ספר לימוד יפנית מעניין?

ספר לימוד יפנית מעניין?

ניסיתי את Japanese from Zero! אבל פרשתי אחרי שליש ספר מרוב שיעמום. האם Japanese Demystified יותר מעניין? יש לציין שניסיתי גם את Human Japanese (ספר אלקטרוני אינטרקטיבי שזמין למחשב, טאבלטים וסמארטפונים) אבל גם הוא היה נורא משעמם. ואם כבר מדברים על תוכנות, ניסיתי גם את Rosetta Stone אבל לא רק שזה יותר משעמם מכל דבר שקיים ביקום, זה גם לא מלמד מי יודע מה. כנ"ל Pimsleur.

אפשר המלצה לספר/תוכנה/אפליקציה/אחר ללימוד עצמי של יפנית שאשכרה מעניין? או לפחות לא משעמם...?

herouth

New member
רוזטה היא באמת בדיחה.

את פימסלר דווקא אהבתי, אבל רק בתור מבוא וטעימה. ברור שהוא לא מיועד ללימוד דקדוק רציני. יותר לקבל את הזרימה של השפה ואיך היא נשמעת.

אני למדתי מ־Japanese The Manga Way. דקדוק זה אף פעם לא משהו מרתק במיוחד, אבל לפחות בספר הזה יש קטעים מתוך מנגות שונות ואפשר לראות את היישום של החוקים. החיסרון שלו הוא שאין תרגילים.

Simbbam

New member
יותר מזה שאין תרגילים

JAPANESE THE MANGA WAY בעייתי מאוד בעייני כספר ללמידה, בטח ובטח למי שלומד באופן עצמאי ללא הדרכה של מורה.
לא רק שאין בו תרגילים, אלא גם שלכל עיקרון דקדוקי יש דוגמה אחת בלבד ומקסימום שתיים, וגם השפה שבה הדוגמאות כתובה היא לפעמים שפה עם סלנג או ילדותית, ומי שמתחיל ללמוד יפנית אמור להתחיל עם שפה סטנדרטית מנומסת.
עוד בעיה בו, לדעתי, היא שהחומר הדקדוקי לא מסודר ולא מופיע בהגיון כלשהו.

בקיצור, הייתי ממליץ עליו רק למי שלומד עם מורה ועם ספר אחר, ומשתמש בו בתור תרגול/העשרה.

herouth

New member
מי שלומד יפנית צריך לדעת יפנית.

הם מלמדים בהחלט גם את השפה המנומסת וגם איך להבדיל ביניהן, שזה דבר חשוב לאנשים שקולטים חלקים מן השפה ממקורות שונים. ללמד רק יפנית מנומסת זה אומר שאתה לא תבין חצי ממה שאומרים לך. זו ממש לא הדרך ללמד.

Simbbam

New member
לא אומר שצריך ללמוד רק שפה מנומסת

אבל צריך להתחיל מזה מאחר וזה הכי סטנדרטי והכי פשוט. אבל זו בכלל לא הנקודה המרכזית בטיעון שלי.
אני טוען שאי אפשר ללמוד כלל דקדוקי שמיושם על דוגמה אחת בלבד. צריך הרבה דוגמאות כדי לראות דרכים שונות של שימוש. מה גם שההסברים הדקדוקיים של הספר הזה לא תמיד ברורים כל כך
שוב, זה עניין של דעה אישית, אני קראתי את הספר הזה אחרי שכבר למדתי דקדוק עם מורה אז נהניתי ממנו, אבל המסקנה שלי היתה שיהיה לי מאוד לא נוח להשתמש בו בתור מקור ללימוד מתודי של דקדוק בתור מתחיל.

Simbbam

New member
אמ.. אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון ב"משעמם

זה לא רומן טרגי... זה ספר ללימוד שפה

אני מבין את הצורך שזה יהיה מעניין אבל השיקול של כמה הספר מעניין לא ברור לי כל כך, גם זו שאלה של העדפה אישית. מה הופך ספר למשעמם עבורך?

מבחינת היתרון שלו: ההסברים הדקדוקיים ברורים מאוד, רחבים וכוללים דוגמאות רבות. נושאי הדקדוק ברורים ומסודרים (יש ספרים שבהם אם אין לך מורה שמסביר, לא ברור לך מה הפואנטה שמנסים ללמד אותך).
יש תרגילים (לא הכי טובים אבל יש), וזה בא גם עם דיסק לתרגילי שמיעה.

