ספר מומלץ ללמידת WINRUNNER

mortali

New member
ספר מומלץ ללמידת WINRUNNER

היי! אני אמורה בקרוב לכתוב סקיפטים ב-WINRUNNER עוד לא קיבלתי את התוכנה כך שאין לי אפשרות להתקינה ולשחק עימה וללמוד תוך כדי, לכן אני מעוניינת בספר כלשהו שמלמד כיצד משתמשים בכלי זה.

boulderdash

New member
גרסת הנסיון ופורומים

כל תוכנה של מרקורי מגיעה עם tutorial שמלמד את הבסיס של התוכנה, זו התחלה טובה מאוד, ככה למדתי QTP, זה היה בסיסי אבל מצוין, לאחר מכן אפשר לרוץ לבד עם התוכנה בלי בעיות, אמנם WinRunner קצת יותר קשה ללימוד מ QTP אבל זה בהחלט אפשרי. במידה ונתקעים אפשר תמיד להעזר בפורום שלנו וגם בפורום המצוין של QAFORUMS. אגב, אני ממש לא מבין למה העולם לא עובר ל QTP, במיוחד בהקמת מערכת אוטומציה חדשה לחלוטין... למה בחרתם ב WinRunner ולא ב QTP?

mortali

New member
כיוון ש-WINRUNNER זו העדפה של הלקוח

לחברה שלי אין רישיון לכלי והלקוח הוא שזה שיספק את הרישיון והוא זה שדרש דווקא את כלי זה ומה שהלקוח רוצה זה מה שמקבל, חוץ מזה שהחברה שלי מתקמצנת בקניית תוכנות (רשיונות) מה שאומר שאנו תלויים ברשיונות שמצויים בידי לקוחותינו. מה זה QTP ??? מעולם לא שמעתי על זה...כן יצא לי לעבוד עם COMPUWARE ואלו 2 הכלים האוטומטיים היחידים שהזדמן לי להכיר.

boulderdash

New member
QTP = QuickTest Professional

כלי אוטומטי לבדיקות פונקציונליות ורגרסיה של מרקורי, המוצר שלמעשה מחליף את WinRunner למרות שאחרון לא מת, אבל למעשה אין לו פיתוח עתידי, לדוגמא, דוט.נט נתמך רק ע"י QTP.

Eonwe

New member
אולי כדאי לשכנע את הלקוח ש...

יצירת מערכת בדיקות אוטומטיות תמומש במוקדם או במאוחר ע"י QTP (הכלי העתידי בעולם האוטומציה) וככזה כדאי ומומלץ להמיר את רשיונות WR ב QTP. יתרה מזאת, רצוי להגדיר מראש את מטרות האוטומציה ולאחר מכן לבחור את הכלי למימוש.

ido100

Member
לא מדויק בכלל

QTP הוא מאין תחליף של WR, אך לא בא במקומו. יש מאות יכולות חזקות של WR שלא באות לידי ביטוי בכלל בQTP. \מלבד התמיכה ב.net הQTP נותן תמיכה מעולה בWEB שממש חסרה בWR, אבל מעבר לכך WR הוא כלי חזק, יציב וימשיך לשמש ככלי בדיקה לעוד הרבה שנים קדימה. עובדה שQTP קיים כבר משנה 2001 ועדיין לא עשה את הפריצה שלו בשוק.

erandd

New member
תרשה לי לחלוק

מרגע שחברה מכריזה שהיא מפסיקה לפתח יישומים נוספים לכלי מסויים היא חורצת את דינו למות. אתה באמת חושב שמישהו ישקיע עשרות אלפי דולרים של רשיונות על כלי כזה? נכון שיקח זמן עד שWR יעלם מהשוק, ישנן חברות רבות שמיישמות סקריפטים כבר שנים ולא רוצות לזרוק הכל לפח, אבל לכל דבר ועניין כל מי שיתחיל פרוייקט חדש יעשה אותו עם QTP.

