ספר ילדים חדש שיעזור לילדים להתמודד עם אובדן

ניניש1

New member
ספר ילדים חדש שיעזור לילדים להתמודד עם אובדן

שמי שרון. הוצאתי השבוע ספר לילדים העוסק באובדן. הספר מיועד לילדים בגילאי 3-7 ו"מתאים" לאובדן סבים, אובדנים פתאומיים ולסקרנות או פתיחת המושג אובדן. הספר נכתב בעקבות אובדן אישי. אני יודעת משיחות עם הורים ואנשי מקצוע רבים כי קיים צורך אמיתי בספר כזה. אתר הספר- www.lalibook.com ניתן לשאול שאלות ולהגיב גם דרך האתר. תודה, שרון

ניניש1

New member
להסביר לילד בן חמש

אתחיל בזה שאין דרך אחת לספר לילד על אובדן של סבתא. משפחות או הורים מתייחסים לסיטואציה בצורה שונה. יש כמה שאלות, האם הילד ידע שהסבתא חולה או שזה היה פתאומי? האם הילד היה קשור אליה מאוד, ראה אותה המון? וכד' גיל חמש הוא גיל בו הסקרנות בנוגע לאובדן כבר קיימת בין אם בעקבות אירועים ציבוריים ובין אם מתוך סקרנות אישית. בגיל זה ישנה כבר יכולת להבין מושגים מופשטים אך עם זאת ישנה מחשבה שאולי המוות הוא דבר חולף. העצה הראשונה שלי היא לא להסתיר ולספר את האמת בדרך פשוטה ויחסית ישירה, כמובן שיש להתחשב בילד, באופיו, בדברים שמפחידים אותו. יש להסביר כי זהו "מצב" טבעי שקורה כשמאוד מאוד זקנים, ולהשתדל לא לייחס את האובדן למשהו ספציפי שמאוד יפחיד או יקושר מאותו הרגע לאובדן. במידה ורוצים "עזרה" כלשהי ספר יכול להיות כלי מעולה, מכיוון שהוא מספר על ילד/ה שחווים ממשהו דומה, ודרך הסיפור ניתן לדבר על האובדן עצמו, על הרגשות, על הזכרונות וגם לומר שיש דברים שאנו לא ממש יודעים, כמו לאן הם הלכו, או להחליט יחד, או להכניס את האמונה האישית. ישנם כמה ספרים טובים לילדים http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Shefi/ShlaveiChaim/GilRach/klali/SipureyYeladim.htm וישנו ספר מצוין להורים- "בלעדיך" של תמר גרנות. אלו העצות שלי, כמובן שלפעמים ישנו צורך לפנות לאיש מקצוע, אם מפני שהילד צריך תמיכה או משום שלהורים קשה מאוד להתמודד עם המצב. שרון לשאלות נוספות 054-6559353

sombol1

New member
הילדים בזמננו שאני פוגש כבר שואלים מה הטעם ?

שאלה שגם אני שאלתי בצעירותי לא מתוך פחד אלה רק מתוך סקרנות ורצון לגלות ולהבין מה הטעם בחיי ? עם סבא מת בגיל 90 זה אומר שגם את אמא תגיעי לגיל 90 ? וזה אומר שגם אני אגיע לגיל 90 ? אז מה הטעם בכל הרדיפות השונות מה הרווחתי ? מה בסוף ישאר לי מכל זה אם הכל יעלם ? זה נשמע כמו שאלות כבדות ועמוקות אבל זה שאלות שילדים שואלים מחפשים משמעות מה תוכלי לענות להם ? שאין תשובה לזה ? זה לא יספק אותם.

ניניש1

New member
טעם

ילדים מחפשים משמעות ואנו צריכים לעזור להם למצוא אותה הטעם בחיים אינו קשור רק למוות האובדן הוא חלק מהחיים ויש לצקת משמעות רבה לחיי היום יום לדעתי, צריך לדבר עם ילדים על הכל, גם על שאלות קשות, גם אם אין תשובה. אבל זו, דעתי בלבד.

למעלה