ספר תקבולים ותשלומים

messi789311

New member
ספר תקבולים ותשלומים

הי,
אני עוסק מורשה ומנהל ספרים לפי תוספת ד' סעיף 2ג (קבלנים עם מחזור עד מליון וקצת).
אני מנהל את הרישומים בתוכנה מוכרת למס , מוציא חשבוניות מס ורושם קבלות. האם זה מייתר את הדרישה בתת סעיף 1 "ספר תקבולים ותשלומים" או שבנוסף לתוכנה , לחשבוניות ולקבלות צריך גם ספר תקבולים ותשלומים ?
תודה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון אתה מנהל רק תקבולים וצריך לנהל גם תשלומים כך שאין זה עונה על דרישת מס הכנסה. ולכן עליך לנהל ספר תקבולים תשלומים.

התשובה ניתנה על ידי משה בן מאיר, יועץ מס.
ממונת תחום ניהול ספרים בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

** היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

messi789311

New member
לא הבנתי את תשובתך

כתבת: "בעיקרון אתה מנהל רק תקבולים וצריך לנהל גם תשלומים".
למה התכוונת ? כל חשבונית הוצאה ששולמה נרשמת בתוכנה המוכרת למס.

ברגע שאני מקבל הכנסות במזומן אני מפיק קבלה ומוציא חשבונית. החשבונית נרשמת בתוכנה.כל חשבוניות ההוצאות משולמות במזומן/אשראי ולאחר מכן ונרשמות בתוכנה המוכרת למס.
אז מה אני רושם בספר תקבולים ותשלומים שאני לא רושם בתוכנה ? אין פה כפל רישום ?
מישהו אמר לי שספר תקבולים ותשלומים זה לעוסק עם הנהלת חשבונות חד צידית שאינו משתמש בתוכנה מוכרת למס. האם התוכנה היא לצורך העניין "ספר תקבולים ותשלומים" ?
תודה

ספר תקבולים ותשלומים

בעקרון יש תוכנות מאושרות של מס הכנסה שיודעות לבצע ספר תקבולים ותשלומים. צריך לבדוק שאכן התוכנה עושה את מה שציינת וסוגרת מנה כמו שצריך ע"פ הוראות ניהול ספרים.

למעלה