סקביאז מארנב

שושושי1

New member
סקביאז מארנב

הצילו....יש מצב שנדבקנו מהארנב בסקביאז? אם כן מה זה אומר? איך זה נראה? איך זה מדבק? אם בעלי נגע בארנב ביום שישי יש מצב שזה עבר אלי? הארנב לא אצלנו בבית אבל הבת והנכדה שאצלם הוא נמצא נדבקו והן היו אצלי אתמול וישנו כאן.... מה עושים?

טוטס

New member
ראשית,חשוב מאוד לתת טיפול לארנבון

שכולל סה"כ 2 זריקות בהפרש של כ- 10 ימים אחרת הוא ימות בייסורים רבים מאוד
לגביכם - האם הן קיבלו טיפול? בכל מקרה - כדאי לכבס בהרתחה את המצעים שעליהם הם ישנו (וגם שלכם ליתר ביטחון). לא ניתן עדיין לדעת האם נדבקתם - להדבקה ראשונה לוקח בערך חודש להראות סימנים. תהיו עירניים לכך,ואם אתם מתחילים להראות סימנים - גשו לרופא לקבל משחה. רק בריאות

שושושי1

New member
הרופא אמר שאין מצב של הדבקה מאדם לאדם

זה קצת לא נשמע לי הגיוני. הוא אמר שרק מי שבא במגע ישיר עם הארנב יכול להדבק. כי הסקביאז הזה יכול לחיות רק על הארנב לכן זה נקרא "animal skabiaz"/ אבל אם בעלי נרדם ביום שישי עם הארנב עליו והסקביאז נפלו לו על הבגדים והוא בא הביתה ונרדם עם הבגדים בצהרים במיטה שלנו אז יכול להיות שהסקביאז עברו אלי? הארנב קיבל טיפול ראשון ביום חמישי ואתמול שוב. האם למרוח משחה לפני שיודעים שנדבקנו יכול להועיל שלא נדבק? אני מתגרדת רק מהמחשבה על זה!!!!

טוטס

New member
אין צורך להיכנס לפאניקה....לא תמיד נדבקים

אני נגעתי בכמה ארנבונים חוליםו(טפו,טפו) לא נדבקתי. אין לכם כרגע מה לעשות - משחה לא תעזור לכלום אם אין בכלל תופעות
תספרי 4 שבועות מעכשיו - ואם לא יופיע כלום - אז ניצלתם
חבל שבתך חיכתה כ"כ הרבה זמן עד שנתנה לארנבון טיפול הולם! גם עבר עליו סבל רב עד עכשיו וגם הם נדבקו לחינם. זה גם דורש חשיבה מהיכן ארנבון ביתי נדבק בסקביאס! חשוב לעלות על מקור ההדבקה כדי שזה לא יחזור שוב. האם הוא חי רק בתוך הבית? האם הוא בא במגע עם חתולי חצר? האם מביאים לו חציר ממקום לא מסודר? האם הוא חי בחוץ והייתה רטיבות בכלוב? מקווה שהכל יעבור בשלום ולא נדבקתם
(וחוץ מזה - חמוד בעלך שנרדם עם הארנבון
)

sleep1937

New member
סקביאס

הסקביאס נראה על הארנבונים כמו עור קשקשי, באזור האף, הרגליים והזנב. בבני אדם הוא נראה כמו נקודות קטנות ואדומות, ולוקח כחודש עד שהגוף מפתח תגובה אלרגית בהדבקה ראשונה, כלומר בהתחלה אין תסמינים. זה אמנם מדבק, אבל לא צריך להיכנס לפאניקה. כן כדאי לשמור על היגיינה ולא לגעת בו בלי כפפות עד שהוטרינר מאשר לעשות זאת. גם לי זה קרה ומאד מאד נלחצתי. אספתי מהרחוב ארנבון שהיה מאד חולה וכולו מתקלף ומתגרד, והלכתי איתו בידיים וצמוד לגוף עד הבית, כך שאחרי שקלטתי שזה סקביאס נכנסתי לפאניקה למשך חודש. הרופאים בלבלו אותי (לא החליטו אם זה מדבק או לא), ורשמו לי משחה שבסופו של דבר לא קניתי ("אזל. נזמין מבית מרחקת אחר ונתקשר אליך"... וחזרו אלי אחרי שבועיים...). קראתי כל מיני דברים איומים ונוראים שהלחיצו אותי נורא. בשורה התחתונה אל תילחצו, אפשר להימרח במשחה אם זה באמת מטריד אתכם מאד, אבל גם אם נדבקתם זה קל לטיפול וזה באמת לא כל כך מדבק כמו שאומרים, עובדה שגם אני וגם טוטס לא נדבקנו...

שושושי1

New member
הארנב הזה הובא לנכדה שלי ממישהו ביום חמישי

והוטרינר נתן לו זריקה אבל זה שהביא אותו פשוט שכח להודיע לנו שיש לארנב סקביאז.... קצת מבאס.... האם אפשר להדביק מישהו אחר במהלך החודש הזה עד שמתגלים התסמינים? ואיך יכול להיות שהבת שלי מתגרדת כבר משבת והרופא נתן לה כבר להמרח במשחות המזעזעות האילה? בכל אופן תודה על התמיכה והתשובות!!!!!

טוטס

New member
נשמע לי כמו תגובה פסיכוסומטית ../images/Emo13.gif

או שאולי יש לו פרעושים והם עקצו אותה. אם הוא הגיע מ"שום מקום" כדאי מאוד לגשת לוט' מתמחה (!!!) - במרכז מומלצים עמיר מאורר בחולון, עדי גנץ בהרצליה ודניאלה יעקובי בבית דגן, כדי שיבדוק אותו ויוודא את שלומו ועקב כך גם את שלום תושבי הבית. שימו לב שבארץ יש רק 4 וט' מתמחים! הרבה וט' לא יגידו לכם שהם לא מבינים באמת בטיפל במכרסמים ויטפלו למרות הכל. במהלך הבדיקה תבקשו גם מהוט' שישים לו חומר נגד פרעושים - מעבר למינון שצריך להיות מדויק (אחרת הוא ימות מהרעלה), יש גם חברות מסימות שאסור בשום אופן לשים אותם על ארנבונים -ואת שני אלה מי שמתמחה ידע הכי טוב. בהצלחה

sleep1937

New member
כמו שטוטס אמרה,

אם הנכדה שלך מתגרדת יומיים אחרי המגע עם הארנב - זה בפירוש לא מהסקביאס! למה הרופא נתן לה להימרח? חוסר הבנה או כסת"ח. וזה אפילו מתחרז.

למעלה