סקוטרים - האם קיימת הסמכה ? או

באז

New member
סקוטרים - האם קיימת הסמכה ? או

שכל מועדון המשכיר סקוטר מקיים קורס עצמאי ואיש כישר בעיניו יסמיך ויגבה סתם

קותי

New member
למה הסמכה למה?

למה שכל דבר יהיה כרוך בהסמכה? מועדון הרוצה להשכיר סקוטרים, ישכיר. אם הוא דורש השתלמות אצלו, אתה יכול להחליט שאתה רוצה, או לא.

אבי ע

New member
בהחלט מסכים איתך ../images/Emo39.gif

ומאידך סביר שכל מועדון ידרוש השתלמות כזו, גם כדי להבטיח טיפול נכון בציוד שלו (הסקוטר רגיש לחול ולמכות) וגם למנוע תאונות אפשריות שהמועדון עשוי להיתבע עליהן אם לא ינקוט צעדי הדרכה סבירים.

באז

New member
למה ? כי אין סיבה שכל מועדון יחגוג

על כיסנו. רישיון אחד או קורס אחד לכולם. מאותה סיבה שלא כל חברת השכרת רכב מתנה את ההשכרה ברישיון שלה ועוד

קותי

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי טוב.

אין צורך בהסמכה כי זה לא משהו מסובך בכלל. אם יחייבו הסמכה, הרי בסופו של דבר אם אני ארצה לקנות כזה, יחייבו אותי ברשיון וזה ממש מטורף. זה לא כביש ורכב שנוסע במהירות של מעל 30 קמ"ש ויכול לפגוע במישהו. זה במים וזה כלי שסוחב את הצולל במהירות נמוכה מאד ולא עושה נזק לצוללים אחרים. רק תגיד הסמכה ומיד יקפצו על זה כל המתחסדים וידרשו קורסים, תעודות, אי מתן שירות למי שאין לו רשיון, ביטוח. המועדון לא רוצה להשכיר לך בלי קורס שלו, אל תשכור! אם אף אחד לא ישכור, המועדון יגמיש את הכללים או לא ייתן את השירות הזה. בזמנו היו סקוטרים בעוד כמה מועדונים והם דרשו מחיר השכרה גבוה מדי. השוק החופשי עשה את שלו והסקוטרים שכבו כאבן שאין לה הופכין. גם עכשיו צריך לנקוט באותה שיטה. זה שוק חופשי. אתה רוצה לשכור? אתה מוכן לשלם? אתה מוכן לעשות את הקורס שלהם? אז תשכור. לא, אז לא.

pilovich shahaf

New member
סקוטרים-כלי טכני/צלילה טכנית! ../images/Emo18.gif

חייבת להיות התמחות צלילת סקוטרים.[בפאדי יש] צלילת סקוטרים צריכה להיכנס במערכי הצלילה הטכנית. מאחר ויש חוק צלילה-הרשות לצלילה, מחובתה לאשר זאת. זוהי דעתי האישית. יום טוב.

קותי

New member
קודם כל בפאדי יש התמחות בכל דבר

ולכן זו לא הוכחה לכלום. ההתמחות היחידה שצריך בסקוטר זה להראות לשוכר איפה הכפתור המניע. כל השאר זה התנסות עצמית. כל מי שמנסה למכור התמחויות בסקוטרים מנסה לעשות קופה על גב הצוללים.

pilovich shahaf

New member
קותי ידידי בהזדמנות שתהיה באילת ../images/Emo41.gif

תשאל את גידי שמיר מאקוה ספורט ואת שמוליק משיח, למה הם לא היו משכירים את הסקוטרים שהיה להם,[לאקוה ספורט 1,ולמנטה 1.]ואם הם היו משכירים,למי, מתי ואיך. אני לא מקשה עליך ידידי, אבל תפוש איתם שיחה בהיזדמנות. יום טוב.

