ספר A Small Town Near Auschwitz

ספר A Small Town Near Auschwitz

קבלתי מקודם מייל מקרוב משפחה מטורונטו קנדה, הוא קורא ברגע זה ספר A Small Town Near Auschwitz ופתאום רואה שעמוד 36 סיפור על ההורים שלי, ותמונה של בית אבי השרוף בעיר בנדין, ונאצי עומד ממול ומצביע על הבית. כתוב שספור זה נלקח ממוזיאון השואה בוושינגטון ושאני העבתי להם.
מצאתי ספר זה באמזון ב 26.26$
כתבתי מייל לחנות המוזיאון שאני רוצה לרכוש ספר זה אצלם.
הסופרת פרופסור גרמניה שעובדת באוניברסיטה בלונדון.
חוץ מעמוד 36 לא ידוע לי מה כתוב בשאר הספר

Y. Welis

New member
לפי מה שמסופר בעמוד הספר ב'אמאזון'

http://www.amazon.com/Small-Town-Near-Auschwitz-Holocaust/dp/0199603308

מדובר במחקר על חייו של הממונה האזרחי על גטו בנדין, אחד אודו קלאוזה, שכמו רבים אחרים מאנשי המנהל האזרחי בפולין, הצליח לחמוק ממשפט אחרי המלחמה. מבוסס על תכתובות אישיות וחומרים כנראה שהוחזקו בידי משפחתו.

פולברוק היא היסטוריונית גרמניה-בריטית, כך נראה (אולי נשואה לבריטי). הכירה אישית את משפחתו של קלאוזה, מבלי שידעה על מעורבותו של האיש.

זה אגב קצת מזכיר את ספרו של בראונינג שתורגם לפני שנתיים - ' זיכרון של הישרדות: במחנה כפייה בוויז’בניק-סטרכוביצה', שכולל ראיונות עם ניצולים ששרדו את מחנה הכפייה, ושרובם באו מהעיירה סטראכוביצ'ה.

גם ראש העיר הגרמני של אותה עיירה יצא זכאי, במידה רבה בזכות השופט המיטיב, שפעל בדומה לשופטים רבים אחרים בגרמניה אז וגם היום.

כתבתי לפולברוק מייל

שלחתי סריקה של התמונה שלקחה ממוזיאון השואה בוושינגטון ממני מקור התמונה.
אמרתי שאני מעוניין בספר והיכן אני יכול לרכוש?
שלחתי גם למוזיאון אותו סגנון של מייל (כרגע יש חופשה בכל מקומות האלה)
(ידוע לי שבאמזון אוכל לרכוש)
ממתין לתשובות

Y. Welis

New member
הזמנתי אתמול את העותק שבספריה הלאומית

מאוד מעניין. פולברוק כמסתבר ממוצא יהודי, אבל אמה היתה נשואה לנוצרי.

אשתו של קלאוזה היתה הסנדקית שלה וידידתה של אמה. פולברוק לא ידעה דבר על מעשיו של בעלה של הסנדקית. רק אחרי מותו, בנם מצא את החומרים והביא אותם לידיעתה של פולברוק, שגילתה אז את העבר הנסתר.

תיקון לתפקידו - הוא היה 'לאנדסראט' - ראש נפה, ולא מממונה ישיר על הגטו. ממונה מטעם המימשל האזרחי בשלזיה שברייך, שאליה סופח האיזור.

מניח שתוכל להזמין מאמאזון (צריך כרטיס אשראי. אפשר להוציא בדואר; שולחים לארץ). כולל תמונות של תושבי העיר ועוד.

למעלה