לא זוכרת כרגע ספר ספציפי, אולם יש בהחלט מאגרי-מידע:
1. בארכיון-המדינה קיים מפקד, כמדומני משנת משנת 1911. למרבה הצער, האתר מתפקד בצורה חלקית בלבד כבר זמן רב לאור מתקפת סייבר, ולא נראה לי שברשימת-המצאי האינטרנטי המפקדים קיימים, אולם שווה לבדוק. רישומי-חיים עד כדי כך מוקדמים מצפת איני בטוחה שיש באתר, אני יודעת שיש בארכיון לתולדות העם היהודי.
2. באתר של הארכיון הציוני נתקלתי בשעתו ברשימה של מבקשי-תרומות מכולל גליציה בצפת (הרשימה הועלתה לאתר). הרשימה היתה, למיטב זכרוני, משלהי המאה ה-19.
3. פנקסים של החברה קדישא:
א. באתר של כתבי-היד העבריים מופיע פנקס של החברה קדישא בצפת מאמצע המאה ה-19. חפש "צפת" באתר, ותגיע אל הפנקס. הנה קישור לאתר:
כתבי-יד עבריים (פנקס החברה קדישא בצפת)
ב. בספריה הלאומית אפשר לחפש גם כן בחיפוש מתקדם "צפת" ו-"חברה קדישא", שווה לחפש. הנה דוגמאות לתוצאות (יתכן שיש חפיפה עם מה שקיים באתר של כתבי-היד העבריים, לא בדקתי). הנה דוגמאות:
פנקס החברה קדישא בצפת1
פנקס החברה קדישא בצפת2
ג. מצרפת קובץ של רשימה מבית-הקברות בצפת (קברים ישנים). איני בטוחה, אבל אם איני טועה, היה זה דניאל הורוביץ שאחראי על הקובץ (זה קובץ שעלה במסגרת פתוחה כלשהי, בסיג או ברשימת-תפוצה כלשהי).
4. כדאי לחפש באתר של המורמונים. עדיף לערוך חיפוש בקטלוג, ושם לחפש צפת כדי לבדוק את המצאי. הם צילמו לא מעט פנקסים ותעודות ישנות, אולי גם שם תמצא את מבוקשך.
באופן אישי ובוודאות: משפחות ברד"ש ושור.
(כנראה שיש עוד, אבל טעון בדיקה).
שרי