קותי

New member
אני לא צריך להיות באילת בשביל זה

א. גידי נתן לי לבדוק את הסקוטרים של אקווה ספורט. ב. מחר אני אשאל אותו למה הוא לא השכיר אותם. ג. תקבל תשובה.

pilovich shahaf

New member
נתן משהו אחד ולהשכיר זה סיפור אחר ../images/Emo45.gif

נתן לך כמו שהוא נתן לי ולאחרים שהוא סמך עליהם.[מדריכים וכאלה]. להשכיר-זה סיפור אחר: אחריות מועדון. ביטוח. אטרקציה שיווקית. כלי טכני לעבודה מיקצועית. ו..רשות הצלילה !! יום טוב.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סקוטרים זו צלילה טכנית ??????

לדעתי סקוטרים זו צלילה פרוטסטנטית אמביבלנטית. ותוכיח לי שאתה זה שצודק ולא אני. ו ב ב ח י " נ

פ"ש תגיד האם יש הסמכה לשימוש ..

בשנורקל עם כדור פינגפונג לבן למעלה יען כדי שלא יכנסו מי ים מלוחים. והאם הרשות צריכה להתערב בעניין בדחיפות? והאם זה נחשב צלילה טכנית או ספורטיבית? דחילק "גיב מי ה ברייק" פאדי זה ארגון שיוציא עןד מעט קט התמחות בתלישת דפי נייר טואלט, יען כי זה מכניס להם כסף...

pilovich shahaf

New member
שרקי ידידי ורעי-תסריט בשבילך ! ../images/Emo45.gif

1. שלושה צוללים בדרגה שני כוכבים-[צוללים ממוצעים],וביטוח כמקובל. 2. שישי שבת סוף שבוע באילת. 3. יום שבת בבוקר הגיעו למועדון שמשכיר סקוטרים ללא כל הסמכה/השתלמות [תיאוריה ומעשית]. 4. זו הפעם הראשונה שלהם-צלילה עם סקוטרים.[2-3 קשר לשעה] 5. תיכנון צלילה באזור מוכר להם,על פי הדרגה שלהם [שני כוכבים-30 מטר],פרופיל צלילה, מסלול, בקיצור צלילה על פי הנהלים. 6. תוך כדי צלילה יכולות להתרחש בעיות בלתי צפויות כמו בצלילה רגילה בכלל ועם סקוטרים בפרט. 7. תאונת צלילה.[לאחד מהם או לכל השלושה]. לסיכום: 1. האם צלילה זו נחשבת צלילה ספורטיבית על פי חוק הצלילה? 2. האם הצוללים שמסרו את תעודת הביטוח שלהם מכסה את תוצאות הטיפול והנזק שניגרם לצוללים כתוצאה מהצלילה עם הסקוטרים? 3. האם הטיפול/תחקיר/חקירת התאונה [קלה כחמורה-מוות] באחריות הרשות לצלילה,המישטרה,או שניהם יחד? זהו על קצה המזלג-נקודות למחשבה. שבת שלום. פילוביץ שחף.

פליפר.

New member
א. למה זה לא צלילה ספורטיבית?!

אין פה שום חריגה מההגדרה של צלילה ספורטיבית. ב. בהתאם לסעיף א אין שום סיבה שהביטוח לא יתפוס ג. אם התאונה נגרמה כתוצאה מאחזקה לקויה של הסקוטר זה פלילי ואם לא - אז טעויות אנוש לצערנו קורות. זה שכיום מנסים לסחוט כסף מכל דבר זה טבעי - בשביל זה המועדונים קיימים. הם לא פועלים רק בשביל העיניים היפות של השייח. זה לא אומר שצריך להכנע ולשתף פעולה. ועוד לנסות להצדיק את זה תחת קטגוריה של צלילה טכנית? מה טכני פה? (אם לא חורגים מטבלאות ספורטיביות ותערובות שמוגדרות כספורטיביות)

פ"ש תודה על הנשיקה בסוף אבל...

השאלות שלך רק נותנים רעיונות לחברות ביטוח ובעלי מועדונים עניים ומיסכנים.. והיה ותסריט איימים כזה כמו שתארת יתרחש את נותן רעיונות איך להתחמק מאחריות ואיך להרוויח עוד כסף. בסוף נצטרך לצלול עם עורך דין צמוד ומדריך, מספיק עם השטויות תנו ליצלול וזהו... המטרה היא חהנות מזה ולא ללמוד איך ממלאים טפסי שחרור מאחריות ולעבור אין ספור הסמכות ו"התמחויות".

למעלה