ספר לימוד לאלגברה בסיסית

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
ספר לימוד לאלגברה בסיסית

אני עושה חישובים יחסית לאט.חשבתי לתרגל את האלגברה הבסיסית (שברים,חילוק וכפל על דף) בעזרת ספרים,יש למישהוא רעיון? הספרים של היסודי הם קצת בסיסים מדי.חשבתי על ספרים של כיתה ז.יש איזה ספר או שיטה שיכולה לעזור לעשות חישובים בראש מהר יותר? או שזה פשוט ענין של תרגול.

moogy1

New member
מיומנות והצלחה במתמטיקה הן תוצאה של

שלום לך, מתמטיקה היא צרה מעיקה וכואבת לציבור גדול. ומן הידועות הוא כי מי שאינו נכנע: לומד, מתרגל ולא מוותר בדרך כלל גם יגיע להישגים. ספר התרגול היעיל ביותר שאני מכירה לצורך זה הוא : אספיס לכיתה י ( צבע ורוד ולא !!! כחול) בספר זה תמצאי תרגילים מדורגים בכל נושא בתוספת הסברים ותשובות. עם זאת ניתן להיעזר גם בשיטות חישוב ופטנטים לקיצור הדרך. שיטות כאלה ניתן למצוא בחוברות ההכנה למבחניי סף לאוניברסיטאות ולעיתים גם בהכנה לקראת הבחינה הפסיכומטרית. השיטות הללו פשוטות מאוד ולעיתים מצליחות לסייע בפתיחת סתימות ומעצורים. חשוב! מאוד כדאי להימנע משימוש במחשבון לחישוב פעולות חשבון פשוטות , וכך לאמן את כוחות המחשבה ולשפר את הביצועים המתמטים כתוצאה מכך. בברכה אלמוג

ET2k

New member
בקשר לשיטות הפסיכומטרי/בחינות סף

לפי מה שראיתי,רוב השיטות האלו מתאימות לסוג מסוים של תרגילים וכוללות לעיתים שינון של תוצאות או חלקי תרגילים בעל פה. אני מתעניין יותר בחישובים ממש בסיסים. (כפל וחילוק אנכיים) ,ואפילטו חיבור מספרים בראש,אבל אני מבין שכנראה בענין הזה אין שיטות ופשוט צריך להתאמן.

למעלה