סקוטלנד וצפון אנגליה

moco10

New member
סקוטלנד וצפון אנגליה

אודה אם מישהו יפרסם כתגובה מסלול שטייל בו (ושרואה כמוצלח) בסקוטלנד או בסקוטלנד + צפון אנגליה (בעיקר אזור האגמים האנגלי).
זה יעזור לי כבסיס לתכנון שלי.
התקופה תהיה בין שבוע לשבועיים (עוד לא סגור) - גם מסלולים קצרים וגם ארוכים יתרמו.

כמו כן, אשכור רכב ואהיה די גמיש לגבי יעד הנחיתה.
האם יש יתרונות כספיים ליעדים מסוימים.

תקופה: תחילת ספטמבר.

תודה מראש

Faria

New member
טיילתי בסקוטלנד, אבל זה היה מזמן

מזמן = 15 שנים, וטיילנו ברכבות ולא רכב. אבל זוכר את המסלול מצויין.
הטיול עצמו היה סקוטלנד + 5 ימים בלונדון. החלק הסקוטי היה כשבועיים וחצי.
התחלנו באדינברו, היינו שם 4 לילות. יומיים טיילנו בעיר (עיר שעד היום אני זוכר כאחת היפות בהן טיילתי) + גיחות לטירת סטירלינג ולארמון בלינלית'גו.
משם המשכנו ליום בגלזגו (מספיק).
החלק המעניין יותר בסקוטלנד אבל זה לא העירוני אלא הנופים. היינו יומיים באזור הספייסייד (בעיירה דאפטאון) שזה האזור עם הריכוז הכי גדול ומעניין של מזקקות וויסקי (לא יודע אם יש שם מה לעשות אם אתה לא בעניין). אבל משם המשכנו לחלק הצפון מערבי ליותר משבוע שהתחלק בין אזור אינוורנס - ומסלול הליכה לאורך העמק של לוך נס. טיול רגלי של 3 ימים במסלול ההיילנדס המערביים והבן נביס (ההר הגבוה בבריטניה, די נמוך ואפשר להגיע בקלות לפסגה ברגל, ממש יפה). משם סיימנו ב3 לילות (יומיים טיול מלאים) באי סקאי שבהחלט מומלץ ביותר.
כיום גם הייתי עושה טיול כזה ברכב, על אדינברו, סקאי והבן נוויס לא הייתי מוותר.

moco10

New member

היינו פעמיים בשנים האחרונות

הטיול הראשון שיותר קולע לכוונתך:
נחיתה באדינבורו, לפחות יומיים מלאים - ארמון המלכה, מצודה, רויאל מייל, רחובות של חנויות בעיר החדשה.
נסיעה צפונה דרך pitlochry וטירת Blair
ישנו 2 לילות בgrantown on Spey משם טיילנו באזור הספייסייד (שם יש הרבה מזקקות ומפעל חביות מומלץ ב-dufftown. גם נסענו לטירת spynie. צפונה משם לכיוון אלגין (קתדרלה, עיירה נחמדה), טירת cawdor, יש באזור גם פארק של חיות אלפיניות שלא היינו בו ונראה נחמד.
משם נסענו לאינברנס, יש ליד גם שדה קרב היסטורי culloden.
מאינברנס ללוך נס וטירת urquhart
משם רצינו להגיע לדרך נופית בחצי האי אפלקרוס אבל אם יש עננים או גשם אין מה לנסוע לכיוון בכלל. כנראה צריך לינה בדרך אנחנו ישנו במלון נוסח אגתה כריסטי עם איילים בחצר בachnasheen.
מאפלקרוס נסענו לסקאיי דרך טירת Eileen donan, אנדרטה לויליאם וואלאס, גשר glenfinnan (הרכבת מסרטי הארי פוטר).
בסקאיי היינו 3 ימים: טירת dunvegan שיש בשטח שלה כלבי ים. טיולים רגליים: neist point , old man of storr. טירת armadale בדרום ומלידה לקחנו מעבורת למאלייג ונסענו לכיוון אובן שם ישנו. בדרך היינו בטירה ליד dunbeg.
מאובן דרומה אתרים ניאוליטיים , אבנים עומדות באזור kilmartin.
חזרנו לאדינבורו ישר לשדה, אבל היה יותר הגיוני לחזור מגלזגו ולשלב גם אותה.
*לקחת בחשבון נסיעה יחסית איטית. הרבה כבישים הם single track.
*אם מתכננים מעבורת עם רכב צריך להזמין הרבה זמן מראש, מקומות נגמרים.
*מצטרפת להמלצה לא לוותר על סקאיי.
&nbsp
בטיול השני טסנו ישר לאינברנס ומשם הקפנו את ההיילנדס הצפוניים קודם חוף מערבי ובסוף מזרחי, כולל מעבורת לאיי אורקני שם היינו 3 ימים.

אגב...

גם בטיול השני תיכננו על אותה דרך נופית שפיספסנו ושוב מזג האוויר היה נגדנו
אבל ככה זה בסקוטלנד

moco10

New member
שאלת צד בעניניי השכרת רכב

לפני שאני בודק בפציפית כל מיני אופציות לגבי מקום השכרה ומקום החזרה (שיהיה תלוי גם בטיסות), האם יש מה לדעת מראש לגבי drop off charges גדולים במיוחד במקומות מסוימים?
בגדול, לא ארצה לעשות טיול מעגלי אלא משהו יותר כמו אדינבורו-מנצ'סטר או הפוך.

סתם מבקרת

Active member
מצורף קישור כתבה שהתפרסמה היום בוואלה על מסלול טיול בסקוטלנד

https://cars.walla.co.il/item/3240463
טיילנו בסקוטלנד ביוני, לפני 11 שנים אבל ממש לא זוכרת מה היה משך הטיול ואת המסלול המלא.
אני כן זוכרת שירד גשם, המון גשם, וההרגשה היתה כאילו השמים יושבים ממש על הראש.
בכללי היינו באדינבורו, פיטלוכרי, אינברנס, פורט ג'ורג', פורט וויליאם, האי סקאי ועוד כמה מקומות שממש איני זוכרת היכן היו ואת שמם.
סקוטלנד מדהימה, תהנו.

מאוד דומה למסלול השני שעשינו

למי שרוצה סקוטלנד ״למתחילים״ ומוגבל בזמן כדאי כנראה להשאר מדרום לאינברנס.

למעלה