ספר על אמיתות התורה.( בשביל חבר לא בשבילי).

ספר על אמיתות התורה.( בשביל חבר לא בשבילי).

חבר שלי רוצה להתחזק. אבל הוא רוצה ספר אנטלקטאולי. כזה שיכול לשכנע אותו לא על פי הרגש רק- אלה גם בעזרת לוגיקה.
אני המלצתי לו על הכוזרי. כי זה הספר שאני מכיר. המלצתי לו גם על מסילת ישרים כי אני לומד ואוהב. אבל הוא אמר שהוא.
מעדיף פילסופי. אז אני רוצה שתמליצו לי על ספר שדן בנושא הזה של אמיתות התורה, ספר שמתעמת עם הנצרות/האסילם.
ומוכיח את היהדות. אני חשבתי על אבן כמונה הפילסוף הבגדד"יעיון מחדש בדיונים הנוגעים לשלוש הדתות" אבל אני לא יודע
אם הוא מתרוגם. וגם לא קראתי אותו. אבל אמרו לי שהוא טוב. אבל אני לא יודע. חשבתי להמליץ לו על מורה נבוכים ( אני גם התחלתי ללמוד).
אבל הוא מתקשה ולא יכול להבין את לטענתו. כי קשה לו דברים יחסית קלים כמו מסכת ברכות/ שולחן ערוך גם לא שולט- אז אני מחפש- דברים לא קשים מאוד.
הוא בגמרא לא מצליח עדיין לקורא ממש טוב או בכלל. אז גם אני עכשיו לא יודע עם הכזורי מתאים לו, כי הוא פילסופי. אני קראתי
וגם התבלבלתי. ולא הכל הבנתי. ולא מאוד עזר לי. אבל קראתי רק כמה פרקים. אז אני אשמח לספרים עברו, לא משנה מאיזה דור.
העיקר שהיה לוגי גם. כולל הסברים והשוואות עם שאר הדתות. הוא רוצה לחקור ולא לאמין בלי ידעה שהתורה אמתית. אז
מצטע על אורך. רציתי לפרט. אני יודע שאמונה היא אמציוונלית. וקשה או בלתי אפשרי להוכיח. אבל הוא ביקש ממני שאני אברר
אז מה שעשיתי.שהיה לילה טוב לכולם.

אין ספר אחד שיכול "להוכיח" את אמיתותה, ובכלל זה היא בעצמה!

רצונו של חברך בהוכחות לאמיתות התורה, דומה לרצונו של אדם בהוכחת אמיתת רצונו שלו. רוצה לומר: דבר זה הוא נתון במציאות שלא ניתן להוכחה אלא רק לאמונה. גם אדם שישתכנע כי התורה דבר אלוהים הוא, יכול שלא לקבלה ולבעוט בה.

מכיון שהמלצתי זו תדחה על הסף, אמליצך בחום רב על הכוזרי (למרות היותו ספר פולקלוריסטי חסר כל משמעות אינטלקטואלית, אין ספק כי הוא בעל משמעות גדולה לאין ערוך לרוב רובם של הפתאים, היינו רוב בני האדם, וניתן לומר כי הוא הפרזנטור של האמונה הרווחת כמעט באופן גורף, בטח בימינו).

אני יודע אמרתי לו.

אני לא דוחה אותה אני מאמין במה שאתה אומר. אני יש ל י אמונה משלי אני תמיד שואל אבל אני
לא מנסה להוכיח את זה הוא כן. אבל שאלה לי עליך, אני שמעתי שחסידות חבד טוענת שצריך לאמין
בעזרת השכל, גם רמבם כך לא? לפי הבנתי. אני רק התחלתי ללמוד את מורה נבוכים. ספר עמוק מאוד.
וגם לא מבין הרבה. אבל כך הבנתי. אני לגמרי מבין את שזו אמונה. הוא לא. והוא בחור די חכם, תלמיד
מצטיין בית ספר מיוחד. אבל הוא די עקשן ורוצה שהכל היה מוכח. הוא עצמו רוצה לחקור. אז אמרתי
שאין בעיה. אז הצעתי לו ספרים. ושאלתי אתכם.

