ספר שופטים - פרק ג'.

edeneden1234

New member
ספר שופטים - פרק ג'.

יש לי לפרש למבחן הקרוב, את שלושת השופטים הראשונים: 1. עתניאל בן קנז 2. אהוד בן גרא 3. שמגר בן ענת ועל השופטת הרביעית- דבורה (גם הנביאה) בנוסף, אני צריך לפרש חלק מהמושגים הבאים מתוך "שופטים/א'": אדוני בזק בזק כלב קריית ארבע צפת חברון לוז בהקשר רק מן התנ"ך ורק מתוך פרק א' בלבד. לא מפרקים אחרים ולא מ'כיום'.

edeneden1234

New member
עדכון מושגים:

אדוניי בזק בזק יבוס [ירושלים] קריית ארבע כלב קריית ספר עכסה עיר התמרים צפת בני הענק לוז וקצת פירושי פסוקים מפרק א', שופטים פס' י"ט פסק ל"ד

masorti

New member
אני לא יודע מה זה "לפרש שופט"...

אבל אני יכול להגיד לך מה לא לכתוב במבחן. אל תזכיר את הקשר בין השם שמגר לשם החורי shimiqari, ואל תזכיר את הקשר בין משפחת קנז לשבט הקיני.

גרי רשף

New member
../images/Emo13.gifאתה מוכן לפרט מה לא לכתוב?

הנער בסך הכל מתכונן למבחן ולא צריך להציק לו, אבל אנחנו נשמח לשמוע.

masorti

New member
אין הרבה מה לפרט...

משערים ששמגר הוא ממוצא חורי ושמו הוא שיבוש של השם החורי shimkiri, ומשערים שמשפחת קנז קשורה לשבט הקיני (בגלל הדמיון בשם). נדמה לי שהקשר בין קנז לקיני נעשה דרך הסיומת החורית zi שמתקשרת לסמיכות. kani --> kanizi, וכך הקיני הופך לקנז. שים לב לכך שכלב בן יפונה מכונה כמה פעמים בתנ"ך "הקנזי" (במדבר ל"ב י"ב, יהושע י"ד ו', יהושע י"ד י"ד), ואילו בבראשית ט"ו י"ח-כ"א נאמר: "לְזַרְעֲךָ, נָתַתִּי אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת, מִנְּהַר מִצְרַיִם, עַד-הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר-פְּרָת. אֶת-הַקֵּינִי, וְאֶת-הַקְּנִזִּי, וְאֵת, הַקַּדְמֹנִי. וְאֶת-הַחִתִּי וְאֶת-הַפְּרִזִּי, וְאֶת-הָרְפָאִים. וְאֶת-הָאֱמֹרִי, וְאֶת-הַכְּנַעֲנִי, וְאֶת-הַגִּרְגָּשִׁי, וְאֶת-הַיְבוּסִי" כלומר, ה"קנזי" הם שבט זר הקשור כנראה לקיני. ואם משייכים את עתניאל בן קנז לאותם "קנזי" של ספר בראשית, לא צריך אפילו להתעמק בדקדוק החורי כדי להניח שעתניאל היה ממוצא זר. לי לא נראה שהמורה תאהב לקרוא במבחן ששני שופטים נכבדים שהושיעו את ישראל היו ממוצא זר.

פלגיה

New member
בכלל לא קשור לתשמח או לא

הוא אמר שהפירוט צריך לבוא מתוך פרק א'.

שוחר1

New member
אנו יודעים שיש גם השפעה תרבותית

השם אינו חייב להצביע על המוצא האתני של האדם, ההשפעה הסביבתית, התרבותית משפיעה לא פחות, ורואים זאת בשמות עולי בבל, ודוגמא מתקופה מאוחרת, בית שני והשמות היוונים. גם היום רואים זאת

edeneden1234

New member
../images/Emo51.gif לכולם, עשיתי כבר חוץ מ......

עבודת מושגים שעידכנתי.. במפה אילמת של 12 השבטים למצוא את "עמון" וכמובן לפרש לגבי שופט נוסף כמו דבורה כיצד סיפור המסגרת של פרקים ב' ו-ג'[בשופטים] בא לידי ביטוי..

בעיה בהגדרות

חוץ מן העובדה שביקשת ממנו לעשות לך עבודה גדולה אני חייבת להעיר שאדוני בזק, כלב, עכסה, קריית ארבע, חברון, צפת ועוד - כל אלה שהזכרת כאן הם שמות פרטיים של אנשים או של מקומות. לא הייתי קוראת להם "מושגים", וגם לא "מפרשת" אותם.

למעלה