Eonwe

New member
זה רק עניין של זמן (אולי הרבה זמן)

שהתמיכה ב WR תיפסק, וככזה WR חי על זמן שאול...

boulderdash

New member
בהחלט נכון V|

WinRunner עבר למצב של תחזוקה לצורך תמיכה בלקוחות שמשלמים המון עבור תמיכה, לא תהיה גרסה חדשה, מרקורי מתחזקים אותו בלית ברירה, מצד אחד הם היו מאוד רוצים להפטר מהטכנולוגיה המיושנת של המוצר הזה, מצד שני הדבר הזה הוא פרה חולבת שעדיין מפיקה רווחים עצומים... אין שום הצדקה לקנות רשיונות חדשים של WinRunner, נניח שמחר אתם נדרשים להסב את המוצר לסביבת דוט נט, מה תעשו אז? תכתבו את הכל מחדש? תקנו רשיונות נוספים בעוד עשרות אלפי דולרים שיבואו על חשבון המחלקה שלכם? (במקום שישמשו לתגמול על Review טוב
) לסיכום Eonwe צודק, WinRunner הוא מוצר מעולה, אבל מבוסס על טכנולוגיה מאוד מיושנת, הגיע הזמן שלו לפרוש...

boulderdash

New member
מה קרה לכל הספייס הזה בסוף?!?!?

ערן, אתה יכול לערוך את זה בבקשה? וה V| , היה אמור להיות

ido100

Member
בהחלט לא נכון חבריי המלומדים

אני לא יודע כמה זמן אתם בשוק וכמה המקום בו אתם עובדים משלם. אך במקום האחרון שעברתי המשכנו לקבל בקביעות גרסות חדשות של WR מדי כמה חודשים ככה שאין אמת בכך שהפיתוח נעצר. וגם אם הפיתוח יעצר היום התמיכה תהיה לאורך כל כך המון שנים קדימה כך שלא תהיה כל סיטואציה של אי תמיכה.

erandd

New member
IDO100 היקר

לפחות לפי הגיל שלך כנראה שאני בתחום יותר שנים ממך (אלא אם כן לא היית בצבא). לגבי WR. מרקורי הצהירו באופן חד משמעי שהם לא מתכוונים לפתח יותר על את פלטפורמת WR אבל הם כן יספקו תמיכה. הם הצהירו שQTP הופך למוצר הדגל בבדיקות פונקציונליות. שוב, אף אחד לא מוריד מערכו של הכלי הזה (ופחות מכולם אני), אבל לא הייתי ממליץ לקנות רשיונות חדשים או להתחיל פרוייקטים חדשים איתו.

odedt2

New member
ה לגבי השקעת זמן וכסף בלימוד אחד ?

אני מכיר בצורה בסיסית את 2 הכלים, אבל רוצה להתמחות באחד מהם. השאלה היא, האם לדעתכם כדאי להתחיל ישר מ-QTP או שרצוי לדעת קודם את הכלי המוסרתי על בוריו לפני שעוברים לכלי המתקדם?

erandd

New member
הם לא קשורים אחד לשני

WR עובד עם שפת סקריפט TSL QTP עם VB SCRIPT מלבד אולי הפונקציונאליות הבסיסית (GUJ SPU ןכו') הכלים שונים לחלוטין

ido100

Member
אממ... ערן

אולי יש מצב שאתה עובד יותר שנים ממני בתחום (אפילו עבדנו באותו מקום פעם בתקופות שונות), אבל בתחום הQA אני כבר עובד יותר מ5 שנים ... וכל השנים עבדתי בצמוד לכלי מרקורי ככה שאני מכיר אותם בצורה טובה ביותר ונמצא בקשר רציף עם המנהלים שם. אני כרגע לא נמצא בפוזיציה שכוללת בדיקות והתעמקות בכלי בדיקה אוטומטיים אך אני מניח שאם הייתי צריך לבחור כלי בדיקה לא הייתי פוסל את הWR משום שיש כלי אחר. כמובן שאם הQTP היה תומך במוצר שאני רוצה לבדוק בצורה טובה יותר הייתי בוחר בו.

למעלה