יש גישה כזו..

לא נכנס כרגע לרמב"ם ולמורה נבוכים (באמת זה לא המקום ולא הזמן להאריך בגישתו ובעימותה מול חכמי הכלאם והשאריעה) אבל אכן יש גישה שרואה בקיומו עולם זה ובאמיתות כתבי הקודש ונכונותם קטליזטור או עוגן לאמונה באלוהים. ולא רק ביהדות. על ג'ורג' פרייס שמעת? 'גגל' עליו מעט, גאון, חד בדרא, אתאיסט, מדען, מתמטיקאי וכימאי (בעל נוסחת הפלא המופתית המוכיחה כי אין אלטרואיזם בטבע), שבסוף ימיו אכן האמין באלוהים בגלל המדע. רק שלאלוהים שלו קראו ישוע..

קיצורו של דבר, אני את דעתי כתבתי, ואת המלצתי המלצתי.

שבוע טוב..

ואני מודה לך על כך.

ואני לא מכיר אותו. ואני קראתי על היסטוריה של המדע הוא לא הוזכר בספרים שקראתי.
אבל אני אקרא עליו. ושבוע טוב גם לך.

קראתי עליו.

נשמע בחור מרתק. אני לא מבין כלום במדעי החיים לכן לא מבין מהי התרומה שלו. לא הצלחתי להבין.
וקראתי באנגלית ואני לא שולט באנגלית טוב. יש ספר עליו ( ביוגרפיה) אולי אני ארכוש אותו. חוץ מזה
באופן כללי אני מאוד אוהב מדע אבל התעסקתי בעיקר במתמטיקה/פיזיקה אבל גם התאוריה שלו נשמעת
מעניינית אבל הבנה שלי דלה מאוד. אז אם מי שהוא יכול להסביר לי מה התרומה הגדולה ומהפכנית במילים
פשוטות אני אשמח. תודה. כי אני לא - יודע מזה אלטראואיזם בכלל.

u r i el

New member
תורה ואמונה אין רוכשים בעזרת לוגיקה.

את הקישקוש הזה שכאילו ניתן להאמין בעזרת לוגיקה אסור לך ולחבר שלך לקנות כי כל מה שיש בדת ישראל הוא לא לוגי ובהרבה מהמקרים אנטי לוגי.
את תורת ישראל צריך ללמוד יחד ובמקביל עם חוכמתם של רבותינו החכמים שהם אלה שעיצבו את דת ישראל. את הלוגיקה יש להותיר למדעים ולפילוסופים. קשה להמליץ על ספר אחד אבל ניתן לקרוא בזהירות מבוקרת את " 7 שנים של שיחות על פרשת השבוע " של ליבוביץ וכך לסקור יחד עם הערותיו ה"פרטיות" של ליבוביץ את כל פרשות התורה יחד עם פרשנים שונים שהוא מזכירם וביניהם גם הערות דרשניות של חז"ל. ספר מומלץ !

אני לא קונה את זה, ואני יודע הוא לא.

הואלא מכיר בכלל את הדת.וני אמרתי אני מאמין בדרך שלי. אני סך הכל שליח לא יותר. אני שואל בשבילו. כי אני לא מכיר.
זה לא קשור עלי. אני לומד תורה/גמרא/קבלה לומד מה שאני יכול לומד די הרבה. בעבר למדתי כמעת כל היום.
אני מאוד אוהב. ומאמין. אבל הוא יש לו ספקות. ותודה על המלצה. ואני הסברתי לו גם מה שאמרתם - שהיא מה שאני
חושב. הוא יחלט מה לעשות. ותודה רבה לכם.

למעלה