ספר לימוד ל- C++

nizzan

New member
ספר לימוד ל- C++

שלום לכולם! אני מחפשת המלצה לספר לימוד של C++ עדיף בעברית על מנת ללמוד באופן עצמי במקביל לקורס בתכנות מונחה עצמים. תודה

Moridin

New member
מה? השתגעת? The C++ Programming Language?

הוא *אולי* טוב כספר שני. הוא מאוד רע ללימוד C++, כי הוא מתעכב על נושאים הרבה יותר מדי לעומק ומצד שני לא מסביר מספיק. בתור ספר ראשון הייתי מעדיף משהו יותר... קל, כמו Thinking in C++. נגיד. אני באופן אישי התרשמתי מהגישה המרעננת של Accelerated C++ - הספר הזה מלמד std::string ו-std::vector לפני char* ומערכים. אני נוטה להאמין שכספר ראשון, Accelerated יעשה עבודה טובה, אז אני ממליץ אבל עם הסתייגות - זו בחירה לא אורתודוכסית.

שים לב למה שהיא ביקשה

היא ביקשה המלצה לספר לימוד שישמש אותה ללימוד באופן עצמי *במקביל* לקורס תכנות מונחה עצמים שהיא לוקחת. מנסיון אישי שלי שבו קיבלתי את מלוא ההסברים בהרצאות במסגרת הקורס שלקחתי ונעזרתי בספר- הספר היווה הסבר,הרחבה והשלמה מצויינת. אין לי מושג אם הוא מתאים לאנשים עם אפס ידע.

iiddoo

New member
דרך אגב

אני לא חושב שקיים ספר נורמלי בעברית לנושא. בכלל, אם אתה לומד מדעי המחשב אז כדאי מאוד שתתרגל לכך שהספרות היא באנגלית {גם לאחר התואר}.

nizzan

New member
אני יודעת שהספרות היא באנגלית

אבל לפעמים זה דוקא נחמד לקרוא קצת בעברית. מצחיק איך אוטומטית מסיקים שמדובר בבחור ולא בבחורה.. (למרות שסטטיסטית זה בעיקר בנים אז אפשר להבין..)

S h a y D u

New member
דווקא יש ספר מצויין וקל בעברית:

C++ סדנת לימוד, של Jesse Liberty, הוצאת הוד-עמי. את חייבת גם את הספר של Bjourn בשביל לקבל מושג רחב יותר עם יותר פיצ'רים של השפה. תשלבי ביניהם.

1ca1

New member
דווקא ממש לא אהבתי את c++ סדנת לימוד

יש לי אותו בערך מכיתה ח'... הוא לא מקיף מספיק, מכסה נושאים בסיסיים בלבד (איפה smart pointers למשל? זה ממש אלף-בית לכל מתכנת c++ בחוץ) ולא אהבתי את ההסברים (אולי זה בגלל התרגום?).

S h a y D u

New member
לא בגלל התרגום.

ההסברים אולי לא מספיק קונספטואליים (לטעמי, בכל אופן). תרגום זה תרגום, ככזה הוא עלול לשבש לך את עולם המושגים והז'רגונים. אבל דווקא בספר הזה נכתב בייעוץ של יואב נתיב - ולכן השפעת התרגום לא קריטית כמו בספרים אחרים שנכתבו בעברית, וזה יכול להיות טוב להתחיל עם זה עבור מישהו שלא תכנת מעולם בשפה. אני, בכל אופן אהבתי את הספר The C++ Programming Language - Bjarne Stroustrup.

1ca1

New member
אומנם לא בעברית, אבל של ברוס אקל

עושה את העבודה, ומצוי באופן חוקי להורדה חופשית באינטרנט (ד"א יש לו גם ספר לא רע על ג'אווה).

Lady in red2

New member
נצל"ש - ספר בג'אווה

בדקתי את הספר שהצעת על ג'אווה ורשום שם שהוא קצת מתבסס על ידע ב-C/C++. אין לי שום ידע בשפות האלה (רק ב-scheme
) ורציתי לדעת איזה ספר מומלץ במקרה זה?

1ca1

New member
נראה לי קצת רקורסיבי העניין הזה

מפנה אותך לספר של ברוס אקל בc++... באמת לא נראה לי העניינים שם כל כך מסתמכים על c/c++ באופן חזק, סה"כ ג'אווה שפה יותר פשוטה (לפחות בהתחלה, עם ניהול פוינטרים למשל וכו'), היא אומנם יותר מכוונת oop מאשר פרוצדוראלי כמו c, אבל אפשר להסתדר... ספר גם לא רע (המכוון בעיקר ללימוד מבוא למדמ"ח בשפת ג'אווה, אך אם את מכירה את מבוא למדמ"ח (למשל c/cpp וכו' אולי אפשר למצוא ספר מקוצר יותר)) הוא An Introduction To Computer Science With JAVA של Kamin.

למעלה