זה קשה - הנה אפילו אני לא עמדתי בפיתוי והגבתי להודעתך). ג. לכתוב בכל הודעה עד כמה אני מנהלת גרועה. בחרי את הטוב בעיניך. אם יש לך עוד אפשרות להוסיף את מוזמנת.

בהצלחה לך בספרך החדש ושימותו הקנאים

קשה לסופר מתחיל להגיע אל דעת הציבור, ולדעתי אתה פועל נכון כשאתה מנצל כל דרך לקדם את ספרך. באמת בהצלחה. הרבה כותבים פוחדים לנסות לפרסם את כתביהם. צריך אומץ בשביל זה. אתר מצוין בתחום: www.orlylevi.co.il

אילו ניסית פעם בעצמך לפרסם ספר

אילו פרסמת או הוצאת לאור ספר היית מבינה עד כמה חשוב לך לקדם את היצירה שלך שהשקעת בה כל-כך ואת מאמינה באיכותה.

לויה

New member
לציפי ושיר

זה בדיוק מה שלזר עושה- מגייס את כל מוקירי זכרו כדי לזכות בתואר ספר השבוע ברדיו, ומשבח את עצמו בכל רחבי האינטרנט. ומכאן התחיל כל הדיון הזה שכבר נראה כמו מסטיק שלעסו אותו יותר מדי ואין לא יותר טעם. וזה שהוצאתי או לא הצאתי ספר לא רלוונטי. צריך איזה מינימום של אינטגריטי, כבוד עצמי וכבוד למקצוע. לא איכפת לי שלזר יחליט שהוא מוכן להכנס למיטה עם כל לקטור/ית, מפיק/ה, מו"ל/ית ומנהל/ת פורום באינטרנט כדי לקדם את ספרו. נדמה לי רק שהוא לטווח ארוך מזיק לעצמו. זה ספור אחר אם המו"ל שלו יגיס את כל כשרונו והונו לעשות את עבודת הפרסום. בוודאי שזה ספור אחר אם קורא/ת נלהב/ת עושה זאת. וגם אז הוא נחשד כמוציא לפועל ומגויס ע"י הסופר/ת על ידי כל מיני פראי אדם.

דן לזר

New member
סיכומי לעניין

עם כל הכבוד, אני יכול רק לומר לך שהדבר היחיד שאני עושה, כדי לעזור לספרי הוא לפרסם את עצמי, בשמי הפרטי והמלא, באינטרנט. וראית את נוסחי הודעותיי- שמי המלא, כותר ספרי, תוכנו ולעיתים גם כריכתו האחורית. זהו, בעיני, פרסום די מינימלי, ואין לי כוונה להתייחס לכל שאר דבריך/האשמותיך. הספר יצא לאור לפני כ-שלושה שבועות. אין לי עניין או רצון להפוך את הספר לISSUE רכילותי, ואם ניסיונות הפרסום שלי גררו תגובות שהפכו אותו לכזה אני יכול רק להצטער על כך. ומעבר לכל האמור- כל הישג של הספר הושג בזכותו בלבד. כמו שכבר אמרו לי חברים, ברגע שהוצאת את הספר לאור, הוא יוצא משליטתך ומאחיזתך, וכבר יקרו לו וסביבו דברים שאין לך קשר אליהם. והמבין יבין. ובכל זאת, אני מאחל למי שיחליט לעיין בספר- קריאה נעימה, בואו נזכור שבכך כל העניין. דן.

לויה

New member
לדן לזר

אם חשדתי בכשרים- סליחה. אבל נראה לי מוזר שספר זוכה בספר השבוע בהסתמך על דעת קוראים זמן כ"כ קצר אחרי שיצא. הוסף לכך את הפרסום שאתה עושה לעצמך ותבין מאיפה החשד. זכותך לעשות לעצמך פרסום. אבל- כדאי שתקח את עצת ידידיך לתשומת לב. אכן ברגע שפרסמת את הספר הוא הופך "לרשות הקוראים". אז תן להם, למבקרי הספרות ולמו"ל שלך לעשות יחצנות. לטעמי, זה לא צנוע ולא מכובד שסופר מיחצן את עצמו. יותר מכך - לטווח ארוך זה רק יזיק לך ולא יוסיף לכבודך ולשמך כסופר.

מרגוט

New member
טוב זה לא בדיוק נכון

פרסמת בפורום ספרים בוואלה בשם שהוא לחלוטין לא שלך והוא בטח לא שם מלא, לא שלך ולא של אף אחד, אבל למה לעסוק בקטנות. בהצלחה עם הספר.

אושר מ

New member
לויה עם כל הכבוד, הגזמת

אין לך שום יכולת לקבוע אם היה הספר אצל דליה יאירי בצדק או שלא בצדק. האם קראת את הספר? עיינת בו? אם כן, בבקשה תגידי מה את חושבת. אם לא, אז למה לחרחר ריבים סתם? לא חבל על האנרגיה שלך ועל האנרגיה שלי? תודה

lady_anne

New member
../images/Emo50.gif, דן

ומבחינתי הוכחת אינטגריטי במתן תשובות גלויות ולא-מתחמקות לשאלות שנשאלו בשירשור זה. בין אם שכבת עם המו"ל ובין אם לאו, ובין אם הופעת אצל דליה יאירי באופן ספונטאני ובין אם יזום - את הצלחת הספר ישפוט ציבור הקוראים והוא בלבד. בברכת עלה והצלח

למעלה