ספר ילדים שכתב ילד -סדרה חדשה

maore

New member
ספר ילדים שכתב ילד -סדרה חדשה

הוצאת אבן חושן הוציאה ספר ילדים שכתב ילד בן שמונה (היום בן 11 וכבר לא ממש קורא "כי זה של חנונים"). ומתכננת בשיתוף קרן קרב להוציא סדרה שלמה שכזו... כתבה בהארץ. מה דעתכם?

maore

New member
../images/Emo52.gif ו-הקישור העובד...

הכתבה בארץ על ילד שכתב וצייר ספר, וסדרה מתכוננת בסגנון זה.

קראתי את הכתבה ואני חצויה בדעתי....

כפעילות של עידוד קריאה וכתיבה ובכלל אני מאוד בעד שילדים כותבים, מאיירים ו"מוציאים" בעצמם ספרים. מצד שני, כשמוציאים את הספרים לאור בהוצאה של ממש ומוכרים אותם זה אומר גם שיוצרים סלקציה בבחירת הספרים שיודפסו ושילדים קטנים אמורים להתמודד, כיוצרים, עם שיקולי רייטינג, פופולאריות ולקבל דחיות מההוצאה. התופעה הזאת קיימת בהכרח מפני שמס' הספרים שאכן ייצא לאור בפרויקט מוגבל בהכרח והילדים שיצירותיהם לא יודפסו רבים מאלה שיצירותיהם יודפסו. מצד שלישי- יש קסם מסויים בכתיבה של ילדים עבור ילדים, כשלילדים כותבים יש הבנה גדולה יותר לליבם של ילדים קוראים מאשר לסופרים מבוגרים. בקיצור וכאמור- אני חצויה....

גם אני חצויה.

בעיני נכון להוציא ספר לילדים, אם הוא איכותי, ולאו דווקא אם הוא נכתב על ידי ילד. כלומר, לא משנה לי מי כתב - ילד, מבוגר שאין לו ילדים, הורה או סב - כל זמן שהספר טוב, ושילדים ירצו לקרוא אותו. הבנתי מהכתבה, שכאשר הקריאו לילדים את הספר בלי לומר להם שילד כתב אותו, הם לא התלהבו, ורק אחרי שאמרו להם את זה, הם הביעו התעניינות. כלומר התעניינותם נבעה מהפן הרכילותי של הסיפור. (קצת כמו הספרים של מדונה: האם מישהו היה קורא אותם, אלמלא היא כתבה אותם?) אם הילד הסופר בעצמו לא מתעניין בספרים, אז למה שמישהו ירצה לקרוא את הספרים שלו? חוץ מזה, הבנתי שהילד הזה מקושר איכשהו להוצאת הספרים (לא זוכרת בדיוק), ככה שאולי הספר הוצא רק בגלל הפרוטקציה שלו, ולא בגלל האיכות (אני מדגישה אולי. לא קראתי את הספר).

maore

New member
../images/Emo45.gif ודווקא אין פרוטקציה

אכן השתמע שבעצם הספר עצמול א משהו בכלל. בדוגמא עם הילדים - הם מכנים את אימם ממותה, וברור שיאהבו לאור זאת את הספר (על מפלצת בשם ממותה). ואכן היה בירור שהילדים חשבו שהספר ילדותי וכלללא מלהיב וכנ"ל לגבי האיורים. זה גם נראה לי בעייתי. לגבי הספר הספציפי הזה, הילד דווקא לא מקושר להוצאת ספרים ואין לו פרוטקציה. צויין בפרוש בכתבה שהאמנית הילה לולו לין מכירה את הורי הילד, היא אהבה את הספר ולכן העבירה אותו לידי מכר אחר שלה - אגסי מהוצאת הספרים. גם הוא אהב את הספר, ולכן יזם פגישה עם אביו של הילד. משם הכל התגלגל.

למעלה