הייתי מציע להשלים את GENKI עם הספר MINNA NO NIHONGO שהוא כולו ביפנית ולא כולל הסברים דקדוקיים בכלל, אבל יש בו כל מה שאין בגנקי: המון תרגילים מעולים (בניית משפטים וכו'), הרבה קטעי קריאה ושיחה (\שזה חשוב מאוד).
שילוב של שני הספרים אופטימלי לדעתי האישית.

לגבי מחיר - יש לך כמה אפשרויות.
1. הזמנת הספרים באינטרנט - אכן מאוד יקר.
2. קניה ביפן ושילוח לארץ - אני ביקשתי מחבר שנסע ליפן להביא לי, אבל לדעתי יש גם חברות שעושות את זה בשבילך ואולי זה יוצא יותר זול (מי שמבין בזה מוזמן להגיב פה ולהסביר לו).
3. למצוא מישהו שיש לו את הספרים האלה (לי למשל יש אותם, אם אתה מגיע לסביבת ירושלים, יש פה בפורום אנשים נוספים שודאי יש להם וגרים במרכז) ולצלם את הספרים - יוצא הרבה יותר זול.
4. לחפש באינטרנט קבצי PDF של הספרים - אמנם זה לא חוקי, אבל אני מאמין שיש (יש כל כך הרבה אנשים בעולם שלומדים יפנית, והספרים האלה משמשים חלק גדול מהם, אני בטוח שמישהו איפשהו העלה אותם לאינטרנט).

בהצלחה!

johnny d

New member
לא הייתי ממליץ על MINNA NO NIHONGO

הספר לא נכתב מתוך ההבנה של צרכים ודרכי לימוד מערביות.
עיקר השימוש בספר הוא ע"י מורות יפניות ליפנית ביפן שעל פי רוב מלמדות אוכלוסיה שהגיעה ליפן עם מטרה כלשהי והרבה מוטיבציה ללמוד יפנית לא משנה באיזה צורה עקומה ילמדו אותם.

Simbbam

New member
לא ממליץ עליו כספר לימוד, אלא כמאגר תרגילים

בלבד.

innocence

New member
לא ממליצה על PDF,

אם הכוונה היא להדפיס. פשוט כי האיכות לא מספיק טובה כדי לראות את הפוריגאנה.

המקום הזול ביותר לקניה זה WHITE RABBIT PRESS, וזה לא מי יודע מה זול, אבל בערך 200 שח לספר...
אולי בדיונון או משהו אפשר יהיה לקנות את הפרים זול יותר (ליד אוניברסיטאות שמלמדות יפנית)

johnny d

New member
ה-PDF של הגרסה הקודמת נהדר

ההדפסות מעפנות.

מה שכן, יש לא מעט תלמידים שמוכרים את הספרים האלו.

Simbbam

New member
לא יודע מה הולך באוני' ת"א, אבל פה בירושלים

אף חנות ספרים לא מוכרת ספרי לימוד יפנית...

innocence

New member
פעם אצלנו מכרו

אבל החנות עברה הרבה תהפוכות אז אני לא יודעת אם זה עוד רלוונטי גם להיום...

johnny d

New member
ברור שזה משעמם

אם ניסית ספרים אחרים והם שיעממו אותך, חפש נושא אחר ללמוד.

mishel s

New member
אם אתה רוצה לא משעמם

אז ספרים כבר נפסל.
נסה את הסדרה החינמית באינטרנט:
irrasshai

מעל מאה וחמישים פרקים של עשרים דקות שמאוד קל ולא משעמם ללמוד איתם. לא ממש ללמוד, פשוט לשים פרק בזמן הפסקה/נשנוש/מה שלא יהיה ולסיים תוך 20 דקות.
עם הזמן, אין מצב שלאתלמד מזה משהו.
זו הסדרה שאני התחלתי איתה.

omrisim210

New member
Mirai Japanese

זאת אפליקציה שקיימת כרגע רק ב-ios (באנדרואיד קוראים לה istart japanese והיא לא חינמית, מכסה רק את ההתחלה של יפנית ויש בה רק קול של בת מאיזור פוקואוקה) היא חינמית וכל שיעור הוא 5 דקות ומכסה 2 קאנה (קאטאקאנה אחת והיראגאנה אחת), מילים שימושיות ודקדוק שימושי. משם למדתי הרבה מהדקדוק שאני יודע. אתה מקבל 4 פרקים (כל אחד 10 שיעורים) בחינם ואת השאר צריך לקנות. יש באפליקציה קריין מאיזור טוקיו, קריינית מאיזור פוקואוקה וקריין בריטי. בנוסף לאודיו, יש גם בועות דיבור על המסך עם טקסט באנגלית או בקאנה ותמונות. אני התחלתי להרכיב משפטים בסיסיים בדרך לבית ספר באייפד

למעלה