זה הלינק המלא
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2013/01/30/ajcn.112.042457.full.pdf
וזה מה שכתוב שם:
Low-carbohydrate diets restrict carbohydrate intake to 20–60 g/d. The studies in this review compared diets low in carbohydrates with low-fat and low-GI diets. The low-carbohydrate diets appeared to provide superior weight loss, glycemic control, and lipid profile compared with low-fat diets and, in one of 2 studies (42), was superior to the low-GI diet for all 3 variables. How ever, the carbohydrate content of these diets was as low as 20g carbohydrates/d and ranged from 13–45% of the daily energy intake. In contrast, international authorities recommend a car bohydrate intake from 45 to .65% of total energy/d
מהמעט שקראתי הם לא הישוו דל פחמימות מול דיאטה ים תיכונית. אלב דל פחמימות מול דל שומן הוא "superior" - טוב בהרבה. וזה לא מפתיע. שכן אין שום הגיון רפואי וואט אבר, מדוע חולי סוכרת 2 צרכים לאכול פחמימות או פחמימות מורכבות שמעלים סוכר ואינסולין. זה כמו לשפוך נפט בשביל לכבות מדורה בטענה שזה פחות דליק מבנזיק 95 אוקטן.
אבל אתם מפספסים את כל הפואנטה. הפואנטה אינה רק דל פחמימות. הפואנטה היא דיאטה קטוגנית, כזאת שמכניסה לקטוזיס.
יש הבדל עצום בין 20 גרם פחמימות ביום ל-40 גרם שיכול להוציא אנשים עמידים לאינסולין מקטוזיס. בקטוזיס מאבדים תחושת רעב. כל אלו עם סוכרת 2 (וגם אנשים רגילים שמתדלקים בגלוקוז) רעבים כל הזמן. תזונה קטוגנית מורידה את אותה תחושת רעב מציקה. יש כאלו שעמידים מאד לאינסולין שבכדי להיכנס לקטוזיס יצטרכו אפס פחמימות והגבלה משמעותית של כמות החלבון עד 90 גרם ביום (כי גם חלבון מעלה אינסולין). יש כאלו שיצטרכו להוריד קופאין, כי קופאין מעלה קורטיזול שמעלה סוכר ומעלה אינסולין.
כך שמחקר שמשווה דל פחמימות ולא מבדיל בין תזונה קטוגנית ללא קטוגנית מפספס בענק. להשוות תזונות בלי תיאוריה סיבתית זה מדע רע מאד. קורלציות אינן סיבתיות. קורלציות בלבד זה מדע רע שהוביל להוצאת השומן הרווי מהתפריט ומגפת השמנה וסוכרת 2.
יש תיאוריה שמסבירה מדוע תזונה קטוגנית יכולה לעזור לחולי סוכרת 2.יש תיאוריה שמסבירה מה הסיבה לסוכרת 2. הסוכר הגבוה אצל מרבית סוכרתיים 2 זה רק הסימפטום. הדבר שיש לטפל בו זה העמידות לאינסולין. ויש כאלו שלוקחים את זה רחוק יותר ומראים כיצד אפשר לרפא סוכרת 2 ולהפוך אותה. היינו כיצד להחזיר את החולה להיות רגיש לאינסולין. במילים אחרות, לתת לסוכרתי סוג 2 אינסולין, זה כמו לרפא אלכוהוליטס על ידי מתן ויסקי. תראו את ההרצאה המדהימה הזאת.
http://www.youtube.com/watch?v=4oZ4UqtbB_g
ותראו את המחקר הזה שמראה שלמרות שסיפרו לכם שסוכרת 2 זה מחלה לכל החיים, אפשר להפוך אותה ולרפא אותה על ידי צום של 500 קלוריות ביום למשך 8 שבועות (לאנשים בקטוזיס אין שום בעיה עם תפריט כזה. הם לא חשים רעב.).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168743/pdf/125_2011_Article_2204.pdf
המחקר הזה פורסם ב-2011 והספיקו לצטט אותו כבר 168 פעם!
לדעתי אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר, אם יגבילו את כמות הפחמימות ויאפשרו יותר שומן.
כך שאפשר להגדיל את כמות הקלוריות בתנאי שהם קלוריות שלא מעלות אינסולין.