ספר חובה לאוהבי ים

• פותח הנושא arye9
  • פורסם בתאריך

arye9

New member
ספר חובה לאוהבי ים

בלב הים, סיפור השרדותם של ציידי לוויתנים. על פי סיפור זה נכתב הספר "מובי דיק". קישור לביקורת ספרים של "הארץ". אריה

soso_sami

New member
אכן ספר מדהים

אך עם זאת גורם לך לחשוב פעם ועוד פעם ועוד פעם על "מה לעזאזל אני מחפש בים הענק הזה..." במקום להסתובב בסמוך לחוף ולהנות מהחיים. אני זוכר שפגשתי את מרק דופאביו. מרק היה סקיפר מאוד מנוסה שעסק בהעברת יכטות ממקום למקום. בין השאר נשכרו שירותיו להעביר יכטה ממרטל ביץ´ בקרולינה ללונג איילנד (נדמה לי) היכטה שלהם טבעה בדרך בהוריקן בוב והם נסחפו במשך 10(!!) ימים ללא מים ואוכל ברפסודת הצלה קרועה. מרק ושני אנשי הצוות אחת מהן בחורה בחודש החמישי להריונה. כבר כמעט נואשו מלחפש אותם והחברים של מרק ביקשו עוד יום אחד וביום הזה בטיסה האחרונה של החיפוש המטוס זיהה אותם. הרופאים קבעו שאם מרק היה מגיע יום מאוחר יותר לא היו יכולים להציל אותו. היה מדהים לשמוע את הסיפור שלו ויום אחד לפני שנתיים גיליתי שגם עשו על זה סרט. בנוסף ברוב "טפשותי" במהלך חציית האטלנטי קראתי את הספר "A Drift" המספר על בחור הפליג לבד באזור הקנריים התנגש בלויתן ומאז נסחף ברפסודה 76(!) ימים עד שנפלט לחוף. ספר מאוד מאוד מומלץ אבל לא לפני או במהלך הפלגות ארוכות.

בת ים

New member
שאלה טובה מאד../images/Emo26.gif

מה באמת אנחנו מחפשים, על מפרשיות קטנטנות בים ענק, נתונים למצב רוחו של נפטון ומצב הרוח באופן כללי? התשובה, אצלי בכל אופן, לא נקשרת למתן תשובה ריאלית, הסברתית ומפורטת. מדובר בדחף, תחושה של רצון חזק ממך, לשחרר 4 חבלים ולצאת...פשוט להשתחרר. תשאל כל אוהב ים, לאחר שעות ארוכות של התמודדות: "היה כדאי?" והתשובה כמעט תמיד(אחרי ארוחה טובה,מקלחת ושינה עמוקה-חד משמעית - כן

בת ים

New member
מצטערת../images/Emo7.gif לא עברתי את שלב הצילום

קראתי את מובי דיק מזמן. כנראה שבמהלך חיי פיתחתי מצפון ענקי...... קשה לי להתמודד עם צייד מכל סוג שהוא. בטוחה שאחרים יצליחו להתמודד ולהנות-תודה אריה!

למעלה